BK MLADA BOLESLAV
15. 2. 2013 | Josef Zdobinský

Junioři si poradili se Slávií

UDR3, pátek 15. 2. 2013
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l. B o l. - Mladoboleslavští junioři přivítali ve třetím kole play-out na domácím ledě pražskou Slavii. I když herně byla první třetina spíše vyrovnaná, podařilo se Pražanům snadno dostat do dvoubrankového vedení. Bruslaři se střelecky zpočátku spíše dosti trápili a brankové prokletí se jim podařilo překonat až ve třetí třetině, ve které byli lepším mančaftem. Klání se jim povedlo dostat až do prodloužení, které rozhodl parádní střelou Kurka. Dva body tak přeci jen zůstávají doma.
Ml. Boleslav: Bača (Ašenbrenner - 21.) – Groer, Souček, Borovec, Nedbal, Němec, Marek, Rovný, Kurka, Podsedníček, Chvátal, Brzák, Frolík, Školoud, Bičiště, Vrba, Koudela, Bašus, Bernad.
Slavia: Mouček (Eder) - Leština, Babka, Růžička, Malý, Rittig, Jedlička, Brzák, Tomek, Navrátil, Semrád, Preševa, Ryzák, Novák, Šteiner, Hlinka, Moravec, Ptáčník.
Branky a nahrávky: 43. Rovný (Marek, Vrba), 45. Frolík (Koudela, Němec), 62. Kurka (Koudela) - 14. Šteiner (Malý), 17. Tomek (Semrád, Ptáčník). Rozhodčí: Smitka - Kájínek, Hejl. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 45.

Komentář

Na co boleslavští útočníci v první třetině sáhli, to bylo odsouzené k zániku. Střelecká nemohoucnost byla na juniorce do očí bijící. Hra nebyla špatná, ale efektivita nulová. Oproti tomu Slávisté dali z ničeho dvě branky. Z akcí, které by nikdo neoznačil za brankové. První změna stavu přišla ve 14. minutě, poté co prapodivným způsobem skončil puk za Bačovými zády. Gól byl připsán Šteinerovi. O pár minut později se Slávisté radovali znovu. Tentokrát kotouč poslal za Bačovy záda Tomek. To bylo v první části hry vše.

Dvě hloupě inkasované branky vyhnaly z ledu po první části Baču, a tak se od druhé třetiny v domácí kase objevil Ašenbrenner. Bruslaři začali druhou třetinu velmi aktivně. Ve 22. minutě se dostal do slibné příležitosti Marek, ale nebylo mu přáno. O pár minut později pak vystrašil brankáře Pražanů střelou od modré Koudela. Jeho střele však chyběla větší přesnost. Ve 26. Minutě se před brankou Slávie objevili Školoud s Markem, ale uklouzli a akce, která zpočátku vypadala slibně, tak nakonec skončila spíše komicky. I když se Bruslaři moc snažili, nebylo jim přáno. Těsně před koncem třetiny ještě Ašenbrenner podržel domácí, když čaroval v brance po střelách Hlinky a Moravce.

Třetí třetina se nesla ve znamení boleslavského tlaku. Ve 43. minutě se po krásné kombinaci s Markem a Vrbou prosadil Rovný. O tři minuty později došlo k přečíslení domácích dvou na jednoho. Koudela přihrál Frolíkovi a ten srovnal - 2:2. Po druhé brance, jakoby se Slávisté z ledu vypařili. Hrálo se víceméně jen na jedné třetině a hosté byli psychicky na dně. Dělali zbytečné chyby, které pak napravovaly fauly, což mělo za následek spoustu vyloučení. Bruslaři ale svých příležitostí nedokázali využít a tak zápas dospěl do prodloužení. To mělo podobný průběh jako třetí část a zasloužené dva body poslal domácím na konto v čase 61:01 nechytatelnou bombou obránce Kurka.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner, trenér BK Mladá Boleslav: My jsme si dnes vzali příklad ze včerejšího utkání "Áčka" s Berounem. (smích) Ne, teď vážně. V přestávce mezi první a druhou třetinou padaly v kabině ostřejší slova a v následující hře to pak bylo i vidět. Toť vše.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.