BK MLADA BOLESLAV
12. 4. 2024 | Tomáš Taybner

Dorost je krok od zlatých medailí! Dynamo přehrál poměrem 6:2

F4, pátek 12. 4. 2024
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – Dorostenci Bruslařů i ve čtvrtém utkání dokázali plně využít výhody domácího prostředí a na svého soupeře znovu vletěli ve velkém stylu. Rozhodující pasáž utkání přišla v závěru prvního dějství, kdy Mladoboleslavští skórovali hned třikrát mezi 16. a 18. minutou. Dynamu se za stavu 5:0 pro Bruslaře povedlo dvakrát korigovat stav, ale na víc už svěřenci trenéra Faltyse nestačili. Museli tak po třetí siréně sledovat oslavy domácích hokejistů, kteří před nedělní cestou do Pardubic potřebují už jen jedno vítězství k extraligovému titulu. Páté finále je v pardubické enteria Aréně na programu v neděli 14. dubna od 15:00.
Ml. Boleslav: Sklenička – Kovář D., Doležel, Čermák, Hájek, Hora, Šilhavý, Piskač – Hanyš (A), Beran (A), Kurka – Vasiak, Matějka, Kristek (C) – Hrouda, Churáček, Maxin – Ždanov
Pardubice: Tuláček (18. Veřmiřovský) – Ruml, Řehořek, Vápeník (A), Novosad, Jansa, Křečan – Krčál, Rolinek (C), Macek – Lempach, Sekanina, Korec (A) – Úlehla, Drábek, Novák – Tvrdík, Ryšavý
Branky a nahrávky: 16. Beran (TS), 17. Kristek (Matějka), 18. Maxin (Šilhavý, Churáček), 23. Ždanov (Beran, Kurka), 32. Kristek (Matějka, Ždanov), 49. Hanyš (Beran, Matějka) – 37. Sekanina (Vápeník, Řehořek), 45. Rolinek (Macek, Krčál). Rozhodčí: Kostourek, Micka – Hnát, Teršíp. Vyloučení: 8:7, navíc Šilhavý, Maxin (MBL) a Korec, Jansa (PCE) všichni 5+OK za bitku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 453. Střely na branku: 44:31. Průběh utkání: 5:0, 5:2.

Komentář

Do boje o třetí bod série Bruslaři vyrukovali v identickém složení jako o den dříve, protože vítězná sestava se odjakživa nemění. Čekání na první gól bylo tentokrát delší a paradoxně přišlo při početní převaze Dynama. Za pardubickou obranu se totiž v 16. minutě prodral Vojtěch Beran a ve vyložené šanci byl zahákován Lempachem - nemohlo následovat nic jiného než trestné střílení. To proměnil sám faulovaný Beran, když Tuláčka propálil skrz betony. Trefa mladoboleslavského šikuly navíc odstartovala smršť dalších branek. Hned za minutu nato Matějka přistrčil puk na levý kruh pro kapitána Jakuba Kristka a ten zavěsil přesně na zadní šibenici. Za dalších 17 sekund běsnění domácí ofenzívy vyvrcholilo, z velmi podobné pozice se totiž prudkou střelou na bližší tyčku prosadil ještě Imrich Maxin. Pro Tuláčka to byl poslední okamžik mezi třemi tyčemi, v 18. minutě pardubická jednička přepustila své místo Vermiřovskému.

Východočeši se mohli chytit hned po návratu ze šaten, když po Beranově hrubosti měli k dispozici svou druhou přesilovku. Ani tentokrát ji ale nedokázali zužitkovat a krátce po jejím vypršení za to byli potrestáni. Nedůraz beků vyvrcholil ztrátou puku za brankou, Kurka jej přistrčil Beranovi a ten chirurgicky přesným pasem do slotu připravil exkluzivní pozici pro Oleksandra Ždanova. Vermiřovský znovu kapituloval ve 32. minutě, když Matějka od levého hrazení přihrál puk Jakubu Kristkovi a ten zakončil přesně mezi pravý beton a vyrážečku pardubického strážce - 5:0. Hostům nevycházelo zhola nic, naději přinesl až úspěch Tobiáše Sekaniny, jemuž se podařilo ve 37. minutě usměrnit do branky nahození Řehořka.

Ještě lépe na tom Dynamo bylo po návratu ze šaten, kdy byl vyloučen Hájek a jeho prohřešek byl potrestán hned po 6 vteřinách. Ruml přihrál po modré čáře Mackovi a jeho zablokovaný pokus pak za Skleničku dorazil Tomáš Rolinek - 5:2. Červenobílí pak přeci jen trochu ožili, na další snížení ale nedosáhli a navíc se na nich začala projevovat frustrace z nepříznivého vývoje finálové série. Hokej už pak po většinu času hráli jen domácí Bruslaři, za Vermiřovským se v průběhu třetí části hned třikrát rozezněla branková konstrukce. Bruslařům se nakonec povedlo v jedné z nabídnutých přesilovek přidat pojistku, když se Beranova rána přímo před pardubickou klecí otřela o kalhoty Petra Hanyše a skončila v síti. Přítomní diváci se nakonec dočkali také boxerských vložek v podání Šilhavého s Korcem a v závěru rukavice zahodili také Maxin s Jansou, v obou případech vyhráli na body zástupci domácího celku. Mladoboleslavský dorost tak po úvodní porážce přidal třetí vítězství v řadě a od zisku zlatých medailí ho dělí poslední vítězství.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: Hráči si zaslouží obrovský respekt za to, jak čtvrtý zápas zvládli. Řekl bych, ze jsme od začátku zápasu byli lepší ve všech aspektech hry. Zítra lehce potrénujeme a dobře se připravíme na další těžkou bitvu.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.