BK MLADA BOLESLAV
6. 9. 2013 | Josef Zdobinský

Junioři nasázeli Zlínu pět branek a slaví tři body

1., pátek 6. 9. 2013
Ml. Boleslav - Zlín MBL - ZLN
M l. B o l. - Důležité vítězství si po psychické stránce si připsali junioři Bruslařů. V úvodním utkání juniorské ligy přivítali na domácím ledě kolegy ze Zlína, nasázeli jim pět branek a poslali je zpět domů. I když v první dvacetiminutovce herně příliš nezářili, v té druhé a třetí již tempo hry udávali jen oni a zaslouženě si připsali do tabulky první body.
Ml. Boleslav: Pechek (Ašenbrenner) – Bernad, Adamík, Plíšek, Kurka, Hřebíček, Souček, Bartoš, Nedbal – Borovec, Chvátal, Marek, Podsedníček, Kuchta, Suchan, Němec, Volf, Ďurač, Školoud, Smrčka, Sonek
Zlín: Svoboda (Stojar) – Řezáč, Macharáček, Buchta, Zbořil, Talán, Andrýsek, Kužílek, Velčovský, Sedláček, Kovařík, Popelka, Matula, Kratochvíl, Mika, Gremlica, Karola, Zaremba, Galuška, Hlaváč, Dalajka
Branky a nahrávky: 11. Kurka (Chvátal, Marek), 25. Podsedníček (Kuchta), 41. Marek (Bartoš), 51. Podsedníček (Suchan, Volf), 55. Podsedníček (Hřebíček, Suchan) – 26. Kovařík (Popelka), 38. Karola (Andrýsek). Rozhodčí: Horinek – Prokop, Maštalíř. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 43.

Komentář

První třetina a zejména pak její úvodní minuty musely přítomné diváky nudit. Hra obou mužstev byla zpočátku neuspořádaná a plná nepřesností. První náznak gólové příležitosti se vyskytl ve třetí minutě zlínskému Kratochvílovi, ale ten naštěstí pro domácí zakopl, a tak sám na brankáře Pecheka nešel. Bruslaři vyzkoušeli pozornost Svobody až v 5. minutě, ale Hřebíčkův pokus jím byl vyražen do rohu. Následovalo pět minut nudy, kterou ale v jedenácté minutě ukončil Chvátal. Ten totiž objel Svobodovu svatyni a výtečně našel na kruzích zcela volného Jiřího Kurku, který pálil zcela přesně – 1:0! Ke konci prvního dějství zápasu se dostal ještě do velmi slibné příležitosti Borovec, respektive Podsedníček, ale ani jeden z nich nedokázal svou šanci řádně využít.

Druhá třetina vypadala o poznání lépe než ta úvodní. Obě mužstva se snažila hrát aktivněji - Zlínští protože museli, domácí protože je k tomu dohnal soupeř. Ve dvaadvacáté minutě to zkoušel na Pecheka Buchta, ale jeho tvrdá rána skončila jen na mantinelu za brankou. O dvě minuty později se skóre ale přeci jen měnilo. Kuchta nahrál Patriku Podsedníčkovi do kruhů a ten pálil stejně přesně jako prve kolega Kurka – 2:0! Zlínská odezva na sebe ale nenechala dlouho čekat. Po vhazování se puku ve svém obranném pásmu ujmuli hosté, rychle ho dostali až do své útočné třetiny a Lubomíru Kovaříkovi se povedlo kotouč protlačit až za Pechekova záda. V této části hry měli hosté - patrně povzbuzeni kontaktním gólem – mírně navrch. Dokázali se dostat do několika slibných šancí. Ve 33. minutě zkoušel překonat Pecheka nadvakrát Talán, ale nebylo mu přáno stejně jako Buchtovi, který sice také párkrát domácí potrápil, ale nic z toho. Pak se ale hra opět vyrovnala a zdálo se, že se na ledě už nic zajímavého stát nemůže. Dvě minuty před koncem třetiny ale Karolova střela zápěstím prolétla kolem Pechekových betonů a jakoby se mohlo hrát od začátku – 2:2!

Třetí třetina ale patřila Boleslavi. Jen 53 sekund závěrečné části stačilo na to, aby se domácí opět ujali vedení. Bartoš ve vlastním oslabení perfektně poslal do brejku Ladislava Marka, jehož sólo nemohlo skončit nikde jinde než ve Svobodově brance – 3:2! O pár minut později si Marek sólíčko zopakoval, ale tentokrát byl Svoboda úspěšný. V 51. minutě už ale úspěšný zase nebyl. Ve zmatku před brankářem Zlína se nejlépe zorientoval Podsedníček, a poslal tak domácí svou druhou brankou do dvougólového vedení. Pak už tahali hosté za kratší konec až do samotného závěru. V 53. minutě sice zkoušel v ojedinělé příležitosti Karol nachytat Pecheka „na švestkách“, ale ten jakýmsi záhadným způsobem roztáhl ve vzduchu nohy a tuto jedovatou ránu zkrotil. V pětapadesáté minutě jeden ze Zlínských hráčů v oslabení upadl, k puku se dostal Patrik Podsedníček a završil tak povedené utkání hattrickem – 5:2!

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil, trenér BK Mladá Boleslav: My jsme do tohoto zápasu vstupovali trochu s obavami, protože vlastně po celou přípravu jsme se díky zdravotním problémům nebyli schopni dát dohromady. Když budu mluvit upřímně, tak jsme vlastně sestavu dotvářeli doslova na poslední chvíli, v tomto týdnu před prvním utkáním. Nehledě na to, že nám ještě čtyři hráči chybí. Chtěl bych ještě kluky moc pochválit, protože Zlín má kvalitní mužstvo, měl vynikající výsledky v přípravě. My jsme toto utkání zvládli srdíčkem, bojovností a taky takticky. Dalo by se říci, že nám toto utkání vyhrály přesilovky, v nichž jsme vlastně dali tři branky, což je vlastně výsledný rozdíl. Jinak doufám, že se přípravíme stejně dobře i na zítřejší zápas a potvrdíme v něm tu dnešní výhru.

Robert Svoboda, trenér PSG Zlín: Porážka na úvod pro nás není dobrá. Domácí byli po většinu zápasu lepší. Měli větší nasazení, obětavost a bojovnost. Jejich hráči pochytali velké množství střel a hlavně dokázali využít své přesilovky a zaslouženě vyhráli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.