BK MLADA BOLESLAV
16., 
Sparta - Ml. Boleslav SPA - MBL
Sparta: Novotný - Husák, Veselý, Pohl, Zacpálek, Kořínek, Drvota, Žovinec, Přibyl - Chára, Morkes, Tůma - Rubeš, Sovík, Žálčík - Forman, Půna, Hanták – Merta
Ml. Boleslav: Hrubý - Sedláček, Houser, Švaříček, Vrba, Čížek, Mikulaštík, Soukup, Martínek - Rys, Jiránek, Krejčík, Sajdl, Kadlčík, Lenc - Loskot, Antončík, Belay - Protivný, Hájek
Branky a nahrávky: 21. Chára (Morkes, Tůma), 29. Tůma (Morkes, Chára) - 22. Belay (Antončík, Loskot), 26. Jiránek (Rys, Krejčík), 35. Antončík (Belay, Loskot), 43. Kadlčík (Lenc, Sajdl). Rozhodčí: Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:11. Využití: 1:2. Diváci: 83.

Komentář

Mladá Boleslav vletěla do utkání v Holešovicích jako vítr a nenechala na sobě znát jistou únavu z pátečního domácího souboje se Slavií. Junioři v bílých dresech však nechtěli za svým soupeřem zaostávat a opláceli mu jeho útoky stejnou mincí. V 15. minutě první třetiny dostali hosté po faulu Drvoty možnost zahrát si přesilovku 5 na 3 a měli skoro jeden a půl minuty na to, aby ji proměnili ve svůj prospěch. Na domácího brankáře Novotného vyslali několik tvrdých střel, které se nepříjemně odrážely od mantinelu, obrana Sparty byla ale jistá a i zatoulané puky včas odklízela do bezpečí.

Po prvním dějství hry byl tedy stav bezbrankový, v druhé části se ovšem vše změnilo. První řeznou ránu zasadili domácí – již po půl minutě od druhého úvodního buly se sparťané dostali do třetiny Středočechů a rychlá kombinace Tůmy a Morkese vedla k úspěšnému zásahu Jiřího Cháry, který z blízkosti nedal hostujícímu brankáři Hrubému sebemenší šanci. Mladoboleslavští ale evidentně s takovýmto průběhem spokojeni nebyli, což dokládá akce, která se seběhla minutu po prvním gólu utkání – Antončík přihrál ze středního pásma na volného Martina Belaye, ten najel kousek za útočnou modrou a bez jakéhokoliv rozmýšlení napálil puk tvrdou ranou za záda Filipa Novotného. Gólman s extraligovými zkušenostmi se ani neotočil a věděl, že stav je vyrovnaný na 1:1. Juniorku Bruslařského klubu tato branka nabudila a nezdráhala se dál ostřelovat sparťanskou svatyni. Ve 26. minutě vyústil tlak hostí ve vedoucí branku, o kterou se po krásné kombinaci Krejčíka a Ryse postaral před bránou zcela osamocený Tomáš Jiránek. Boleslavští stále tlačili, ovšem ve 29. minutě hry si vykoledovali faul, domácí při přesilovce rozebrali hostující obranu a skóre vyrovnával po finálním pasu kapitána Morkese forvard David Tůma.. Po obdržené brance si Středočeši nedali říct a po chvilce se museli bránit v dvojnásobném oslabení. Největší šance Sparty však po dělovce Pohla skončila pouze na tyči. Za nevyužitou výhodu museli ale pražští mladíci pykat. Přesně v čase 34:00 hrála Mladá Boleslav přesilovku, Belay se rychle zorientoval za sparťanskou bránou, našel nehlídaného Šimona Antončíka před brankářem Novotným a boleslavský mládenec pohotovou tečí nasměroval puk za gólmanova záda – 2:3.

Jak byly první dvě třetiny sehrány v poněkud tvrdší režii, tak vše mělo teprve vygradovat ve třetí části zápasu. Na konci druhého dějství už létaly saze, když zůstal domácí brankář Novotný ležet několik chvil otřesen na ledě poté, co na něj nepříjemně spadl Jiří Rys. Nervy však praskaly hlavně v poslední části základní hrací doby. Sparta chtěla vyrovnat a Mladá Boleslav udržet nadějný výsledek. A radovat se mohli hosté. Ve třiačtyřicáté minutě totiž před domácí bránou objevil úplně osamocený Radan Lenc v tmavém dresu. Ten se neunáhlil, rozmyslel si situaci a s výrazem zkušeného matadora přihrál přes hranici brankoviště snad ještě lépe postavenému Liboru Kadlčíkovi, který už nemohl dělat nic jiného, než zasunout puk za brankovou čáru střeženou gólmanem Novotným. Hosté se dostali na koně, o čtyři minuty později udělal rychlou kličku ve středním pásmu Jiránek, našlápl a dostal se za tři sparťanské hráče. Jeho nebezpečný golfák však v úspěch nevedl. Sparta na soupeře tlačila, přiostřily se souboje u mantinelu. Hosty výborně podržel brankář Martin Hrubý, jenž zastavoval jeden útok domácích za druhým. Nervozita vystoupala v polovině třetí třetiny, kdy se před brankou hostů utvořil chumel hráčů, pár jich popadalo na Hrubého a především domácí Miroslav Forman se pěstmi oháněl, co mohl. Tvrdé souboje provázely i další průběh hry, diváci se dostali do varu a i přes jejich malý počet častovali hráče a rozhodčí nepěknými výrazy. V čase 57:47 si Sparta vzala oddechový čas a po vhazování odvolala brankáře. Boleslavští se ale ujali puku, vyhodili ho na opuštěný nepřátelský cíl a domácí Morkes musel předvést ukázkový sprint z útočné třetiny, aby zabránil kotouči přejít brankovou čáru. Minutu a půl před koncem hry vygradoval nervózní souboj tvrdým naražením na mantinel, kdy hostující Protivný položil pražského kapitána Morkese. Diváci obou táborů přes sebe překřikovali, z výhry 4:2 se ale radovali junioři Mladé Boleslavi.

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.