BK MLADA BOLESLAV

Jiří Říha16

No foto
Post
obránce
Narozen
18. 9. 1992
Hůl
pravá
Výška
187 cm
Váha
85 kg
V Boleslavi od
5/2017

Posledních 5 zápasů

Utkání G A B +/− TMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Statistiky


Jiří Říha se narodil ve východočeském Opočně, do hokejového světa ale nakoukl v Liberci. Říhu si cenili v dorosteneckých výběrech i juniorce, zlomový ročník pro něj však nastal v sezoně 2011/2012. Tehdy se napevno usadil v Benátkách nad Jizerou (44 zápasů), vypomáhal A týmu i juniorům a povedený ročník zakončil na světovém šampionátu dvacetiletých v Kanadě.Další roky pravidelně pendloval mezi Bílými Tygry a benáteckou farmou. To skončilo v ročníku 2016/2017, kdy se Říha přesunul do Dukly Jihlava. Zde se stal vůbec nejproduktivnějším obráncem celé WSM Ligy, v 50 zápasech základní části si připsal 20 branek a 24 asistencí. Výborně navázal i v play-off a následné baráži, v níž dopomohl Jihlavě k postupu do extraligy.

Extraligu si nicméně nezahrál za Duklu, ale za BK Mladá Boleslav, kam se pro sezonu 2017/2018 přesunul. Ve svém premiérovém ročníku v nejvyšší soutěži odehrál 45 utkání, vstřelil jednu branku a na pět jich přihrál.

Je platný především pro nebojácný styl hokeje a tvrdost, se kterou na vlastním brankovišti odhání protivníky. Při početních převahách zase budí respekt na modré čáře, především pak pro svůj neomylný příklep.

Fotogalerie