BK MLADA BOLESLAV
8. 4. 2024 | Šimon Šulc

Dorost uspěl ve druhém zápase v Pardubicích a dorovnal sérii

F2, pondělí 8. 4. 2024
Pardubice - Ml. Boleslav PCE - MBL
M l. B o l. – Druhé finálové utkání začalo pro Bruslaře o něco lépe, neboť zařídili i první gól zápasu. I přes to ale dokázaly Pardubice vteřinu před sirénou dorovnat. Ve zběsilé druhé třetině Dynamo nejprve zápas otočilo, ale Boleslav dorovnala a zanedlouho si vydobyla vedení nazpět. Do konce utkání to už dokázali Bruslaři udržet a nepustili domácí celek k téměř žádné šanci. Nakonec dorostenci Mladé Boleslavi vyhráli 2:3, čímž dorovnali sérii. Ta se teď přesouvá na led Mladé Boleslavi, kde se odehrají příští zápasy a to konkrétně ve čtvrtek 11. a pátek 12. dubna od 18 hodin. Přijďte do ŠKOENERGO Arény zafandit mladým nadějím Bruslařského klubu.
Pardubice: Tuláček – Ruml, Jansa, Vápeník (A), Novosad, Křečan – Joska, Drábek, Sekanina – Krčál, Lempach, Korec (A) – Macek, Novák, Tvrdík – Úlehla, Mikeska, Rolinek (C)
Ml. Boleslav: Sklenička – Hájek, Hora, Šilhavý, Piskač, Doležel, Kovář D.(A) – Beran (A), Hanyš, Kurka – Matějka, Vasiak, Kristek (C) – Hrouda, Maxin, Churáček (C) – Ždanov, Václavík
Branky a nahrávky: 20. Rolinek (Křečan, Macek), 24. Macek (Jansa) – 10. Churáček, 25. Vasiak (Matějka, Hora), 30. Kovář (Matějka). Rozhodčí: Svoboda, Veselý – Brejcha, Klouček. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 335. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Komentář

Úvodní buly Boleslav prohrála a Pardubice se tak vzápětí dostaly i k první střele. Sklenička byl ale v pozoru a bez problémů ji vykryl. Hned pár vteřin poté se dostal ke střele i na druhé straně Churáček, který byl volný, ale z boku netrefil bránu. Boleslav mohla ve svém útoku pokračovat nadále i po vyloučení Krečana v 5. minutě, to se jim ale moc nedařilo. Pardubicím se dařilo puk vyhazovat z pásma, a dokonce si troufli i zkusit přejít v oslabení do útoku. Nakonec se ale i přes snahu domácích dostali do vedení hosté, kterým zařídil první gól v 10. minutě David Churáček. Jeho nenápadnou střelu si hokejkou srazil za záda vlastního brankáře jeden z domácích obránců. Bruslaře to nabudilo a nepustili Dynamo vůbec k žádné akci, neboť dokázali všechny prostory včas pokrýt. I tak se ale Pardubicím přeci jen povedlo dorovnat ještě v rámci první třetiny, dokonce i téměř se sirénou, čemuž napomohlo i předešlé vyloučení Maxina. Pouhou vteřinu před koncem se puk vykutálel po krkolomné akci k paradoxně úplně neobsazeného Tomáše Rolinka, který dotlačil puk za Skleničku.

Rázem po pauze mohlo být, ale hned otočeno. David Krčál se natlačil před bránu, kde se mu sice do cesty postavil Doležel, ale puk i tak klouzal dál. Naštěstí pro hosty ale mimo levou tyč. Pouze minutu na to se k šanci dostal i druhý tým, kdy neposedný puk neposlechl brankáře Tuláčka a po dvou odrazech mu skočil před bránu, kde se zastavil před brankovou čárou. Chvíli poté byl vyloučen Piskač, a Boleslav tak šla do čtyř. Toho ve 24. minutě dokázaly Pardubice využít, kdy Jansa posunul puk na modrou, kde na kruhu čekal Vítek Macek, který s pukem mírně zakvedlal a vypustil nechytatelný projektil pod horní tyč. Tím sice dokonal obrat, ale ne na dlouho, neboť tím tahle zběsilá jízda nekončí. Pouhou půlminutu trvalo Bruslařům srovnat. Po zmatcích před domácí bránou byl Tuláček mimo dobré postavení a mezitím, co se obránci snažili odklidit puk, se k šanci dostal Sviatoslav Vasiak, který puk jen sklidil do brány a dal gól. Zanedlouho si dokázala Mladá Boleslav vydobýt vedení nazpět, kdy ve 30. minutě nahození Davida Kováře od modré čáry nakonec skončil v bráně. Tuláček přes parádní clonu nic neviděl a nestačil reagovat. Minutu na to mohlo být opět srovnáno, ale Filip Křečan dlouho váhal, co s pukem. Dezorientovaný Sklenička se tak stihl přesunout k tyči a pardubické obránce vychytat. Do konce dějství se už ani jeden z celků k žádné větší šanci nedostal.

Do třetí třetiny tak nastoupili Pardubice s vědomím, že musí za každou cenu srovnat. K tomu jim napomáhalo i vyloučení Piskače ve 42. minutě. Boleslav ale ukázala sílu své obrany a Pardubicím se tak nepovedlo přesilovku využít. Blízko k tomu byl ale ve 49. minutě Krčál, který vybojoval puk u mantinelu a předložil ho Tomáši Rolinkovi. Ten natáhl obránce, naznačil zakončení, ale na brankové čáře ho Sklenička dokázal zastavit. Čas do konce třetiny utíkal a Dynamo muselo zvýšit nátlak a dostat se do šancí. Naopak jim hosté i jednu poskytli v 53. minutě, kdy šli opět do čtyř. I tohle nepříjemné oslabení dokázali ale ubránit a pohlídat si tak vedení až do konce zápasu. Mladá Boleslav tak vyhrála nad Pardubicemi a dorovnala sérii zápasů na 1:1.

Přijďte mladé Bruslaře podpořit, vaší přízeň dozajista ocení. Na domácí led dorost vyjede již ve čtvrtek 11. dubna v 18 hodin v rámci třetího zápasu série, o den později - tedy v pátek 12. dubna ve stejný čas - v rámci čtvrté finálové bitvy.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Faltys: Byl to vyrovnaný zápas jako včera. V prvních dvou třetinách to od nás nebylo ono, stejně jako včera. Třetí třetina byla slušná, včera jsme díky ní vyhráli, dnes nám nestačila. Budeme muset udělat všechno proto, abychom začali dříve a odehráli celý zápas tak, jako jsme hráli ty třetí třetiny. Kvůli tomu jsme dnes utkání ztratili. Jinak vyrovnané utkání a bude to boj v každém zápase.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.