BK MLADA BOLESLAV
11. 4. 2024 | Tomáš Taybner

Druhý krok! Dorost obrátil stav série s Dynamem

F3, čtvrtek 11. 4. 2024
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – Finále dorostenecké extraligy se poprvé přesunulo do ŠKOENERGO Arény a Bruslařům tato změna svědčila. Aktivnější domácí tým se hned dvakrát dostal do vedení, jenže Dynamo v obou případech dokázalo srovnat a vždy u toho bylo útočné duo Macek - Krčál. Zelenobílí ale nakonec měli poslední slovo, druhý bod v sérii o zlato jim v 55. minutě vystřelil Sviatoslav Vasiak. Mladoboleslavský dorost si tak po obratu série hned zítra zahraje i o první mečbol, start utkání je naplánován znovu na 18:00.
Ml. Boleslav: Sklenička – Kovář D., Doležel, Čermák, Hájek, Hora, Šilhavý, Piskač – Hanyš (A), Beran (A), Kurka – Vasiak, Matějka, Kristek (C) – Hrouda, Churáček, Maxin – Ždanov
Pardubice: Tuláček – Ruml, Jansa, Vápeník (A), Novosad, Řehořek, Křečan – Rolinek (C), Krčál, Macek – Lempach, Sekanina, Korec (A) – Úlehla, Tvrdík, Drábek – Ryšavý, Novák
Branky a nahrávky: 10. Matějka (Vasiak), 38. Maxin (Hanyš, Churáček), 55. Vasiak, 59. Hanyš (Churáček, Vasiak) – 31. Krčál (Macek, Řehořek), 47. Krčál (TS). Rozhodčí: Horák, Jechoutek – Štěpánek, Dědek. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 189. Střely na branku: 32:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Fotogalerie

Komentář

Bruslaři oproti poslednímu odehranému utkání mohli počítat s uzdraveným bekem Čermákem, který ve třetím duelu finálé poprvé okusil atmosféru bojů o zlato. Chyběl naopak útočník Václavík, takže Mladoboleslavští hráli jen na tři útoky. Možná i díky tomu, že se ofenzivní tria v zelenobílém rychle točila na ledě, dostali se domácí hráči rychleji do provozní teploty. Vedení jim v 10. minutě zařídila Novosadova chyba v rozehrávce. Pardubický bek ztratil kotouč na Kristkovi, dvojice Vasiak - Filip Matějka si pak naprosto bez odporu hostující obrany pohrála i s Tuláčkem a druhý jmenovaný do prázdné klece zakončil - 1:0. Pardubičtí během první dvacetiminutovky neměli moc střel a Sklenička tak bez větších potíží pohlídal boleslavské vedení.

Aktivnější Bruslaři měli i další šance, v průběhu druhé části najížděl na Tuláčka hned dvakrát důrazný Maxin, jenže obě jeho střely dokázala jednička Východočechů zastavit. A tak ve 31. minutě došlo na šťastné vyrovnání. To když se Macek z levé strany dokázal prosadit ke střele, Skleničkovi puk vypadl a David Krčál byl s nejvyšší pravděpodobností tím hráčem, jenž herní předmět dotlačil za brankovou čáru. Dalších pár střídání bylo jasně v režii hostů, kteří cítili naději na obrat, jenže ve 38. minutě jejich nálada opět poklesla. Dobrou práci u hrazení odvedl Hanyš, který vybojoval puk pro Churáčka, na levém kruhu pak vystihl odražený kotouč, připravil snadnou pozici pro Imricha Maxina a ten se tak konečně dočkal - 2:1.

Pardubičtí po přestávce měli jasný cíl - srovnat utkání a konečně se Bruslařům vyrovnat. Na srovnání skóre nakonec hráči Dynama dosáhli a to ve 47. minutě, když po faulu Hory na Davida Krčála bylo nařízeno trestné střílení. Hostující útočník se sám ujal exekuce nájezdu a nikým nerušený dokázal propálit Skleničku skrze betony - 2:2. Červenobílí se tak podruhé v utkání dokázali dotáhnout na Bruslaře a věřili dokonce v obrat, jenže na ten nedosáhli. A co víc. V 55. minutě znovu vedli domácí borci a to po ráně Sviatoslava Vasiaka. Ukrajinský útočník projel přes modrou čáru do útočné třetiny a schoval svou ránu za projíždějícího beka, pročež byl Tuláček absolutně bez šance - 3:2.

Opařené Dynamo muselo riskovat a vzdor tomu, že si v dalších minutách nevytvořilo žádnou větší šanci, sáhli Východočeši po hře bez brankáře. Jenže ta se trenérskému štábu nevyplatila. Bruslaři totiž unikli ze sevření a Churáček předložil puk Petru Hanyšovi, který jej pohodlně dovezl do nechráněné klece a společně s ostatními spoluhráči mohl začít slavit zisk druhého bodu v sérii. Hned zítra od 18 hodin se Škaloudova tlupa pokusí přidat i třetí vítězství, přijďte naše dorostence podpořit.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: Do utkání jsme dobře vstoupili a mimo jednoho úseku ve druhé třetině jsme dokázali úroveň naší hry udržet. Důležité bylo, že jsme poměrně rychle dokázali zareagovat na obě vstřelené branky soupeře. Teď musíme dobře zregenerovat a zítra navázat na náš čtvrteční výkon.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.