BK MLADA BOLESLAV
16. 2. 2013 | Josef Zdobinský

Starší dorost versus Augustin, Svoboda a Krudenc - 0:4

38., sobota 16. 2. 2013
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. - Mladoboleslavský starší dorost přivítal v desátém kole nadstavby Spartu Praha. Boleslav sezónu už jen dohrává a začleňuje tak do party mladší dorostence. Oproti tomu Sparta má ještě šanci na boje v play-off, a tak body potřebuje. Tento fakt se na průběhu utkání značně podepsal. Domácí Boleslav byla hostům vyrovnaným soupeřem pouze první třetinu. Ta druhá byla i přes slibný začátek katastrofální a ve třetí části už si sparťané tři body pohlídali. O vítězství Sparty se postaralo trio Augustin, Svoboda a Krudenc.
Ml. Boleslav: Růžička - Verner, Mašek, Semrád, Nastoupil, Šír, Tůma, Hercig, Mattis, Černý, Švejda, Ďurač, Eftimov, Skořepa, Veselý, Němec, Tržický, Sedmík, Durdil
Sparta: Pírs - Široký, Klindera, Kalina, Vokurka, Knobloch, Kadeřávek, Bartoš, Svoboda, Augustin, Kolář, Keller, Jaššo, Procházka, Major, Krudenc, Hozák
Branky a nahrávky: 30. Krudenc (Svoboda, Augustin), 32. Hozák (Augustin), 38. Svoboda (Krudenc), 58. Svoboda (Krudenc, Augustin). Rozhodčí: Hladík – Kettner, Kovačík. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 65.

Komentář

V první třetině diváci viděli hokeje ze "strany na stranu". Hra byla velmi vyrovnaná. Obě mužstva se snažila hrát ofenzivní hokej, k vidění bylo mnoho soubojů v obou obranných pásmech. Sem tam se hráči dostali i do nějaké příležitosti, které však většinou končily na hokejkách obránců, v lepším případě pak u brankářů. Hodně napilno měli Bruslaři na konci první třetiny poté, co se na její trestné lavici sešli hned tři hráči. Pražané kupodivu ale ani jednu přesilovku využít nedokázali.

Druhá část hry se podobala zpočátku té první. Boleslav byla očividně povzbuzena přečkáním krizové situace z posledních minut uplynulé třetiny a Sparta hrát potřebovala. Po čase jakoby Bruslaři ztratili síly. Sparta byla u puku čím dál tím častěji dříve. Domácí úplně odpadli. Tohoto úbytku sil dokázali hosté i patřičně využít, a tak nasázeli ve druhé desetiminutovce během osmi minut domácím hned tři branky, z toho jednu dokonce v oslabení. Nejdříve se ve 30. minutě dostalo do přečíslení trio Augustin, Svoboda, Krudenc a posledně jmenovaný změnil skóre poprvé. O dvě minuty později pak v oslabení ujel Hozák s Augustinem domácím, párkrát si nahráli a Hozák upravil na 0:2. V té chvíli jakoby byly na ledě jen hráči v rudých dresech. Dvě minuty před koncem třetiny přidal třetí branku Svoboda. Asistovat mu nemohl nikdo jiný než Augustin.

Ve třetí třetině už se toho mnoho zajímavého nestalo. Boleslav se zpočátku snažila s nepříznivým stavem udělat, na hosty však neměla. Přesto bylo od domácích dorostenců sympatické, že se snažili, ale hokejový bůh jim zkrátka štěstí nepřál. Když v 58. minutě Černý trefil v trestném střílení jen konstrukci Pírsovy branky, bylo o vítězi rozhodnuto. O pár vteřin později pak dorazil zklamané domácí čtvrtou brankou Svoboda. Kdo mu asistoval snad netřeba přibližovat.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Pokud ve dvou utkáních po sobě nedáme gól, tak samozřejmě nemůžeme zvítězit. Když jme hráli se Slávii, tak jme si taky vypracovali nějaké šance, dali jsme tři tyčky, ale prostě ten gól ne a ne dát. Dneska jsme si to zkazili tou druhou třetinou, kdy soupeř využil našich chyb, dal nám dva góly a byl prakticky konec. Ten třetí nás už jen dorazil. Přitom do té druhé třetiny jsme šli paradoxně nabuzeni, z toho, jak jsme přežili několikanásobné oslabení na konci první třetiny.

Pavel Arnošt (HC Sparta Praha): Jsme rádi, že jsme zvítězili, protože ty body opravdu potřebujem. Boleslav tu sezónu už dohrává, spíš se už koncentruje na nějaký další výchovný proces s mládež. My ty body ale potřebujem, a tak jsme si za tím šli. Díky této výhře jsme zase blíž k play-off.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.