BK MLADA BOLESLAV
6. 12. 2013 | Marek Votke, Marek Votke, Josef Zdobinský

Po mohutném finiši vezou junioři dva zasloužené body z Pardubic

23., pátek 6. 12. 2013
Pardubice - Ml. Boleslav PCE - MBL
P a r d u b i c e – Junioři Bruslařů vezou z Pardubic po velkém boji a obrovském nasazení dva body. Vstup do utkání přitom neměli boleslavští mladíci zrovna nejideálnější. Vinou hloupých vyloučení prohrávali již v desáté minutě 2:0. Pak však trenéři vyměnili brankáře a mužstvu to dodalo nový impuls. Boleslav zabrala a po brankách Bernada a Kuchty dostala utkání až k nájezdům, ve kterých projevil pevné nervy Kotala a vystřelil tak pro Bruslaře dva body.
Pardubice: Vejmelka – Bažant, Kalous, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Brida, Havel, Chvojka, Kysela, Pipek, Poulíček, Schneider, Veselý, D. Voženílek, Zelinger.
Ml. Boleslav: Pechek (9:08 Tomšů) – Adamík, Bernad, Hes, Kulhánek, Kurka, Nedbal, Souček – Borovec, Bjakov, Frolík, Chvátal, Kotala, Kuchta, Průšek, Pätoprstý, Smrčka, Sonnek, Volf.
Branky a nahrávky: 5:30 Veselý (Štědrý), 9:08 Poulíček (Veselý, Kalous) – 22:56 Bernad (Chvátal), 59:04 Kuchta (Frolík, Bernad), rozhodující samostatný nájezd Kotala. Rozhodčí: Hribik – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 28:47. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Komentář

Úvod utkání bez pochyby patřil domácím Pardubicím. Hned v páté minutě se Boleslav dvěma rychle po sobě jdoucími fauly dostala do nepříjemného dvojnásobného oslabení, s čímž si Pardubice věděly rady. Michal Štědrý s Janem Veselým si totiž na modré čáře nadvakrát vyměnili kotouč a druhý jmenovaný ostrou ranou vymetl levý horní roh boleslavské klece – 1:0.

Netrvalo dlouho a pardubické vedení bylo dvoubrankové. Boleslav se znovu provinila faulem, čehož domácí opět po minutě a sedmi vteřinách využili. Kapitán Patrik Poulíček na půli hřiště zpracoval kotouč a krásnou individuální akci zakončil svižnou střelou za záda Pechka – 2:0. Po této brance se boleslavští trenéři rozhodli sáhnout k výměně brankařů.

Nový impuls Boleslavi alespoň trochu pomohl dostat se do hry a velikou šanci na snížení měl při přesilové hře Lukáš Volf. Jeho ostrý příklep a následnou dorážku ale pokryl pardubický brankář Karel Vejmelka. Nadále také ale hrozily i Pardubice. V první třetině za zmínku stojí únik Poulíčka s Veselým proti jedinému boleslavskému obránci. Veselého ovšem skvělým zákrokem zlikvidoval střídající brankář Ondřej Tomšů.

Druhá dvacetiminutovka už tak jednoznačná nebyla, ba naopak. Na začátku třetiny se Pardubice ocitly v dvojnásobném oslabení a hned ve třetí minutě ji Boleslav využila. Ke slovu se dostal David Bernad a střelou z kruhu pro vhazování prostřelil Vejmelku – 2:1.

Byl to sice jediný gól prostředního dějství, ale o zajímavé akce obou týmů nebyla nouze. V polovině třetiny Patrik Poulíček šikovně obkroužil boleslavskou branku a pokusil se překvapit brankáře Tomšů, ten ovšem včas vystrčil svůj beton.

O chvíli později se musel ohánět zase Karel Vejmelka. Jiří Kůrka se šikovně dostal ke kotouči na modré čáře a proklouzl až před pardubického brankáře, jenž zaúřadoval lapačkou. Pár vteřin na to zase strážce pardubické svatyně čelil střele z první od Jaroslava Součka, jenž šikovně číhal nikým nehlídaný v mezikrůží. Z druhé třetiny to bylo vše.

Poslední třetina byla možná ze všech nejzajímavější, i když na góly znovu vcelku chudá. Velikou šanci na gól v jejím úvodu měl Jan Veselý, když prokličkoval přes dva obránce, ale Tomšů zaúřadoval. Po něm mohl skórovat Martin Havel, když se z ničeho nic zcela sám zjevil v mezikruží, ale napálil kotouč pouze do tyče boleslavské branky.

Od těchto chvil Boleslavští od základu změnili svou hru a svého soupeře vůbec k ničemu nepustili. Poslední desetiminutovku odstartoval Petr Kuchta, jenž jen těsně vedle tečoval nepříjemnou střílenou přihrávku od spoluhráče.

V závěru hosté neustále navyšovali svůj tlak a hnali se za vyrovnáním. Jakub Frolík sice v 56. minutě mířil do odkryté klece, jeho střela ovšem neměla potřebnou razanci a Vejmelka se jí stihl postavit do cesty. Na další pokus Středočechů už byl ale krátký. Před pardubickým brankářem se při power play hostů utvořil závar, ve kterém se nejlépe ze všech zorientoval Petr Kuchta a pětapadesát vteřin před koncem srovnal – 2:2!

V prodloužení oba týmy hrály velmi opatrně, přesto se do velké šance dostal pardubický útočník Jan Veselý, jenž uháněl zcela sám na boleslavského brankáře, ale v poslední chvíli mu kotouč sklouzl z hole a na řadu tak přišly nájezdy. V nich byl jako jediný úspěšný Petr Kotala a rozhodl tak o tom, že dva body si odveze Mladá Boleslav – 2:3.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.