BK MLADA BOLESLAV
1. 3. 2013 | Vojtěch Jurák, Zdena Bobková, Vojtěch Jurák

Starší dorostenci po slibném začátku padli na ledě Zlína

41., pátek 1. 3. 2013
Zlín - Ml. Boleslav ZLN - MBL
Z l í n – Dobrý vstup do zápasu a gól již po necelých čtyř minutách hry – tak přesně takový byl vstup mladých Bruslařů do zápasu s týmem PSG Zlín. Se soupeřem hráli během první třetiny vyrovnanou partii. Po druhé přestávce ale jakoby přišel na led jiný tým. Středočeši ve druhé části hry třikrát inkasovali, sami se neprosadili ani jednou. Zlínští si pak už zkušeně pohlídali náskok a Boleslavské víceméně k ničemu nepouštěli.
Zlín: Haloda - Grygera, Kobylík, Kužílek, Procházka, Stuchlík, Váňa, Velčovský - Bumbál, Dalajka, Galuška, Helešic, Hladiš, Hlaváč, Pavlůsek, Pelánek, Stránský, Zaremba
Ml. Boleslav: Růžička - Hercig, Mašek J., Mašek L., Nastoupil, Semrád, Tržický, Tůma - Bašus, Černý, Ďurač, Němec, Planý, Prokop, Sedmík, Šír, Švejda, Vaníček, Verner, Veselý
Branky a nahrávky: 22 Helešic (Hlaváč), 26. Helešic (Hlaváč, Kužílek), 32. Pavlůsek (Hlaváč, Helešic), 48 Stránský (Procházka), 54. Hladiš (Stuchlík, Velčovský) - 4. Němec (Ďurač, Tržický). Rozhodčí: Cik - Volf, Novotná. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 56:15. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Komentář

Začátek zápasu zastihl oba soupeře v poklidném duchu, ani jeden tým se nehnal příliš do útoku. Mladá Boleslav se radovala z gólu prakticky po první vážnější šanci v utkání. Ivan Ďurač zavezl po pravé straně puk do útočného pásma, jeho střelu vyrazil brankář Ondřej Haloda pouze před sebe a Vojtěch Němec, který dostal trochu prostoru, zametl volný puk za čáru.

Zlín po inkasované brance přidal a začal lépe bruslit. Dostával se více do šancí a hrozil hostující obraně. Únik dva na jednoho zakončil střelou vedle Michal Hlaváč, největší šanci Zlína měl pak v přesilovce Jiří Velčovský, který po dobré nahrávce od spoluhráče netrefil poloodkrytou branku. Na straně hostů to zkoušeli Ďurač, jehož střelu Haloda vyrazil pravým betonem, nebo také Jakub Šír, který však trefil pouze obránce Richarda Kobylíka před sebou.

Na začátku druhé třetiny dohrávali domácí přesilovku, ale vyrovnání se dočkali až po jejím skončení. Od levého mantinelu si vybruslil na střed před gólmana Jana Růžičku útočník Martin Helešic a bekhendovou střelou vyrovnal. Zlín začal být lepším týmem a vynutil si další přesilovku, kterou také za třináct vteřin využil. Michal Hlaváč našel před brankou volného Martina Helešice a ten s trochou štěstí poslal domácí celek do vedení.

Mladé Boleslavi se druhá třetina příliš nepovedla. Domácí obrana ji k ničemu nepustila, a tak hosté hrozili jen v přesilovkách. Nakonec však v jedné z nich sami málem inkasovali, naštěstí pro hosty si Růžička pohotově poradil se střelou Michala Stuchlíka. Zlín ubránil svá oslabení a zanedlouho poté se radoval i ze třetího gólu. Aktivní Michal Hlaváč chytrým pasem za útočnou modrou uvolnil Tomáše Pavlůska, který svůj nájezd na brankáře zakončil střelou mezi betony.

V úvodu třetí části se hrálo ve čtyřech na obou stranách. Mladá Boleslav se snažila s výsledkem něco udělat, ale přes v pohodě hrající Zlín se nedovedla prosadit. Snahu hostů definitivně zlomil čtvrtý gól domácích. Petr Procházka nabil na modrou Filipu Stránskému, který propálil chumel hráčů před brankou a svým gólem podruhé v zápase potrestal vyloučení Mladé Boleslavi.

Závěr zápasu už byl soubojem mezi domácími střelci a gólmanem Růžičkou. Ten se vyznamenal proti šancím Michala Stuchlíka a Filipa Stránského, ale nakonec přeci jen ještě jednou inkasoval. Šest minut před koncem zůstal zcela sám před brankou Dominik Hladiš, nedal Růžičkovi žádnou šanci a svým gólem upravil na konečných 5:1 pro Zlín. Všechny body tak zůstávají na Moravě, Mladá Boleslav se vrací domů s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): První třetinu jsme neodehráli dobře, tam nám chybělo nasazení. Ale od druhé třetiny jsem byl s výkonem a nakonec i výsledkem spokojený.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Přijeli jsme s mladým mužstvem, neměli jsme co ztratit, chtěli jsme hrát aktivně, přestože jsme byli na venkovním stadionu. V první třetině jsme byli lepší, hráli jsme dobrý hokej a dokonce získali vedení 1:0. Závěr třetiny jsme pokazili třemi vyloučeními, které jsme sice ubránili, ale soupeře jsme dostali do hry. Ve druhé třetině jsme dostali branku ve hře pět na pět a projevila se síla a kvalita soupeře. Soupeř dokázal těžit z našich chyb, pak už si po otočení zápasu vítězství podržel. Přesto beru zápas velmi pozitivně, protože jsme přijeli s mladým mužstvem a samozřejmě už se díváme i směrem k dalšímu roku a omlazujeme o nižší ročníky.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.