BK MLADA BOLESLAV
29. 11. 2013 | Josef Zdobinský

Změna trenéra nepomohla. Junioři opět s nulou

21., pátek 29. 11. 2013
Ml. Boleslav - Vítkovice MBL - VIT
M l. B o l. – Junioři Mladé Boleslavi nastoupili do utkání s Vítkovicemi s novým kormidelníkem,Janem Křivohlávkem, který tak povýšil a od staršího dorostu se posunul k juniorům. Ani tato změna však trápícím se Bruslařům nepomohla. Boleslav byla Vítkovicím téměř neškodným soupeřem a zaslouženě prohrála.
Ml. Boleslav: Růžička – Lobo, Souček, Plíšek, Kulhánek, Hes, Bernad, Adamík, Nedbal – Byakov, Ďurač, Pätoprstý, Chvátal, Podsedníček, Borovec, Frolík, Volf, Kotala, Smrčka, Sonnek, Kuchta
Vítkovice: Svoboda – Hawlík, Demel, Jonáš, Rudl, Puzič, Charvát – Ballner, Tomi, Holý, Illéš, Česlík, Kuťák, Ollender, Sysala, Škutchan, Gelnar, Churý, Stránský
Branky a nahrávky: 60. Smrčka (Sonnek, Souček) – 8. Demel, 36. Tomi (Ollender), 39. Hawlík (Stránský, Škutchan), 52. Hawlík (Holý, Škutchan). Rozhodčí: Nečas - Svoboda, Špůr. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 21:32.

Komentář

S novým trenérem Janem Křivohlávkem vstoupila Mladá Boleslav do utkání s Vítkovicemi. A jak se zpočátku zdálo, změna trenéra jakoby dodala mužstvu nový impuls. Bruslaři byli agresivní a bojovní. To však na hokejově lepší a vyzrálejší hosty stačilo pouhých deset minut. Poté se začala projevovat kvalita Vítkovic a Mladá Boleslav byla od té doby jen doplňujícím mužstvem. V páté minutě si vytvořil první pokus ke vstřelení branky Tomi, ale Růžička jeho střelu vyraril pravým betonem. V osmé minutě už ale boleslavský brankář nestačil na Patrika Demela, který ukradl puk domácím obráncům a efektivně jej umísti do domácí kasy - 0:1. V desáté minutě měl na své holi vyrovnání Nedbal, respektive Byakov, ale ani jeden z domácích hokejistů nebyl proti Svobodovi úspěšný. Ačkoliv se Bruslaři snažili hosté je už k ničemu nepustili.

Druhá třetina utkání už byla jasně v režii hostí. Boleslav měli sice na začátku třetiny možnost zahrát si téměř čtyři minuty přesilovku pěti proti čtyřem, několik minut jen proti třem, ale ani toto junioři Bruslařů nedokázali využít. Ve dvacáté deváté minutě málem překvapil Růžičku Demel, jeho tečovaná střela nicméně jen těsně minula poloprázdnou domácí klec. V čase 35:37 už ale hosté udeřili podruhé v utkání. Ve vlastním oslabení ujel domácím Ollender s Vojtěchem Tomim, přičemž druhý jmenovaný svým gólem „sejmul“ veškeré naděje Bruslařů alespoň na nějaký uhraný bod v utkání. V předposlední minutě druhé třetiny ještě dorazil už tak rezignované domácí Adam Hawlík – 3:0.

Poslední část hry už byla spíše tréninkem pro obě mužstva, o něco více pro Vítkovice. Ty si na odevzdané domácí zkoušely různé akce a signály, přičemž v 52. minutě se jim to povedlo i gólově v přesilovce. Škutchan vyhrál na vhazování puk pro Holého, který jej okamžitě poslal na modrou Admamu Hawlíkovi, který svou „dělovkou“ překonal Růžičku počtvrté a poslal tak Frolíka z trestné lavice zpět na led. V samotném závěru, když už se hosté snažili udržet si čisté konto, pokazili jim Bruslaři přeci jen radost. Dvacet čtyři vteřin před závěrečným hvizdem sirény dal čestnou branku Marek Smrčka. To už ale na zaslouženém vítězství Vítkovic 4:1 nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Musím soupeři dnes pogratulovat. Myslím si, že nás v hodně částí hry přečíslil. My jsme se často hledali. Nedokázali jsme si až na pár momentů ve třetí třetině, kdy jsme si vytvořili i pár slibných příležitostí vytvořit nějaký tlak. Soupeř byl dnes lepší. My se z toho ale musíme ponaučit, neohlížet se na to co bylo a musíme jít dál.

Jakub Petr (HC Vítkovice Steel): My jsme dnes přijeli trochu oslabení, takže jsme nevěděli, co ud utkání můžeme čekat, ale nakonec velká spokojenost. Myslím si, že jsme dominovali nejen výsledkově, ale i herně. Kluky jsem po zápase pochválil.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.