BK MLADA BOLESLAV
21. 10. 2013 | Lukáš Chuchválek

Boleslav proti první Slavii neuspěla, padla s ní na domácím ledě 2:6

18., pondělí 21. 10. 2013
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l. B o l. - Starší dorostenci měli před tímto zápasem za sebou povedenou sérii sedmi vítězných domácích utkání a jediné domácí prohry, tudíž Slavia, která je v RAKO extralize zatím suverénní, nebyla nutně favoritem. Přestože vedla už o tři góly, dokázala Boleslav v prostřední třetině snížit na rozdíl jediné branky. Tento průběh byl v souvislosti s průběhem ostatních zápasů očekávaný, ovšem tentokrát sehráli Bruslaři špatně třetí třetinu, v níž třikrát inkasovali a na vyrovnání mohli zapomenout.
Ml. Boleslav: Růžička – Marček, Tůma, Žalud, Mašek, Mattis – Macura, Průšek, Prokop, Pätoprstý, Švejda, Vaníček, Černý, Skořepa, Dupljaku, Němec, Veselý, Sedmík, Durdil
Slavia: Frodl – Weinhold, Kottek, Hejda, Havelka, Příkop, Krejčí – Tejral, Nestrašil, Heldák, Hyršl, Mušo, Vyskočil, Kolář, Josefus, Suda, Mareček, Furch, Maňas
Branky a nahrávky: 28. Němec (Sedmík, Pätoprstý), 32. Skořepa (Pätoprstý, Marček) – 1. Tejral (Furch, Kottek), 12. Furch (Kottek, Suda), 25. Tejral (Furch, Suda), 45. Tejral (Hejda, Kottek), 54. Suda (Hyršl), 55. Josefus (Vyskočil, Hyršl). Rozhodčí: Hrubý – Kajínek, Hejl. Vyloučení: 5:5, navíc Marček (MBL) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 23:47.

Komentář

Slávisté ukázali svou sílu už v prvních dvaceti sekundách, když se probili bez nějakých větších problému před Růžičkou a Petr Tejral zavěsil. Tato studená sprcha ovlivnila další hru domácích a ti nebvyli schopni pořádně vystřelit ani v následující přesilovce. Ve 12. minutě pak hosté udeřili podruhé, když Boleslavští zapomněli na Aleše Furcha, který z oblasti za mezikružím prostřelil vše v cestě. Hosté celkem diktovali tempo hry, ovšem ke konci třetiny se Boleslav konečně probrala a pořádně brankáři Frodlovi zatápěla. Nejblíže ke snížení byl Němec, jenže nebyl dostatečně rychlý, když v úniku zachytil kotouč, takže ho Hejda dohnal a kci mu překazil.

Druhé dějství začala Boleslav přesilovkou, v níž mnoho nepředvedla, ovšem těsně po ní v 25. minutě unikl do brejku Pätoprstý, jemuž však v rozhodující moment unikl kotouč z hokejky. Následující brejk hosté využili ve stylu nedáš-dostaneš a postaral se o něj Petr Tejral. Skóre 0:3 vypadalo pro domácí hrozivě, ovšem ti nesložili zbraně. O tři minuty konečně snížil Vojtěch Němec, jenž dokázal puk nějak prošťouchnout za gólmana, který neměl puk zcela pod kontrolou. To vlilo domácím krev do žil a využili i následující přesilovku, když se prosadil povedenou tečí Dominik Skořepa. Boleslav za tohoto stavu 2:3 sahala po vyrovnání a nejblíže mu byla opět v závěru dějství, když se nepodařilo protlačit puk za brankáře, který ho opět neměl pod kontrolou.

Do poslední části vstoupili hosté pouze se třemi lajnami a změněnou taktikou, protože si byli vědomi síly domácích, která jim vyhrála mnoho podobně se vyvíjejících zápasů. A ta fungovala. Dmácí se horko těžko dostávali k šancím, navíc ve 45. minutě Slavia bleskově využila přesilovou hru, když svůj hattrick zkompletoval Petr Tejral. Pro domácí pak bylo ještě hůř a byli pod neustálým tlakem. Ten vyvrcholil ve dva slepené góly z 54. a 55. minuty, o něž se postarali Martin Suda a Petr Josefus. Zbývalo už jen pět minut do konce zápasu a se stavem 2:6 již nešlo mnoho udělat, proto se dál zápas už jen dohrával.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav: Začali jsme utkání špatně, což nás provází delší dobu, že začátky nezvládáme. Mrzí mě, že za stavu 0:3, když jsme dokázali snížit na 2:3 a chtěli se ve třetí třetině poprat alespoň o bod, jsme naší lehkomyslností a lajdáctvím dostali soupeře do přesilovek. Dal nám góly a dotáhl utkání do vítězného konce, k čemuž mu můžu pogratulovat.

Miloš Pecka, HC Slavia Praha: Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, Boleslavi se daří doma velmi dobře, takže jsme přijeli s velkým respektem. Do poloviny zápasu jsme hráli velmi dobře, vedli jsme 3:0, ale pak jsme se nechali zbytečně vyloučit. Domácí se dostali do šancí, dali dva góly a stáhli náš náskok. Do poslední třetiny jsme museli udělat korektury v sestavě a stáhli jsme hru na tři pětky. Myslím si, že poslední třetinu jsme byli jasně lepší a zaslouženě zvítězili.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.