BK MLADA BOLESLAV
15. 2. 2014 | Zdena Bobková

Boleslavští junioři pro sebe urvali vítězství s Morou v prodloužení

36., sobota 15. 2. 2014
Ml. Boleslav - Olomouc MBL - OLO
M l. B o l. – Mladoboleslavští junioři si sice v pátečním utkání proti brněnské Kometě zajistili účast v bojích o play-off, přesto před sebou měli ještě poslední zápas. Ten sehráli s hanáckou Morou. Soupeř se postupně dostal do dvougólového vedení, ale Boleslav ve druhé třetině nahodila své motory na vyšší obrátky a dokázala s nepříznivým skóre bojovat. Zápas nakonec dospěl až do prodloužení, které ale záhy skončilo, když se po čtyřiceti vteřinách trefil domácí Kotala a vybojoval tak bonusový bod pro Boleslav.
Ml. Boleslav: Ašenbrenner – Lobo, Souček, Kulhánek, Hes, Bernad, Kurka, Šťáva, Nedbal – Byakov, Ďurač, Marek, Chvátal, Podsedníček, Borovec, Frolík, Pätoprstý, Kotala, Smrčka, Sonnek, Kuchta
Olomouc: Urbisch – Škůrek, Hradil, Kraigher, Soukal, Nesvadba, Brandýs – Markl, Bauer, Fibrich, Jergl, Rajnoch, Kočiřík, Králík, Ostřanský, Vrána, Beták, Zezula, Konečný, Hánl
Branky a nahrávky: 29. Ďurač (Pätoprstý, Kurka), 34. Byakov (Ďurač, Šťáva), 38. Podsedníček (Sonnek, Kurka), 61. Kotala (Marek, Bernad) – 18. Králík (Jergl, Škůrek), 24. Králík (Jergl, Hradil), 46. Zezula (Soukal, Vrána). Rozhodčí: Horák – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:7, navíc Frolík (MBL) 5min + do konce (krosček). Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 41:31. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3pp.

Fotogalerie

Komentář

Úvod utkání byl zároveň jedním velkým rekordem. Více jak deset minut se nepřerušovalo. Hra se přelévala z jednoho konce na druhý a čas na světelné tabuli volně plynul. Na první větší šanci si diváci museli počkat až do deváté minuty, kdy se k puku dostal Podsedníček, kterému se ale nepodařilo před ležícím Urbischem zvednout černou pryž. V další šanci se v 16. minutě ocitl Frolík, který ale jednou rukou neodkázal došťouchnout puk za brankovou čáru. První gól zápasu po samostatném úniku ve vlastním oslabení vstřelila Mora, konkrétně Lukáš Králík, který se dostal za posledního boleslavského obránce a ujížděl sám na Ašenbrennera. Boleslav byla posléze blízko vyrovnání, když puk poskakoval doslova po brankové čáře, ale nikdo z domácích borců jej nedokázal dopravit za ní.

V úvodu druhé třetiny si to vpřed jako blesk zamířil Milan Ostřanský, který byl v úniku podražen Šťávou, a tak bylo nařízeno trestné střílení. To olomoucký mladík neproměnil, a tak hra pokračovala dál. Pak se ale vytáhl Urbisch, který předvedl briskní zásah proti trojici Boleslavských. Následně se potvrdilo hokejové pravidlo „nedáš-dostaneš“, když další hrubici domácích potrestal opět Lukáš Králík.

Boleslav se zdravě naštvala a rozhodla se s nepříznivým skóre něco udělat. Prvním světlým zábleskem byl gól Ivana Ďurače, který vymíchal Urbische a přehodil hostujícího gólmana. Druhý zářez si mohl připsat také on, ale Urbisch jeho pokus pouze vyrazil před sebe, tam se ho ale zmocnil Dmitry Byakov, který číhal u tyče a i v pádu poslal puk Urbischovy rovnou mezi nohy a bylo srovnáno. Olomouc na ledě najednou nepůsobila tak sebejistě, jako v začátku utkání. A se sebevědomím jí nepomohl ani třetí gól Boleslavi, který vstřelil Patrik Podsedníček, který vymetl pavučiny v horním levém růžku olomoucké branky.

Boleslav od samého začátku třetí třetiny bránila těsné vedení a dost možná by se jí to i podařilo, jenže tlak hostí stále narůstal a ve 46. minutě vyvrcholil vyrovnávací brankou Michala Zezuly, který využil svého důrazu v brankovišti. Přes všechny šance obou celků ale utkání pomalu ale jistě směřovalo do prodloužení. Za výkony si ale smírný výsledek po základní hrací době oba celky zasloužily.

Jelikož třetí třetina překvapivě nenabídla rozuzlení celého utkání, musela si osmdesátka přihlížejících počkat až do prodloužení, které ale netrvalo dlouho. Boleslav nechtěla poslat zápas až do nájezdů, které jsou takříkajíc obrovskou loterií. Namísto toho jí stačilo 40 vteřin ukrojené přesilovky ze třetí třetiny. Ihned po buly Bruslaři sevřeli Moru v jejím obranném pásmu, Bernad nastřelil puk od modré na teč Markovi, který ještě zkusil dorážet, ale posledním, kdo se dotkl skákajícího puku a dorazil jej za Urbische byl Jakub Kotala.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav: Bylo určitě dobře, že se rozhodlo už v zápase s Kometou. S Olomoucí už šlo spíše o to, na kterém místě se umístíme. Určitě jsme chtěli vyhrát, s tím jsme do zápasu také šli. Jsem rád, že i za nepříznivého vývoje jsme dokázali utkání otočit. Bohužel jsme inkasovali ve třetí třetině, ale pak alespoň v prodloužení se štěstí přiklonilo na naši stranu. Kluci bojovali a důležitá je pro nás především příprava na nadcházející zápasy a boj o play-off.

Kamil Přecechtěl, HC Olomouc: Myslím, že od obou soupeřů to bylo uvolněné utkání, oba týmy si oddychly, že nespadly mezi posledních pět nepostupových pozic. Bylo vidět, že ta hra nebyla defenzivně taková, jaká by měla být. Prosazovaly se útoky, k vidění bylo hodně šancí a oba dva gólmani si zachytali. Mrzí nás, že jsme to vedení z úvodu zápasu neudrželi. Zřejmě jsme si už mysleli, že za stavu 2:0 je utkání rozhodnuté, trochu jsme polevili. Domácí od druhé třetiny začali hrát agresivněji, víc bruslili a to utkání otočili. Myslím si, že domácí jsou ale nakonec šťastnější po zásluze.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.