BK MLADA BOLESLAV
7. 3. 2013 | Josef Zdobinský

Starší dorost daroval Přerovu vítězství

44., čtvrtek 7. 3. 2013
Ml. Boleslav - Přerov MBL - PŘE
M l. B o l. - Starší dorost Bruslařů přivítal v předposledním utkání sezóny mužstvo z Přerova. Pro hosty byl duel poslední zkouškou před závěrečnými boji v baráži, a tak přijeli do Mladé Boleslavi hodně „nabuzení“. Ač Boleslav začala dobře, přeci jen asi doplatila na nezkušenost některých mladých hráčů, které kouč Křivohlávek zapojuje do výchovné činnosti. Přerov si tak z města aut odváží morální podporu do baráže za šťastné vítězství 2:3.
Ml. Boleslav: Kořínek - Mašek L., Semrád, Nastoupil, Hercig, Mašek J., Tržický, Tůma - Verner, Šír, Bašus, Borovec, Švejda, Ďurač, Prokop, Skořepa, Veselý, Němec, Sedmík, Vajsejtl.
Přerov: Grigárek - Hurta, Maršálek, Slavík, Kundrátek, Novák, Červínek - Václavíček, Pecha, Gremlica - Kubal, Siegel, Nohál - Blahunek, Němec, Müller - Kubíček.
Branky a nahrávky: 9. Ďurač (Němec), 41. Ďurač (Němec) - 36. Gremlica (Václavíček, Slavík), 41. Kubal (Nohál, Kundrátek), 47. Václavíček (Müller, Gremlica). Rozhodčí: Horynek - Sofourek, Špringl. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70.

Komentář

Bruslaři se hned v úvodu klání dostali vlastní vinou do nepříjemné situace, poté co se nejdříve nechal vyloučit Švejda a o pár vteřin později pak Prokop. Naštěstí pro domácí dorostence byli hosté v jedenapůl minutové přesilovce totálně jaloví, a tak se větší část odehrála ve středním pásmu a ke konci pak dokonce v obranném pásmu Přerova. Ve čtvrté minutě, to už byli bruslaři v plném počtu vystrašil pořádně Kořínka Maršálek prudkou střelou od modré. Domácí brankář k sobě ale včas srazil betony, a tak kotouč v domácí síti neskončil. Když nevyšel ani pokus Pechy a následně ani Blahunka, byla na řadě domácí Boleslav. V 9. minutě totiž Němec projel celým obranným územím Přerova nikým neatakován a těsně před hostujícím gólmanem našel zpětnou přihrávkou Ďurače, který vyloženou šanci bezpečně proměnil. Následovalo deset minut soupeření o každý zdánlivě ztracený kotouč, ale vše většinou končilo na brankářích obou celků.

Úvod druhé část hry patřil domácím borcům. Těm byla ale herní převaha k ničemu, neboť se jim téměř nepodařilo vystřelit na Grigárka v brance hostí. Zato když se dostal k puku Přerov, hned z toho byl pokus o střelu, stehně jako ve 26. minutě rána Pechy. Naštěstí pro domácí byl Kořínek téměř nepřekonatelný. Proto opět zahrozili domácí. V polovině 27. minuty vystřelil na Grigárka Šír. Gólman hostů měl nicméně beton u levé tyče své brány právě včas. Bruslaři hýřili aktivitou, ale ve 36. minutě utkání jim sebral dobrou náladu z hokejek - poté co prostřelil Růžičku - Gremlica. Po této brance se hra mnohem více otevřela. Hrálo se znovu od „nuly“.

Nástup obou týmů do závěrečné části byl opravdu parádní. Na světelné tabuli svítil čas 40:31, když rozvlnil síť Přerova podruhé Ďurač. Tomu opět asistoval Němec. Kdekdo by asi čekal, že takto rychlá branka nalomí morálku hráčů Přerova, ale opak byl pravdou. O 22 vteřin později dokázal totiž podruhé rozvlnit síť Růžičkovy svatyně Kubal. Tento gól Bruslařům rozhodně nepomohl. Dorostenci domácích začali hodně kazit a zbytečně se nechali vylučovat. Jedno takové vyloučení Němce, který byl na trestné lavici během pár minut podruhé, dokázal po zmatku před Kořínkovou kasou proměnit ve 47. minutě Václavíček – 2:3! Následovalo marné „dobývání“ Přerovské branky domácími hráči. Přesné rány střídaly ty méně přesné. Přerov bojoval ve svém posledním utkání před boji v baráži jako o život, aby se na důležité bitvy morálně posílil. I když poslední vteřinky zápasu byly pro hosty velmi krušné, vítězství nakonec urvali na svou stranu.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Myslím, že dnešní utkání bylo o tom, že se Přerov chtěl povzbudit na tu baráž, co je teď čeká a podřídil tomu maximum. Jejich hráči bojovali, dřeli, chtěli vyhrát... Bohužel z naší strany je to pořád o tom, že pokud se někteří hráči nepodřídí mužstvu a hrají jen sami na sebe, tak nemohou uspět. Nic nás neomlouvá, ale to mužstvo dnes bylo velice omlazeno, a místo aby ti starší hráči pomohli těm mladším, tak nepomohli. Zbytečnými fauly jsme se dostali do problémů a místo, abychom to utkání vyhráli, tak to dopadlo přesně obráceně.

Petr Školoud st. (HC ZUBR Přerov): Dnešní utkání pro nás bohužel nebylo poslední utkání sezóny. Bohužel totiž budeme hrát tu baráž, a tak jsme ten dnešek pojali tak, že se chceme povzbudit. Myslím si, že ty následující bitvy budou hodně o tom srdíčku, kolik toho do toho dáme. Snad to přinese nějaké ovoce. Nemůžu říct, že to bylo dneska vítězství kvalitnějšího týmu, ale trochu toho štěstíčka a možná i toho srdíčka tam bylo na té naší straně asi víc.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.