BK MLADA BOLESLAV
14. 4. 2024 | Tomáš Taybner

Dorostenci v Pardubicích padli, na šesté finále se vrátí do ŠKOENERGO Arény

F5, neděle 14. 4. 2024
Pardubice - Ml. Boleslav PCE - MBL
P a r d u b i c e – Dorostenci Bruslařů v neděli odpoledne usilovali na ledě Dynama o využití prvního finálového mečbolu. Tentokrát ale lépe začaly domácí Pardubice, které po dvou gólech Lempacha vedly ve 21. minutě 2:0. Se snížením sice ve 34. minutě přispěchal Adam Kurka, ale domácí ještě do přestávky opět odskočili a došli si pro prodloužení série. Další šanci rozhodnout dostanou Bruslaři v úterý ve ŠKOENERGO Aréně, kde od 18 hodin hostí šesté klání finálové série.
Pardubice: Tuláček – Ruml, Jansa, Vápeník (A), Novosad, Křečan – Úlehla, Drábek, Sekanina – Krčál, Lempach, Korec (A) – Macek, Novák, Tvrdík – Joska, Mikeska, Rolinek (C)
Ml. Boleslav: Sklenička – Šilhavý, Hora, Hájek, Piskač, Čermák, Doležel, Kovář D. (A) – Hanyš, Beran (A), Kurka – Kristek (C), Matějka, Vasiak – Hrouda, Churáček, Ždanov – Václavík
Branky a nahrávky: 12. Lempach (Vápeník), 21. Lempach (Korec, Křečan), 38. Krčál (Ruml) – 34. Kurka (Vasiak, Šilhavý). Rozhodčí: Veselý, Zeliska – Hlinka, Brož. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Střely na branku: 37:35. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Komentář

Bruslaři museli v Pardubicích nastoupit k pátému klání bez důrazného útočníka Maxina, který v posledním utkání dostal svůj druhý vyšší trest v play off a s ním i automatický stop na jeden zápas. Jeho místo v sestavě tak zaujal Ždanov, na pozici desátého forvarda zase naskočil Václavík. Vůbec poprvé v sérii otevřely skóre utkání Pardubice, konkrétně se trefil útočník Štěpán Lempach. Ten vypálil z levého kruhu a Skleničku nachytal na střelu po ledě, která boleslavskému brankáři prošla pod betonem - 1:0.

Ve 14. minutě se Bruslařům málem povedlo srovnat, když Hora ze středního pásma dokázal mezi beky projet až před Tuláčka, jenž ale dokázal jeho zakončení zastavit a neuspěl ani dorážející Hrouda. Hned v dalším střídání se pardubický brankář musel vytáhnout znovu, když Kurkovo nahození od hrazení u levé tyčky nepříjemně tečoval Hanyš. Ani Sklenička se nenudil, v závěru úvodní třetiny ho několikrát při početní převaze prověřil kanonýr Macek, ani jednou si na něj však nepřišel.

Po přestávce už se ale mladoboleslavská síť znovu vlnila. Bruslaři chybovali při střídání a Dynamo přečíslení zužitkovalo, přesnou střelou z mezikruží se prosadil Štěpán Lempach. A Pardubice hrozily dál, krátce na to zvonila tyčka po Rolinkově zakončení z levé strany. Domácí kapitán potom při přečíslení připravoval pozici pro Nováka, s jeho střelou si ale poradil Sklenička.

Bruslaři se konečně dočkali ve 34. minutě, když si pardubický Jansa nepohlídal krosovou přihrávku Vasiaka a na pravém křídle tak zůstal nekrytý Adam Kurka, jenž Tuláčka propálil nekompromisní ranou. Středočeši najednou ožili, do přečíslení ujeli Hrouda s Churáčkem a další únik měl na svědomí Hanyš. Na Kurkův příspěvek nicméně nikdo z boleslavských borců nenavázal a to o chvíli později mrzelo ještě o trochu více. To když obránce Ruml z pravé strany navezl touš do předbrankového prostoru a David Krčál jej dotlačil za čáru - 3:1 pro Dynamo.

Ve třetí části už domácí spíše jen kontrolovali své vedení a snažili se, aby příznivý stav udrželi až do třetí sirény. To se jim poměrně dlouho dařilo. Až v 50. minutě putoval na trestnou lavici Vápeník a Bruslaři tak dostali první větší příležitost. Zelenobílí tlačili jak při přesilovce, tak po jejím konci, jenže na snížení skóre nedosáhli. Dynamo tak stáhlo stav finálové série na 2:3 ze svého pohledu a vynutilo si šestý zápas v Mladé Boleslavi. Ten se bude hrát v úterý 16. dubna ve ŠKOENERGO Aréně, úvodní buly padne v 18 hodin.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.