BK MLADA BOLESLAV
23. 9. 2013 | Lukáš Chuchválek

Starší dorost se trpělivou hrou dočkal vítězství 2:0 nad Hradcem

8., pondělí 23. 9. 2013
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - HKR
M l. B o l. - Potvrdit body z posledního zápasu, s tímto cílem vstoupili mladoboleslavští dorostenci do 8. kola RAKO extraligy staršího dorostu. Na svém ledě přivítali Hradec Králové, s nímž hráli dvě třetiny vyrovnanou bezgólovou partii. Gólový půst ukončil až dvanáct minut před koncem Vojtěch Sedmík a do prázdné branky pak při soupeřově power-play potvrdil výsledek Ivan Ďurač. Boleslav předvedla disciplinovaný výkon.
Ml. Boleslav: Růžička – Adamík, Marček, Žalud, Mašek, Mattis – Průšek, Prokop, Švejda, Černý, Planý, Ďurač, Skořepa, Dupljaku, Němec, Veselý, Sedmík.
Hr. Králové: Petric – Bažant, Čech, Faltýnek, Luštinec, Veselý – Zahradník, Hofman, Tvrdík, Hnik, Hronek, Gančarčík, Chalupa, Voříšek, Drobný, Malinský, Miškář, Drašnar.
Branky a nahrávky: 48. Sedmík (Ďurač, Mašek), 58. Ďurač (Skořepa). Rozhodčí: Würtherle – Hejl, Kajínek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 38:24.

Komentář

Úvodní třetina nabídla poměrně kvalitní hokej z oboustranně zabezpečené obrany, podpořené skvělou hrou gólmanů. To ale neznamenalo, že by to byl klasický zanďour. Naopak bylo k vidění mnoho kvalitně provedených útočných akcí. Pěknou příležitost měl například domácí Skořepa, jenž neuspěl po obkroužení branky a zakončení do Petricových betonů.

Hradec si vypracoval mnoho šancí díky třem přesilovým hrám, v nichž zahrozil Bažant dalekonosnými dělovkami, které Růžička spolehlivě kryl svými betony. David Chalupa mohl využít minely v boleslavské obraně, kdyby sám v zápalu boje před brankovištěm nezazmatkoval a prokázal více chladnokrevnosti v koncovce.

Dalších dvacet minut hry se odehrálo v podobném charakteru jako první třetina, tedy bez branek. Rozdíl byl pouze v tom, že na trestné vysedávali pouze hostující hráči. Boleslavské přesilovky byly oproti soupeřovým o chlup nebezpečnější a jedna z nich kolem 31. minuty vedla k nepřehledné situaci, kdy na místo, kde brankář krotil puk, napadalo několik hráčů a málem ho domácí prošťouchli do sítě.

V mezidobí, když nebyl žádný hráč vyloučen, zkoušeli napadat hosté. Obrana domácích fungovala spolehlivě, jak se o tom mohl přesvědčit například Faltýnek, jehož nadějnému brejku vystavili Bruslaři čistou stopku dříve, než stihl ohrozit bránu. Asi největší šanci měl Hradec ve vlastním oslabení, když Zahradník zachytil vyhozený kotouč ze třetiny. Ujel až před bránu, kde mohl nahrávat v situaci dvou na jednoho, ale v rozhodující moment ztratil nad pukem kontrolu.

V posledním dějství už to málem vypadalo, že se bude za stavu 0:0 prodlužovat, ale hráči vyvedli přítomné z omylu. Předzvěstí změny skóre byla Ďuračova spálená šance, kdy neproměnil příležitost dát gól do prázdné brány. Ve 48. minutě se už domácí radovali, když Ďurač ujel obraně. Jeho pokus dokázal Petric ještě zlikvidovat, ale na dorážku Vojtěcha Sedmíka už nestačil.

Hradečtí se pokoušeli se stavem zápasu něco udělat, avšak Boleslav držela puk na svých holích a mohla ještě navýšit, kdyby se lépe povedla teč Marčekova nahození. Dvě a půl minuty před koncem hosté při přesilovce zkusili hru bez brankáře, jenže po chybě pustili puk Skořepovi, jenž nahrál Ivanu Ďuračovi navrátivšího se z trestné lavice, který do prázdné branky na 2:0 potvrdil vítězství svého týmu. Hradec nic nevzdával a zkoušel bez brankáře hrát dál, další gól však už nepadl.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): S dnešním utkáním jsem spokojený, protože kluci odvedli maximální výkon, co se týče obětavosti a nasazení. Zvládli jsme zápas dobře takticky a chybovali jsme minimálně. I přes oslabení, která nás brzdila hlavně v první třetině, jsme dokázali díky trpělivosti dát dva góly ve třetí třetině. Možná se při tom přiklonilo štěstí na naši stranu.

Miroslav Vybíral (Královští Lvi Hradec Králové): První třetina byla víceméně vyrovnaná, měli jsme v ní pár stoprocentních šancí, které jsme, jak je naším zvykem, nezužitkovali. Měli jsme přesilovky, ale naše koncovka byla prostě jalová. Druhá třetina byla hodně ovlivněna našimi vyloučeními, zaviněnými nedisciplinovaností. Zase jsme dvakrát vyhodili puk na tribunu, a to se nemůže stávat. Provází nás to ale už od přípravných zápasů a kdybychom s touto jistotou, s jakou házíme puky na tribunu, raději zakončovali do branky, tak bychom byli jinde. Nicméně hráči bojovali a na konci jsme měli výborně sehranou power-play. Jenže místo toho, abychom z jedničky vystřelili do prázdné branky, tak počkáme, zamícháme si, a to nás stojí body. Soupeř byl velmi kvalitní a dá se říct, že byl lepší, ale když bychom si poradili se šancemi, dal by se porazit i silný protivník.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.