BK MLADA BOLESLAV
2. 3. 2013 | Radek Bařina, Lukáš Chuchválek

Vsetínská přestřelka skončila pro starší dorost šestou prohrou v řadě

42., sobota 2. 3. 2013
Vsetín - Ml. Boleslav VSE - MBL
V s e t í n - Starší dorostenci zajížděli ke 42. kolu do vzdáleného Vsetína, s nímž sehráli zpočátku vyrovnaný zápas. Ve druhé třetině však Valaši utkání zlomili ve svůj prospěch pětibrankovou kanonádou, na kterou Boleslav zareagovala jen dvěma přesnými střelami. Ve třetí třetině se už na výsledku nic významně neměnilo a pro Boleslav to znamená ve skupině o udržení další neúspěch. Celkem v zápase padlo 13 gólů, z toho pět dali Bruslaři zásluhou Vernera, Švejdy, Ďurače a Planého.
Vsetín: Vlach - Hajda, Žabčík, Svozílek, Hryciow, Ščotka, Hohl - Pancza, Christov, Forch, Světlík, Račický, Kuchařík, Grygar, Abdul, Hořanský
Ml. Boleslav: Růžička - Mašek L., Semrád, Nastoupil, Hercig, Mašek J., Vaníček, Tržický, Tůma - Verner, Šír, Bašus, Planý, Černý, Švejda, Ďurač, Prokop, Veselý, Němec, Sedmík
Branky a nahrávky: 9. Abdul (Ščotka, Kuchařík), 12. Žabčík (Grygar, Abdul), 27. Abdul (Hryciow, Žabčík), 30. Grygar (Abdul, Ščotka), 31. Kuchařík (Abdul), 36. Kuchařík (TS), 17. Grygar (Hajda), 47. Kuchařík (Abdul, Grygar) - 9. Verner (Tůma, Růžička), 17. Verner, 29. Švejda (Hercig), 39. Ďurač (Tržický, Sedmík), 55. Planý (TS). Rozhodčí: Škach - Bryška, Novák. Vyloučení: 6:7, navíc Hajda (VSE) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 51:25.

Komentář

První minuty duelu ELSD mezi Vsetínem a Mladou Boleslaví přinesly poměrně vyrovnaný hokej. Brankáři Gottwald a Růžička však byli takřka bez práce. První výraznější šanci si vypracoval v páté minutě vsetínský Abdul, v ideální pozici na mezikruží ale branku těsně minul. S přibývajícími minutami začali domácí získávat mírně navrch, k čemuž jim pomohla i přesilová hra. Znovu to byl především Abdul, kdo několikrát nebezpečně hrozil před Růžičkou, úspěch ovšem neslavil ani tentokrát. V čase 8:30 udeřilo zčista jasna na opačné straně. Tomáš Verner se v rychlé akci protáhl do útočného pásma a prostřelil nerozchytaného Gottwalda.

Z vedení se ale hosté radovali pouhých pětadvacet sekund. Ščotkovu střelu od modré tečoval Jindřich Abdul, Růžička ještě puk dokázal vyrazit, nikým nehlídaný útočník VHK si ho ale bez problémů dojel a uklidil ho do opuštěné branky. Valaši po vyrovnání zvýšili tlak a o necelé tři minuty později už vedli. Nejprve se štěstím přežili velkou šanci hostů po akci, kterou vypracoval Němec a nedlouho poté sami udeřili. Po akci Abdula s Grygarem dostal přihrávku Zbyněk Žabčík a z mezikruží zakončil nechytatelně do horního růžku branky. Vsetínští pak bez problémů přečkali oslabení, v čase 16:25 se ale Mladá Boleslav přesto dočkala vyrovnání. Tomáš Verner vybojoval v rohu útočného pásma puk, vybruslil si do střelecké pozice a následně i on vyhnal pavouky z pravého růžku branky. Závěr třetiny už přinesl jen množství oboustranných vyloučení, do šaten tak oba celky odcházely za remízového stavu 2:2.

V úvodu druhé periody měl nejprve velkou šanci Kuchařík, vracející se z trestné lavice, v úniku ale na hostujícího brankáře nevyzrál. Do vedení se Vsetínští nedostali ani v dlouhé přesilovce čtyři na tři, Růžička totiž svůj tým několikrát významně podržel. V akci dva na jednoho neuspěl ve dvacáté třetí minutě ani Forch, jenž branku minul. O tři minuty později se do přečíslení tři na jednoho dostali Boleslavští, naprosto jej ale zpackali a o půl minuty později mohli zpytovat svědomí. Jindřich Abdul totiž dostal přihrávku na mezikruží a trefil se přesně nad lapačku. I po brance si Vsetín udržoval převahu, o to nečekanější proto bylo hostující vyrovnání. Za zády zelenožluté obrany se totiž objevil Ondřej Švejda, a ač faulován, dokázal puk dotlačit za brankovou čáru.

O necelou minutu později už ale Vsetín znovu vedl. Přesilovku využil bleskově Ondřej Grygar, který v nepřehledné situaci protlačil kotouč do brány. Mladá Boleslav se ještě nestihla otřepat z rychle inkasované branky a už musel její brankář znovu pro puk do sítě. Ke střele se dostal Lukáš Kuchařík, první pokus ještě zastavil bek, touš se ale znovu vrátil na Kuchaříkovu hůl a domácí hráč napodruhé dokázal prostřelit brankáře. Viditelně uklidnění domácí v dalších minutách jednoznačně dominovali a v čase 35:02 přidali i šestou branku. Lukáš Kuchařík byl v úniku faulován. Hlavní rozhodčí nařídil samostatný nájezd se kterým si domácí útočník poradil mazácky a bekhendovou střelou zvýšil na 6:3. O šedesát jedna sekund později to již bylo 7:3. I Ondřej Grygar si totiž připsal druhou trefu v zápase, když v přesilovce nechytatelně tečoval Hajdovu střelu od modré. V samém závěru třetiny se snížení dočkali i hosté. Též oni se prosadili v početní výhodě. Ivan Ďurač se natlačil před Gottwalda a úspěšně propasíroval puk do brány. Ani přes snížení se ovšem hostům neodcházelo do kabin nejlépe, po dvou třetinách totiž prohrávali 7:4.

Do třetí třetiny vstoupili Boleslavští se sympatickou snahou o zdramatizování zápasu. Krom několika střel od modré ale Gottwalda nikterak významněji neohrozil. Vsetín pozornou hrou hlídal bezpečný náskok a ve čtyřicáté sedmé minutě pak definitivně zlomil hostující odpor. Abdul našel v přečíslení dva na jednoho ukázkovou přihrávkou Lukáše Kuchaříka a tomu stačilo jen nastavit správně hůl. Útočník VHK tím završil svůj hattrick.

Obdobné mety mohl o chvíli později dosáhnout i Grygar, před odkrytou brankou se ale vzpamatoval o okamžik později, než hostující obránce. Na hattrick zaútočil i Abdul, Růžička proti němu ale několikrát dobře zakročil. Pět minut před závěrečnou sirénou se ještě jednou zaradovali hosté. Sedmík byl v úniku faulován a Lapač viděl druhé trestné střílení. Místo otřeseného Sedmíka se k exekuci postavil Jakub Planý a šikovným blafákem nedal Gottwaldovi šanci. Poslední vyloženou šanci utkání měl na holi Kuchařík, v brejku však jen orazítkoval břevno. Mrzet jej to však nemuselo, Vsetín zdolal Mladou Boleslav 8:5.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.