BK MLADA BOLESLAV
25. 1. 2014 | Tomáš Dolejš, Tomáš Dolejš, Lukáš Chuchválek

Juniorka nezvládla zápas v Liberci

32., sobota 25. 1. 2014
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL
L i b e r e c - Avšak stále drží nadějnou dvanáctou pozici. Proti Severočechům se ale Bruslařům nezadařilo. Přestože byla v první třetině aktivnější, inkasovala. I přes vyrovnanou hru nedokázali vyrovnat a v poslední třetině Bílí Tygři odskočili na rozdíl dvou branek. Přesto dokázal Marek snížit a k vyrovnání mohla Boleslavi dopomoci pětiminutová přesilovka, jenže soupeř během ní znovu odskočil a rozhodl.
Liberec: Vaněček – Havlín, Jandejsek, Mrázek, M. Šír, Pyrochta, Pálek, Zedek – Langhammer, Hrníčko, Belovič, Kalfiřt, Psota, Vlk, Svoboda, Kratochvíl, Boček, Žďárský, Havlas, Zacha
Ml. Boleslav: Pechek – Kulhánek, Hes, Bernad, Kurka, Adamík, Šťáva, Nedbal – Pätoprstý, Byakov, Ďurač, Marek, Zajíc, Podsedníček, Borovec, Volf, Kotala, Smrček, Sonnek, Kuchta
Branky a nahrávky: 14. Žďárský (M. Šír, Dlouhý), 48. Pyrochta (M. Šír, Dlouhý), 53. Psota (Havlín), 57. Psota (Vlk, Hrníčko) – 48. Marek (Kuchta, Podsedníček). Rozhodčí: Wagner – Hejl, Kajínek. Vyloučení: 4:7, navíc Zacha (LIB) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 87. Střely na branku: 30:15. Třetiny: 1:0, 0:0, 3:1.

Komentář

Ze začátku utkání byli aktivnější domácí hráči, ale vyložených šancí z obou stran bylo pomálu. Po individuální akci měl dobrý pokus Boček, na druhé straně byl zase aktivní Marek. Od poloviny třetiny postupně měla ze hry více Boleslav, ale jako první zasáhli Tygři ve čtrnácté minutě. Po vhazování před gólmanem Pechkem si Liberečtí párkrát vyměnili kotouč a Martin Žďárský byl u finální střely – 1:0. O pár minut později ještě Jandejsek trefil břevno, kotouč se ale bohužel pro domácí odrazil mimo branku.

Druhá třetina byla vyrovnaná, hosté však hodně dopláceli na nevyužívání slibných akcí. Volf a Sonnek unikli dva na jednoho, druhý jmenovaný však se střelou dlouho váhal. Na druhé straně Dlouhý střílel dobře z rohu, kotouč nakonec dokázal zkrotit Pechek. Prostřední dějství provázela také mnohočetná vyloučení, většinou ve prospěch Liberce. Ten ale měl problém početní výhody využít. Ve vyrovnané dvacetiminutovce už branka nepadla.

Teprve až v závěrečné periodě se utkání pořádně rozjelo. Hned v úvodu trefil Jandejsek opět břevno. V 48. minutě pak Tygři konečně využili přesilovou hru, když se od modré trefil Filip Pyrochta – 2:0. Na to přišla blesková odpověď a po rychlé protiakci zakončoval Ladislav Mareček – 2:1. Boleslav opět byla na dostřel a moc klidu do libereckých řad nepřidal Pavel Zacha. Ten se provinil hrubým faulem a dostal pětiminutový trest.

Hosté se však v dlouhé přesilové hře trápili. Dlouho nedokázali vůbec ani vystřelit, ale po akcích v závěru početní výhody trefil Pätoprstý tyčku. Pak ale přišla rána pod pás, Havlín ze středního pásma dobře našel Matěje Psotu, který v oslabení ujel sám na gólmana – 3:1. Středočeši ještě stále měli čas něco vymyslet, ale čas se krátil. Nakonec přišel zásah od domácích tři minuty před koncem. Opět aktivní Matěj Psota si počíhal na brankovišti a rychlou střelou zpečetil skóre – 4:1. Poslední branku mohl přidat hostující Byakov, ale zpoza klece nedokázal zavěsit a tři body si tak nechávají doma Bílí Tygři.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Pro nás to byl hodně těžký zápas. Boleslav je soupeř, který se na nás v tabulce dotahuje. Myslím si, že dvě třetiny to byl vyrovnaný zápas. My jsme byli lepší v první periodě, hosté ve druhé. Nedařilo se nám dát v přesilovkách branky, rozhodla pak třetí třetina a náš gól na 2:0. Sice jsme poté inkasovali, ale hráči dobře bránili, i to dlouhé oslabení. Tam jsme pak dali branku a já musím všem hráčům pogratulovat, hráli výborně.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.