BK MLADA BOLESLAV
17. 1. 2014 | Lukáš Chuchválek

Junioři ve vyrovnaném duelu podlehli v nájezdech Spartě

29., pátek 17. 1. 2014
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. - Ve vcelku vyrovnané NOEN extralize juniorů se střetly týmy Mladé Boleslavi a Sparty. Oba jsou na tom tabulkově momentálně podobně, takže tomu odpovídal i průběh zápasu samotného. Boleslav se ve druhé třetině chopila vedení, o které v posledním dějství přišla a po urputném, ale oku lahodícím boji, utkání dospělo do nájezdů, v němž byli úspěšnější hosté. Boleslav bere ze zápasu bod.
Ml. Boleslav: Pechek – Souček, Hes, Plíšek, Kulhánek, Bernad, Kurka, Šťáva, Nedbal – Ďurač, Pätoprstý, Bjakov, Marek, Zajíc, Chvátal, Podsedníček, Volf, Kotala, Smrčka, Sonnek, Kuchta
Sparta: Neužil - Mikliš, Skřivánek, Vokurka, Bílek, Slavíček, Březina, Vacek – Augustin, Arnošt, Soumelidis, Litera, Chlapík A. , Brzobohatý, Chlapík F., Budiak, Vacek, Černoch, Brém, Brejcha, Krudenc
Branky a nahrávky: 20. Sonnek (Kotala, Šťáva), 34. Marek (Chvátal) – 6. Krudenc (Augustin, Černoch), 51. Černoch, rozh. náj. Černoch. Rozhodčí: Hrubý – Grundler, Podrazil. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 95. Střely na branku: 43:48.

Komentář

Už první třetina napověděla. V 6. minutě se totiž trefil hostující Václav Krudenc, jenž využil svůj prostor ke vstřelení úvodní branky. Hosté se tak mohli dostat na koně, obzvláště poté, když hráli přesilovku. Jenže Mladá Boleslav se v závěru prvního dějství dostala také do šance, kterou neváhala využít a Jan Sonnek tak vyrovnal stav utkání.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, kteří nastřelili tyč. Nebezpečné bylo i Augustinovo nahození od modré, které Pechek horko těžko krotil. Na druhé straně se ale dostal do parádních šancí Ladislav Marek, který se svými spoluhráči nejprve utahal hráče soupeře, pak dvakrát tvrdě vystřelil. V obou případech nebyl přesný, ovšem ve druhém případě byl až příliš razantní, neboť jeho výstřel roztříštil plexisklo za bránou na tisíce kousků.

Po této téměř půlhodinové vynucené pauze se blýskl Brejcha, který šikovně před brankovištěm tečoval vysoko letící puk. Emoce na ledě začaly dost vřít a sudí rozdali několik trestů. Po jejich uplynutí ve 34. minutě nastartoval Chvátal s Markem akci domácích, kdy rychle vlétli do pásma Sparty. Chvátal pak nahrál právě Ladislavu Markovi před bránu a ten prostřelil brankáře mezi nohy. Sparta se po této situaci snažila o vyrovnání, ale před sirénou zazvonila opět jen tyč.

Poslední dějství se hrálo střídavě dost takticky, technicky a hodně bojovně. Více snažit se musela Sparta, neboť prohrávala, takže se více tlačila do pásma Boleslavi, kde však domácí beci rychle a spolehlivě čistili prostor. Pražané se přesto dočkali vyrovnání v 51. minutě, když puk dotlačil do sítě přes brankáře Jiří Černoch. Okolnosti dosažení této branky hodně rozezlily domácí lavičku, ovšem ta se musela soustředit zase jen na hru. Sparta si závěr zkomplikovala zbytečným vyloučením, jenže Boleslav nedokázala dostat soupeře pod vytrvalý tlak. Bojovný zápas tak dospěl do prodloužení.

V něm měla více šancí Boleslav i díky přesilovce a největší měl Kotala, jenž však nevyzrál na brankáře Neužila. Ani Adam Chlapík na druhé straně neuspěl. Rozhodly tedy nájezdy, v nichž Boleslav nevstřelila ani jeden gól, kdežto Sparta hned dva a rozhodující dal Jiří Černoch. Sparta si tedy z Boleslavi veze dva body.

Ohlasy trenérů

Boris Žabka, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Chlapci předvedli parádní výkon. Ukázal se fakt, že se mužstvo dostalo konečně do určité pohody a v předchozích zápasech jsme skalpovali pár týmů z vyšších příček. Dnes jsme se dostali pracně do vedení 2:1, ale musím říct, že nás pak poškodili rozhodčí, když jsme dostali gól na 2:2. Pak už se jen prohrálo na nájezdy.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.