BK MLADA BOLESLAV
7. 9. 2013 | Lukáš Chuchválek

Starší dorost úspěšně odbránil zápas s Budějovicemi

2., sobota 7. 9. 2013
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - MOT
M l. B o l. - Dorostenci si den po nepovedeném zápase v Hradci spravili chuť v domácím utkání s Českými Budějovicemi na malé hale. Brzy se dostali do vedení, o které přišli v dvojnásobném oslabení, aby ho vzápětí ve stejném gardu nabyli. Ve třetí třetině pak Bruslaři srdnatě bránili hubený náskok 2:1 a vyznamenal se zejména brankář Růžička.
Ml. Boleslav: Růžička – Mašek, Macura, Žalud, Mattis, Tůma, Sedlák, Tichý, Dupljaku, Sedmík, Němec, Průšek, Skořepa, Vaníček, Durdil, Prokop, Planý, Pätoprstý, Vajsejtl, Veselý, Semrád
Č. Budějovice: Kváča – Matoušek, Farka, Klinecký, Kachyňa, Benda, Stehlík, Šafář, Brož, Panáček, Samohejl, Vráblík, Šulek, Doktor, Fencl, Kubeš, Šergl
Branky a nahrávky: 2. Skořepa (Tůma), 32. Pätoprstý (Němec) - 28. Šafář (Klinecký). Rozhodčí: Hladík. Vyloučení: 13:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 55.

Komentář

Domácí začali zápas aktivně. První šance se sice ještě neujala, ale v čase 1:50 již ze sítě budějovický brankář Kváča lovil puk poprvé, když ho prostřelil Dominik Skořepa. Hosté reagovali vyšší aktivitou, kterou umocnili v přesilových hrách. Brankář Růžička se například vytáhl při Kachyňově dalekonosné ráně od modré, kdy mu puk poskakoval směrem k levé tyči, odkud ho vyškrábl na poslední chvíli.

Kolem 17. minuty si hráči Motoru vypracovali vskutku drtivý tlak, jenže téměř nevystřelili. Boleslav celou několikaminutovku, kdy byla uzamčená ve svém obranném pásmu, solidně odbránila. Sama pak mohla před odchodem do kabin navýšit, když Skořepa centroval před Kváču, který se vysunul vpřed a lapačkou chytil přihrávku, která mohla vést k příležitosti dát gól do prázdné brány.

Druhou třetinu načali hosté přesilovkou, ovšem kromě jedné vyblokované rány nic nevymysleli. To se změnilo o pár minut později, když šla Boleslav v rychlém sledu dvakrát do tří za zbytečné zákroky. Poprvé se ještě ubránila, kdy šly na Růžičku po výstřelu ještě tři dorážky během několika sekund. Ve 28. minutě se však přesně trefil Jakub Šafář poté, co mu nahrál výborně Klinecký.

Hosty vyrovnávací branka nenakopla, ba právě naopak. Nechali se zbytečně vyloučit vzápětí za příliš mnoho hráčů na ledě a pustili soupeře také do hry pěti proti třem. Dlouho to vypadalo na marné obléhání, avšak ve 32. minutě napřáhl na modré Denis Pätoprstý, jehož střela k tyči propadla brankáři až do sítě. V následujících momentech se pak bojovalo o puk a Mladá Boleslav bránila znovunabyté těsné vedení. Samozřejmostí byly další tresty na obou stranách.

Třetí dějství přineslo poněkud agresivnější hru směrem dopředu a hráči Mladé Boleslavi se často museli bránit neustálému nátlaku hostů, prahnoucích po vyrovnání. Občas se domácí přesto uvolnili a šanci dát uklidňující gól promarnil Sedmík. Hosté také nezaháleli a i ve vlastním oslabení dokázali trápit Bruslaře, k šancím se však nepropracovali.

Sedm minut před koncem málem využil minelu na modré čáře Natan Vráblík s ještě jedním spoluhráčem, jenž kličkoval až před Růžičku, který vytáhl vynikající zákrok nejen vůči němu, ale i vůči Vráblíkově dorážce. Tlak hostů trval i nadále a zápas se nesl už v duchu, zda Budějovice vyrovnají, nebo ne. Trestuhodně například nevyužili přečíslení dvou na jednoho při další chybě obrany domácích. Na konci hráči Motoru zkusili na minutu hru v šesti bez brankáře, ani ta jim vyrovnání nepřinesla a všechny tři body zůstaly v Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (Mladá Boleslav): Jsme rádi za tři body, které jsou pro nás důležité. Bylo to odbojované utkání s mnoha přesilovkami i oslabeními. Kluky chválím za nasazení a obětavost při oslabení, ale nepředváděli jsme ani zdaleka hru podle našich představ. Taková utkání nás v sezóně zřejmě čekají i dál, budeme však věřit, že se od tohoto zápasu nějakým způsobem odrazíme.

Jan Trummer (České Budějovice) Z obou stran to bylo vyrovnané utkání s dobrým nasazením. Z naší strany byla velmi nízká produktivita, i když jsme si vytvořili více šancí než Mladá Boleslav. Nejhorší byly naše přesilové hry a hráli jsme dvakrát pět na tři. Takové standardní situace dnes rozhodují utkání a když je nevyužijeme, nemůžeme vyhrávat zápasy.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.