BK MLADA BOLESLAV

Vladimír Eminger24

Vladimír Eminger #24
Post
obránce
Narozen
3. 4. 1992
Hůl
pravá
Výška
188 cm
Váha
86 kg
V Boleslavi od
8/2017

Posledních 5 zápasů

Utkání G A B +/− TMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Statistiky


Vladimír Eminger se narodil v Litvínově, kde také začínal s hokejem. Za extraligové áčko tento obránce ale nenastoupil, v juniorském věku totiž odešel do finského Kärpätu Oulu. Po jedné sezoně v juniorském týmu už naskočil do SM-liigy, v sezoně 2012/2013 odehrál za seniorský A-tým 36 zápasů, v následujícím ročníku už o deset zápasů více.

V obou sezonách si shodně připsal sedm kanadských bodů, ve druhém ročníku v A-týmu přidal jednu asistenci v devíti zápasech play off, které nakonec pro Oulu skončilo ziskem mistrovského titulu. V ročníku 2014/2015 naskočil Eminger do osmnácti zápasů za Kärpät a do dvou utkání v nižší lize za Hokki. Poté přestoupil do Sparty, kde podepsal dlouhodobý kontrakt a v jejímž dresu si připsal debut v české nejvyšší soutěži. V základní části stihl odehrát 24 utkání s bilancí tří gólů a pěti asistencí, v play off zasáhl do sedmi duelů a nebodoval.

Druhá sezona v dresu Sparty vyšla Emingerovi o poznání lépe, když vytvořil údernou dvojici s Adamem Poláškem a jedenácti body v základní části pomohl Spartě do play off. V něm si připsal čtyři asistence a hned ve druhé extraligové sezoně si zahrál finále. Na Spartě zůstal ještě jeden rok, tentokrát už ale jeho sezona (a celého týmu) skončila už ve čtvrtfinále. Po zemětřesení v kabině se už ke slovu nedostal. V průběhu sezony 2017/2018 tak přešel do Mladé Boleslavi, kde stačil odehrát 51 zápasů a připsat si 3 góly a 6 asistencí. S Bruslařským klubem se dohodl na pokračování i v sezoně 2018/2019.

Fotogalerie