BK MLADA BOLESLAV

Lukáš Pabiška84

Lukáš Pabiška #84
Post
útočník
Narozen
24. 2. 1984
Hůl
levá
Výška
181 cm
Váha
91 kg

Posledních 5 zápasů

Utkání G A B +/− TMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Statistiky


Lukáš Pabiška se narodil 24. února 1984 v Liberci a sezona 2009/2010 je vůbec první, kterou začal jako hráč jiného týmu, než toho ze svého rodného města. Mladý útočník prošel v Liberci postupně všemi mládežnickými kategoriemi a v týmu zůstal i v seniorském věku – až do již zmíněného ročníku, kdy se rozhodl pro Mladou Boleslav.

K hokeji ho přivedli hráče rodiče a i když se Lukáš pokoušel také o fotbalovou dráhu, nakonec se rozhodl kopačky zavřít do skříně a s definitivní platností sáhl po bruslích. Určitou zajímavostí přitom je, že talentovaný ostrostřelec to nejdříve zkoušel na postu gólmana.

Jako většina libereckých odchovanců Pabiška rád vzpomíná na trenéra Čermáka, se kterým nyní spolupracuje i v Mladé Boleslavi a který mu dal vlastně vůbec poprvé možnost okusit vyšší mety. Největší zlom přišel v sezoně 2002/2003, kdy Lukáš prvně nastoupil v nejvyšší tuzemské soutěži. I když hrál převážně ve čtvrté formaci, tak i to mohl ve svém věku považovat za úspěch.

V následujících dvou letech Pabiška sbíral zkušenosti hned na několika frontách. Kromě “A“ týmu Bílých Tygrů nastupoval také za tamní juniorku a cenné zkušenosti sbíral v první lize v dresu Berouna. O jeho talentu nebylo sporu a svými výkony zaujal i trenéry mládežnických reprezentací. Od sedmnácti až do dvaceti jezdil téměř na všechny srazy národního týmu. V roce 2002 se zúčastnil mistrovství světa “18“ na Slovensku, kde se svými výkony také přičinil o bronzovou medaili.

Od sezony 2006/2007 se Pabiška stal jedním ze základních kamenů libereckého“A“ týmu, z pohledu statistik se mu pak nejvíce dařilo o jeden ročník později, kdy během 45 extraligových zápasů nasbíral 21 bodů (9+12). Své stálé místo v kádru Liberce měl Pabiška i v sezoně 2008/2009, bodově se mu ale už tolik nedařilo. V základní části zaznamenal čtyři góly a pět asistencí, v play-off si už ani “neškrtl“. Nejspíš právě proto usoudil, že je čas na změnu a v létě 2009 se rozhodl pro Mladou Boleslav, ačkoliv o něj tým z jeho rodného města pořád stál.

“Pabinda“, jak mu všichni spoluhráči říkají, se v Boleslavi uchytil dobře. Skvěle doplnil dvojku Král – Sup, jejich formace byla svého času tou nejúdernější. Jeden z gólově nejproduktivnějších hráčů Bruslařského klubu si ve volném čase rád zahraje fotbal a tenis.

Lukáš Pabiška za Mladou Boleslav odehrál tři extraligové sezony a věrný klubu, kde už jak sám říká zdomácněl, zůstal i v 1. lize. Každoročně patřil mezi lepší útočníky Bruslařů, ačkoliv v sezoně 2011/2012 se mu nedařilo a byl dokonce na pár měsíců poslán na hostování do Vítkovic. Snad i jeho nepřítomnost se nakonec podepsala na skutečnosti, že v závěru tohoto ročníku Mladá Boleslav sestoupila z extraligy. Zatím poslední sezona jej v závěru postavila do zajímavé situace - v přímém souboji o návrat do extraligy Lukáš Pabiška toužil porazit a tudíž poslat níž své rodné město Liberec. Nakonec ale byli Tygři úspěšnější.

V ročníku 2013/2014 se už ale Bruslařům podařilo splnit si svůj sen, ačkoliv pro Pabišku osobně to úplně ideální sezona nebyla. V základní části odehrál jen něco málo přes polovinu zápasu, v průběhu celého ročníku ho totiž trápily potíže s ramenem. I tak si stačil připsat dohromady 15 branek a 22 asistencí.

Fotogalerie