BK MLADA BOLESLAV
14. 11. 2013 | Miroslav Fantal, Jitka Čechová, Miroslav Fantal

Junioři porazili po dlouhé pauze Olomouc a polepšili si v tabulce

18., čtvrtek 14. 11. 2013
Olomouc - Ml. Boleslav OLO - MBL
O l o m o u c - Po dlouhé pauze způsobené zápasy reprezentace ale i vlastní marodkou odjeli boleslavští junioři bojovat do Olomouce, kde urvali důležité vítězství. Trefil se Chvátal, vítěznou trefu přidal Frolík. Brankář Pechek vychytal hned dvě trestná střílení. V bodově našlapané tabulce si Bruslaři polepšili, momentálně jsou na 11. příčce.
Olomouc: Kochta – Škůrek, Brančík, Rašner, Kraigher, Soukal, Nesvadba – Ostřanský, Novotný, Nedopil – Kocián, Markl, Rajnoch – Bauer, Beták, Hánl
Ml. Boleslav: Pechek – Lobo, Souček, Kulhánek, Kurka, Hes, Šťáva, Nedbal – Ďurač, Zajíc, Chvátal, Podsedníček, Pätoprstý, Suchan, Frolík, Volf, Kotala, Smrčka, Sonnek, Kuchta
Branky a nahrávky: 35. Kocián (Kraigher) – 19. Chvátal (Kotala, Nedbal), 41. Frolík (Kulhánek, Kurka). Rozhodčí: Kika – Lukš, Novák. Vyloučení: 6:4, navíc 2x TS pro OLO. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60.

Komentář

Úvodní dějství střetnutí dost možná ovlivnila dlouhá pauza zapřičiněná reprezentačními turnaji. Vážných příležitosti příliš k vidění nebylo, i tak se ale mohlo skóre měnit už v sedmé minutě. Nahození Součka šikovně tečoval před brankovištěm Zajíc. Naštěstí pro domácí ale puk proskákal těsně vedle jejich klece. Obě mužstva si poté vyzkoušela hru v početní výhodě, stav ale zůstal nezměněn.

V sedmnácté minutě se na levém křídle rozjel Frolík, proti jehož střele musel Kochta vymrštit levý beton. O dvě minuty později už byl ale domácí brankář na soupeře krátký. Ránu z hole Davida Chvátala olomoucký strážce svatyně vyrazil jen nad sebe, odkud se puk snesl za jeho záda.

Na začátku druhé části byli současně na trestnou lavici posláni hráči z obou celků, dvě minuty se tak hrálo ve čtyřech. Lépe se v tomto počtu vedlo Kohoutům, kteří měli možnost srovnat. Markl zůstal mezi kruhy osamocený, chybu hostující defenzivy ale nevyužil. V devětadvacáté minutě naskočil na led z trestné lavice domácí Kocián, který se po pár vteřinách řítil sám na branku soupeře. Jelikož byl ale nedovoleně zastaven, zkusil si celou akci znovu. Trestné střílení ovšem nevyužil.

Další možnost ke skórování měli Hanáci v polovině pětatřicáté minuty, kdy nejprve v samostatném úniku neuspěl Beták, vzápětí ze dvou metrů netrefil odkrytou klec Ostřanský. Nevyužitá šance ale domácí mrzela jen chvíli, ještě v téže minutě se totiž schovanou střelou trefil mezi betony gólmana Tadeáš Kocián. Minutu před přestávkou pak domácí dostali již druhou výhodu trestného střílení v zápase, ani tentokrát ale neslavili. Ostřanského bekhendový blafák neuspěl.

Na začátku posledního dějství tak přišel trest. Hned v první minutě třetiny se krásnou střelou do pravého horního růžku branky prezentoval Jakub Frolík, jenž poslal hosty do vedení. Domácí měli možnost odpovědět v sedmačtyřicáté minutě, Rajnochův průnik až do brankoviště skončil na tyči. Mora poté měla možnost srovnat v přesilové hře, využít výhodu ale nedokázala.

Naopak třetí branku mohli vsítit Středočeši. Frolíkovo nahození si málem jeden z obránců Olomouce srazil za vlastního brankáře, Kochta ale byl včas na svém místě a puk zastavil. Kohoutům tak nezbývalo nic jiného, než se uchýlit ke hře bez gólmana. Poslední vteřiny zápasu se díky domácí přesilovce hrály v obranné třetině hostů a k brance moc nechybělo. Pechek ovšem velký nápor soupeře přežil a podruhé v utkání neinkasoval.

Utkání mezi Olomoucí a Mladou Boleslaví tak skončilo vítězstvím hostujícího celku, který si tak v tabulce polepší o tři body.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Bylo to hodně vyrovnané utkání, ve kterém jsme hlavně ve druhé části měli navrch. Mohli jsme zápas rozhodnout. Dvě nevyužitá trestná střílení, střela ze tří metrů to prázdné, nedisciplinovanost a zbytečné fauly rozhodly o tom, že jsme nebodovali. Neřekl bych, že by se projevila pauza. Oba týmy ji měly stejnou. Plusové body, které jsme získali na začátku sezóny, pomalu ztrácíme. Dostáváme se do nebezpečného pásma, což je vždy nepříjemné.

Tomáš Potěšil (BK Mladá Boleslav): Byl to zápas po velmi dlouhé pauze, takže herní projev z obou stran byl kostrbatý. V tabulce se nacházíme dole a bojujeme o každý bod, proto jsme rádi za výhru. Musím především poděkovat gólmanovi, který chytil dvě trestná střílení. Společně s brankou na 2:1 na začátku třetí třetiny to byl rozhodující moment. Měli jsme problémy s marodkou, někteří kluci hráli po dvou měsících. Vítězství je vítězství, a to se počítá.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.