BK MLADA BOLESLAV
15. 11. 2013 | David Nekvinda, David Nekvinda, Lukáš Chuchválek

Junioři nedokázali udržet proti Brnu vedení, domů si vezou bod

17., pátek 15. 11. 2013
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o - Zápas se vyvíjel zprvu pro Mladoboleslavské příznivě. Ve druhé třetině odskočili soupeři z moravské metropole na 2:0, přičemž měli zápas pod kontrolou. V posledním dějství ale domácí dokázali vyrovnat a zápas dospěl do prodloužení. Vypadalo to, že rozhodnou až nájezdy, ovšem v poslední minutě brankář Pechek inkasoval potřetí. Nicméně i tento jediný bod ze zápasu sousedů v tabulce o šest bodů se počítá.
Kometa Brno: Klimeš – Cívka, Mytiska, Štancl, Sedlák (C), Zbořil, Vlček, Vojáček, Vágner – Klaus, Kozel, Račický, Raška, Kunce, Kusko, Beneš, Jenyš, Král, Boltvan, Grünwald, Ondráček.
Ml. Boleslav: Pechek – Lobo, Souček, Kulhánek, Kurka, Bernad (C), Šťáva, Nedbal – Byakov, Ďurač, Zajíc, Chvátal, Podsedníček, Suchan, Frolík, Volf, Kotala, Smrčka, Sonnek, Kuchta.
Branky a nahrávky: 42. Raška (Beneš, Jenyš), 47. Jenyš (Raška, Kunce), 65. Cívka (Raška, Kunce) – 22. Souček (Volf, Kuchta), 35. Volf (Kuchta). Rozhodčí: Blecha – Měkýš, Pospíšil. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 113. Střely na branku: 34:36.

Komentář

Úvodní třetina duelu mezi dvěma sousedy v tabulce působila dojmem, že se oba týmy ještě rozehrávají po dlouhé reprezentační pauze, přestože hosté už za sebou měli čtvrteční vítězný duel v Olomouci. V první dvacetiminutovce stály za zaznamenání snad jen šance domácího Beneše a hostujícího Sonnka. Oba dva dostali pas zpoza branky, oba dva ale ztroskotali na brankáři soupeře.

To druhá třetina už nabídla jinou podívanou. Její ráz určil v čase 21:35 využitou přesilovkou Jaroslav Souček. Ten mezi kruhy překvapivě zachytil křížný pas, kterým Volf původně hledal vzdálenějšího spoluhráče u levé tyče. Klimeš v domácí brance reagoval právě na původní směr přihrávky a nestačil tak už zasáhnout proti Součkově šikovné zadovce. O pár chvil později byl Klimeš překonán podruhé, dokázal Kotalovu ránu aspoň zpomalit tak, že se došourala jen k tyči brněnské branky.

V polovině zápasu došlo k sérii vyloučení na obou stranách, gól ale nedokázal z početních převah vstřelit ani jeden z týmů, byť domácí Raška byl při dorážce střely Vágnera hodně blízko. Skóre se nakonec měnilo opět na druhé straně, pět vteřin poté, co se konečně oba týmy dostaly do plného počtu. Kuchta nápaditým pasem našel na vzdálenější tyči neobsazeného Lukáše Volfa, který rychle nasměroval puk do sítě. V závěru druhé třetiny mohla Kometa snížit díky dalším dvěma přesilovkám, na Pechka si ale brněnští střelci ne a ne přijít.

Do třetí periody vstoupila Kometa o něco aktivnější a také se ji to vyplatilo. Podobně, jako ve druhé třetině skórovala Mladá Boleslav těsně po konci přesilové hry, se prosadili i domácí. Nejproduktivnější hráč Noen extraligy Adam Raška dorazil za Pechkova záda Benešovu střelu. Zatímco první domácí gól byl spíš vybojovaný, ten druhý a vyrovnávací musel potěšit oko každého přihlížejícího. Pavel Jenyš dostal puk k pravému mantinelu, kde stál v poměrně složitém úhlu směrem k brance. Namísto pokračování akce ale Jenyš mocně napřáhl a z voleje napálil puk přesně pod víko svatyně Mladé Boleslavi.

Hostující kouč Potěšil zareagoval na srovnání time-outem, po kterém se hosté zase probrali. Po většinu zbytku třetí třetiny pak byli lepším týmem, málokdy se ale dostali k nějakému nebezpečnějšímu zakončení. Utkání tak dospělo do prodloužení, pro Bruslařský klub vůbec prvního v sezoně.

V nastaveném čase byli aktivnějším pro změnu domácí, dlouho to ale nevypadalo, že by svou převahu měli přetavit v gól. V čase 64:24 ale od modré čáry jen tak nahodil kotouč Dominik Cívka a protože před Pechkem se zrovna přetahovalo několik hráčů v obou dresech, mladoboleslavský gólman se za pukem stačil jenom ohlédnout. Kotouč zaplachtil do jeho sítě. Kometa tak získala bonusový bod, hostům zbyl jenom jeden.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Zápas se nevyvíjel dobře, soupeř byl houževnatý, vždyť včera dokázal zvítězit v Olomouci. I díky tomu jsme věděli, že to nebude dnes nic snadného. Ve třetí třetině se celá naše hra zlomila, dokázali jsme konečně proměnit některé šance, kluci byli bojovnější, i díky tomu si myslím, že si ten bonusový bodík zasloužili.

Tomáš Potěšil (BK Mladá Boleslav): Do Brna jsme přijeli urvat nějaké body. První a druhou třetinu jsme hráli solidně, využili jsme dvě přesilové hry, na kterých poslední dobou stavíme. Bohužel v závěru druhé třetiny jsme se dopustili série zbytečných faulů, kdy jsme Kometě nabídli možnost na začátku třetí třetiny snížit. To domácí celek nažhavilo, létali po ledě, byli plní elánu, těžko se je bránilo. Zápas pak dospěl do prodloužení, kde jsme prohráli. Za bod bychom byli normálně rádi, ale při takhle dobře rozehraném zápase jsme mysleli na více.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.