BK MLADA BOLESLAV
29. 1. 2014 | Miroslav Mayer, Miroslav Mayer, Vojtěch Balon

Junioři vyhráli v Budějovicích a dostali se do postupových vod

34., středa 29. 1. 2014
Č. Budějovice - Ml. Boleslav MOT - MBL
Č. B u d ě j o v i c e – Jak už vám naznačil nadpis, Bruslaři vyhráli v Českých Budějovicích 1:0 a mohou mít dvojnásobnou radost, protože se dostali na 11. místo v tabulce, které zaručuje postup do nadstavbové části. Hrdinové veledůležitého duelu byl střelec jediné branky Byakov a také Růžička, jenž vychytal svou první nulu v juniorské extralize.
Č. Budějovice: Gába – Škopek, Pícha, Kupčík, Kadlec, Břečka, Piegl, Malovec – Prokeš, Švec, Smejkal, Záhora, Michálek, Ciboch, Vácha, Krátoška, Suchánek, Bílek, Pašek, Brabec.
Ml. Boleslav: Růžička – Kulhánek, Hes, Bernad, Adamík, Šťáva, Nedbal, Byakov, Ďurač, Marek, Chvátal, Podsedníček, Borovec, Frolík, Volf, Kotala, Smrčka, Sonnek.
Branky a nahrávky: 15. Byakov (Volf). Rozhodčí: Šindler, Sýkora - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:0. V oslabení: . Diváci: 79. Střely na branku:33:34 .

Komentář

Zápas dvou týmů, které nutně potřebují zvítězit, to byl souboj Jihočechů s Bruslaři z Mladé Boleslavi. Zápas začal sice ve svižném tempu, ale byla vidět opatrnost na obou stranách a snaha neudělat chybu. Domácí měli sice územní převahu, ale také udělali první chybu. Bruslaři se dostali do přečíslení a Dmitrij Byakov dostal krásnou přihrávku do jízdy, kterou dovedl proměnit. Hostům dodal gól křídla a ještě více se osmělovali. Střelec branky měl na své holi i druhý gól, když vymíchal Gábu, ale netrefil odkrytou klec. Budějovičtí neměli v první třetině prakticky žádnou šanci na branku.

Druhá část byla o něco lepší než první. Domácí totiž přidali a v útoku už nebyli tak bezzubí. Hrálo se hodně přesilovek na obou stranách, ale nepovedlo se je využít. Domácí hráli i pět na tři, ale střelu Švece a dorážku Smejkala stačil Růžičky vykrýt. Pak se nechali domácí vyloučit a přišli o svoji výhodu. Největší šanci domácího týmu měl Martin Brabec, který se uvolnil přes obránce a jel sám na branku, ale Růžička byl opět úspěšnější. Vyrovnat mohl i Radek Prokeš, ale z mezikruží nenašel volné místo v brance. Hosté tentokrát velkou šanci neměli, ale Gába se rozhodně nenudil. Do čtyřiceti minutách tak na tom byli Bruslaři stále lépe.

Jihočeši vletěli do třetí části jako vítr a v přesilové hře si vypracovali šance, ale vše stačil Růžička pokrýt. Nasazení vydrželi domácím i do dalšího pokračování a vyrovnání viselo ve vzduchu. Hlavně při přesilových hrách měli Jihočeši hodně možností na vyrovnání, ale Růžička stále odolával. Domácí se odhodlali k zoufalému tlaku, ale hosté se dokázali ubránit. V závěru se domácí pokusili o hru bez brankaře, ale hosté si výsledek zápasu pohlídali. Jihočeši si tak přivřeli dveře do play-off a Bruslaři mají naopak postup téměř jistý.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda, trenér HC České Budějovice: Dnes jsme sehráli pro nás nešťastný zápas. Jediná branka, kterou dala Boleslav v první třetině rozhodla zápas. Rozhodlo asi to, že jsme ve druhé třetině neproměnili své šance. Naše přesilovky jsem také nedokázali dobře sehrát. Říká se, že bez gólu se nedá vyhrát.

Jan Křivohlávek, trenér BK Mladá Boleslav: Dnešní utkání se mi hodnotí dobře, protože jsme získali tři body. Nebylo to jednoduché utkání, ale s tím jsme počítali. Rozhodl asi šťastný gól, protože domácí měli také hodně šancí. Podržel nás brankář Růžička. Celý tým musíme pochválit za obětavost a nasazení, protože v závěru to už bylo o osobní statečnosti a snaze dotáhnout to dokonce.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.