BK MLADA BOLESLAV
6. 9. 2013 | Martin Voltr, Zdena Bobková, Martin Voltr

Mladoboleslavští dorostenci se z Hradce vracejí s prázdnou

1., pátek 6. 9. 2013
Hr. Králové - Ml. Boleslav HKR - MBL
H. K r á l o v é - První utkání mladoboleslavského dorostu dopadlo nevalně. Ačkoli v utkání s Královskými lvy měli nespočet šancí, domácí obrana jejich střely a pokusy likvidovala a hradecký gólman Veselý tak neměl během zápasu příliš práce. Mladoboleslavští tak do nové sezony vstoupili nešťastně, o to více je to však může motivovat do dalších utkání.
Hr. Králové: F. Veselý – Bažant, Čech, Vacek, Faltýnek, Havránek, Souček, Voříšek – Gančarčík, Hronek, Chalupa, Zahradník, Miškář, Šeda, Malinský, Hnik, Drašnar.
Ml. Boleslav: Růžička – Mašek, Macura, Žalud, Mattis, Tůma, Sedlák, Makovička, Dupljaku, Sedmík, Němec, Průšek, Skořepa, Vaníček, Durdil, Prokop, Planý, Švejda, Vajsejtl, J. Veselý, Semrád.
Branky a nahrávky: 13. Hronek (Drašnar), 24. Malinský, 57. Miškář (Drašnar). Rozhodčí: Úlehla – Svoboda, Kis. Vyloučení: 6:4, navíc Vaníček (MBL) 10 min. OT. Bez využití. Diváci: 55. Střely na branku: 40:18. Průběh utkání: 3:0.

Komentář

Páteční utkání se odehrálo mimořádně už v poledním čase na malé hale hradeckého stadionu a první velká šance zápasu i celé extraligové sezóny patřila Mladé Boleslavi. Po čtyřech minutách ujeli do přečíslení dva na jednoho Prokop s Durdilem, přihrávku ale stačil v poslední možné chvíli zblokovat hradecký obránce.

Hostům patřila územní převaha, a to i díky dvěma přesilovým hrám. Mezi ně ale Hradečtí vklínili útočnou pasáž, ve které rovnou udeřili! Tomáš Drašnar vybojoval puk za bránou, odkud našel číhajícího Filipa Hronka. Jeho střela z první šla přesně do růžku a Růžička byl bez šance – 1:0. Boleslavští těžko hledali recept na hradeckou obranu, zato domácí všechny puky okamžitě posílali na Jana Růžičku.

Po návratu ze šaten si také Hradec zahrál první početní výhodu, ovšem skórovat se mu podařilo „až“ po jejím skončení. Velkou chybu obránce, který od hrazení hledal spoluhráče, vystihl Marek Malinský a Růžičku pak tváří v tvář překonal bekhendovým blafákem – 2:0!

Ve druhé třetině sledovali příznivci atraktivnější partii, ve které tahali za delší konec provazu Královští lvi. Jejich napadání často slavilo úspěch a jistý Jan Růžička se musel pořádně činit, na druhé straně neměl František Veselý zdaleka tolik práce. Když už si hosté vytvořili nadějný protiútok, jejich pozice končily i díky zásahům hradecké defenzívy v neurčitu.

Středočeši ale zbraně rozhodně neskládali. Své naděje na body chtěli přiživit už v prvních minutách třetí části, kdy si postupně vytvořili slušný tlak. Jedna z nepřehledných situací skončila ránou Ondřeje Žaluda skrz klubko hráčů, proti níž skvěle vykopl beton Veselý. Boleslavskou aktivitu mohlo podpořit hradecké vyloučení, leč přesilová hra jako by hostům spíše svázala ruce.

Deset minut před koncem si boleslavský kouč vybral oddechový čas ve snaze ještě něco změnit. Následná nervózní pasáž přinesla oběma týmům přesilovky, nebezpečí ovšem zase znamenala jen ta hradecká. Když hostům nevyšel na začátku 56. minuty ani nadějně rozjetý protiútok, zapli domácí opět na plný plyn a utkání pro sebe rozhodli. Za brankou bojovali Drašnar s Patrikem Miškářem o kotouč tak dlouho, až druhý jmenovaný využil moment překvapení a po rychlém výjezdu před bránu určil výsledné skóre 3:0.

Ohlasy trenérů

Miroslav Vybíral (Královští lvi Hradec Králové): Na hráče jsme apelovali, že bude důležitý vstup do utkání. A nástup všech tří pětek byl velmi dobrý, což dalo zápasu ráz. Navázali jsme na to první brankou, která byla podle mého zasloužená. Když už se hrálo v naší třetině, předváděli jsme velmi organizovanou hru a soupeře nepouštěli do větších šancí. Co prošlo, pochytal Fanda Veselý. Kolektivní výkon a obětavost všech hráčů slavila úspěch, na starší dorost to byl takticky velmi vyzrálý výkon. Jsem velmi spokojený, nicméně zůstáváme na zemi, jenom tvrdá práce nás může dovést k úspěchu.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Utkání se mi hodnotí poměrně těžko. První třetina byla vyrovnaná, měli jsme o něco větší tlak, ale po celý zápas nás bohužel provázela nemohoucnost v zakončení a ve snaze se do něj vůbec dostat. Chtěli jsme, aby kluci hráli něco jiného, ale shořeli jsme na špatných přihrávkách. Sami jsme se dostávali do problémů a soupeři nabídli gólové šance, které dokázal využít. Můžu mu k výhře jenom pogratulovat. Chceme rozjet sezónu dobře a dostat se do herní pohody, k čemuž nám první utkání moc nepomohlo, ale jdeme dál.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.