BK MLADA BOLESLAV
26. 10. 2013 | Josef Zdobinský

Junioři ubránili výhru nad Budějovicemi

16., sobota 26. 10. 2013
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - MOT
M l. B o l. - Mladoboleslavští junioři šli do utkání s Budějovicemi s tím, že chtějí potvrdit tříbodový zisk z předchozího utkání. To se jim také, i přes velký tlak Budějovic ve třetí třetině, povedlo. Po brankách Volfa a Sonnka se tak bodově dotáhli právě na Jihočeského soupeře.
Ml. Boleslav: Pechek – Bartoš, Souček, Kurka, Bernard, Hes, Šťáva, Hřebíček, Nedbal – Volf, Ďurač, Marek, Chvátal, Podsedníček, Borovec, Frolík, Školoud, Zajíc, Smrčka, Sonnek, Kuchta.
Č. Budějovice: Gába – Škopek, Pícha, Janásek, Brejčka, Kohút, Piegl, Malovec – Prokeš, Švec, Smejkal, Záhora, Michálek, Ciboch, Vácha, Březina, Krátoška, Pašek, Salák, Suchánek.
Branky a nahrávky: 32. Volf (Frolík, Kurka), 40. Sonnek (Bernad) – 30. Prokeš (Smejkal). Rozhodčí: Nečas – Špringl st., Špringl ml.. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 39:22. Průběh utkání: 0:1; 1:1, 2:1.

Komentář

V první třetině byl k vidění vcelku vyrovnaný hokej. Budějovice sice vstoupily do utkání aktivněji – už ve druhé minutě se ocitl ve velmi dobré příležitosti Pašek, ale Pechek jeho střelu vyrazil betonem. Domácí si kloudnější příležitost vytvořili až ve čtvrté minutě, kdy se vydali na výlet Marek s Frolíkem. Markova přihrávka na druhého jmenovaného však byla poněkud nepřesná. V sedmé minutě šel na branku Budějovic Bernad, ale v tísni a pod tlakem hostujících hráčů nedokázal řádně zakončit. Poté se dostal do dobré příležitosti Podsedníček, avšak trefil od levého kruhu trefil jen boční síť Gábovy svatyně. V patnácté minutě vystrašil Pecheka střelou Pícha, ale nakonec trefil jen mantinel za brankou. Bruslaři byli ve druhé desetiminutovce úvodní třetiny aktivnější, ale jejich konečná fáze byla tristní. V poslední minutě se ještě objevil před Gábou Chvátal, ale místo kvalitní střely na kterou měl dost času a pohodlí, střílel vysoko nad bránu hostů.

I ve druhé třetině to zpočátku vypadalo, že branky budou padat jen pomálu, protože koncovka obou mužstev byla opravdu bídná. Ve dvaadvacáté minutě poslal Šťáva do útoku obloučkem Ďurače, ale Gába si s jeho střeloi bezpečně poradil. Hosté se dostali ke střele až začátkem 24. Minuty, ale Ciboch to z mezikruží napálil opět jen do brankáře. V osmadvacáté minutě byl poslán na trestnou lavičku Kurka. Přesilovka hostů zpočátku sice vypadala na fiasko, ale v době, kdy už si domácí zjevně říkali, že ji zvládnou, sebral jim Radek Prokeš dobrou náladu – 1:0! Odpověď Bruslařů však byla pohotová a hosté se z vedení radovali jen dvě minuty. Pak totiž zpoza branky našel Frolík před brankou najíždějícího Lukáše Volfa a ten srovnal – 1:1. Bruslařům se záhy vyskytla vynikající příležitost k otočení stavu, když mohli hrát přes minutu a tři čtvrtě v pěti proti třem. S touto příležitostí ale rozhodně nenaložili tak jak by chtěli. Naopak, když se vrátil na led Švec, šel v klidu sám na branku, ale ke smůle Jihočechů mu doslova na poslední chvíli vjel do cesty jeden z navrátivších beků domácích. Když už se zdálo, že třetina skončí nerozhodným stavem, vrátil se tentokrát z domácí trestné lavice Jan Sonnek, využil skvělé přihrávky od Bernada a poslal hostům gól do šatny – 2:1!

Ve třetí třetině byli jasně lepším mužstvem hosté. Bruslaři se jen bránili a mohli děkovat především brankáři Pechekovi a neumění Jihočechů za to, že neobdrželi vyrovnávací branku. Svou pasivitou si o ni totiž opravdu koledovali. Nejtěsnější vedení však nakonec nepustili a třetinu úspěšně ubránili. Hostům nepomohla ani obrovská snaha, tak ani závěrečná hra bez brankáře. V utkání, kterému by tedy svědčila spíše remíza tak zvítězili a bodově se dotáhli právě na soupeře z Budějovic.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil (trenér BK Mladá Boleslav): Pro nás bylo velmi důležité včerejší vítězství, které jsme dnes chtěli potvrdit a zaměřili jsme se na to, abychom neudělali žádné hrubé chyby v obranném pásmu. Opět musím pochválit celý tým, že jsme vlastně ten výsledek otočili z 0:1 na 2:1 a udělali jsme všechno proto - včetně taktické stránky - abychom dnes vyhráli.

Aleš Totter (trenér HC Motor České Budějovice): Já si myslím, že rozhodla naše vadná koncovka. Za stavu 1:1 jsme v přesilovce nebyli schopni dát branku, a když skončila, tak dal soupeř gól nám. Ve třetí třetině jsme byli lepší, tlačili jsme se do útoku, ale soupeř si to lépe pohlídal. Nebudu říkat, že je to o štěstí, je to o nějakých věcech, co pro to uděláme. Soupeř zvítězil, tudíž se lepe připravil.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.