BK MLADA BOLESLAV

Jan Holub40

Jan Holub #40
Post
obránce
Narozen
3. 5. 1983
Hůl
levá
Výška
191 cm
Váha
98 kg
V Boleslavi od
1/2015

Posledních 5 zápasů

Utkání G A B +/− TMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil

Odchovanec Liberce již od útlého věku nastupoval jako obránce. Talentovaný bek procházel mládežnickými týmy na severu Čech a později se v sezoně 2001/2002 dostal do tehdy prvoligového seniorskému týmu, kterému dopomáhal při postupu do nejvyšší soutěže. Ve stejném ročníku také vypomáhal jabloneckým Vlkům v druhé lize.

Velmi úspěšný byl pro Holuba ročník 2002/2003. Nastupoval v juniorské soutěži i v A týmu. Navíc byl nominován na světový šampionát U20. Po další tři sezóny nastupoval jak v týmu Bílých Tygrů, tak v týmu Berounských Medvědů, kde hrál také z důvodu výluky NHL.

V sezoně 2007/2008 se zařadil mezi opory obraných řad Liberce. Příležitostně nastupoval také ve Vrchlabí. Následující ročník trávil Jan Holub z velké části v Mladé Boleslavi, kde nastoupil do 29 utkání. V další sezoně si Liberec několik obránců opustilo, a tudíž byl prostor pro jeho návrat. Liberci se v tomto ročníku povedlo vybojovat čtvrté místo a velkou měrou se na tom podílel právě Holub. Ten zachovával libereckým barvám věrnost až do sezony 2012/2013.

Ve zmíněné sezoně zamířil na hostování do Litvínova. V týmu žlutočerných odehrál devatenáct utkání. Poté výměnou za Tomáše Pospíšila namířil do Slavie. V ní vypomohl ve třinácti utkáních základní části a devíti v play-off. Další sezonu již zasáhl do téměř všech utkání červenobílých. V padesáti šesti utkání získal tři kanadské body za gól a dvě asistence. Svůj v pořadí třetí ročník za pražský celek už ale nedokončí, neboť se vrací do míst, kde už jednou působil - do Mladé Boleslavi.

Statistiky


Fotogalerie