BK MLADA BOLESLAV
26. 10. 2013 | Lukáš Šonský, Lukáš Šonský, Josef Zdobinský

V souboji o druhé místo podlehli dorostenci Liberci

19., sobota 26. 10. 2013
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL
L i b e r e c – Starším dorostencům to letos proti Liberci nejde. I třetí změření sil s ním totiž prohráli. V přímém souboji o druhé místo svému soupeři z Podještědí podlehli tentokrát 1:4. O jediný zásah do sítě Tygrů se postaral Němec.
Liberec: Hosnedl – Běhula, Klinger, Tržický, Suchý, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Janele, R. Šír, Sviták, Král, Gecko, Solenský, Lakatoš, Zachar, Kačírek, Hylena, Bělohorský.
Ml. Boleslav: Růžička – Semrád, Marček, Tůma, Mašek, Mattis – Macura, Průšek, Prokop, Pätoprstý, Vajsejtl, Vaníček, Planý, Černý, Skořepa, Švejda, Němec, Veselý, Sedmík, Durdil.
Branky a nahrávky: 4. Lakatoš (Bělohorský), 8. Solenský (Janele), 27. Zachar, 33. Janele (Sviták, Hynela) – 17. Němec (Prokop). Rozhodčí: Třasák – Bosák, Grundler. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 38:29. Třetiny: 2:1, 2:0, 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Komentář

Bílí Tygři mají v letošní sezoně na mladoboleslavského soupeře ověřený recept. Liberečtí mladíci dosud ovládli oba vzájemné zápasy a úspěšně si vedli i tentokrát.

Středočeši se přitom toužili prodrat tabulkou na druhé místo, ale úvod střetnutí pod Ještědem jim zdaleka nevyšel. Domácí brankář Hosnedl sice už po necelých dvou minutách hry musel včas vykopnout střelu Pätoprstého, ovšem vzápětí už začali na ledové ploše úřadovat modrobílí.

Na konci pěkné kombinace Bílých Tygrů stál Gecko, jenže z těsné blízkosti selhal. Růžička jeho střelu lapil, přerušil hru a hráči se rozestavěli na vhazování po jeho pravici. A z něj Liberec poprvé udeřil, jmenovitě Dominik Lakatoš, který na kruhu sebral odražený puk a zaskočil hostujícího gólmana.

V osmé minutě se Severočeši radovali podruhé, puk mezi Růžičkovy betony procedil Samuel Solenský, jehož oslovil dobře načasovaným pasem před brankoviště Janele. Boleslav však nesložila zbraně, Vojtěch Němec z ojedinělé akce korigoval. Útočník utekl domácím obráncům a přímý souboj s brankářem zvládl na jedničku. Puk poslal přesně nad jeho vyrážečku.

Bruslařům se nedala upřít snaha, ovšem hosté si v útoku příliš nerozuměli, lehce ztráceli kotouče a nechali soupeře diktovat tempo hry. Gólman Růžička měl zkraje druhé třetiny plné ruce práce, několik střel zneškodnil, ale na trestné střílení Marka Zachara nedosáhl. Semrád ho při úniku zastavil nedovoleně a šikovný mladík se z nájezdu nemýlil.

A když se v nepřehledné situaci u mladoboleslavské klece prosadil i Albert Janele, vedl Liberec už 4:1 a pohodlně kráčel za vítězstvím. Čiperný Němec mohl vzápětí vykřesat svému týmu naději, střelec první hostující trefy se opět dostal do přímého souboje s Hosnedlem. Tentokrát však na brankáře nevyzrál.

Závěrečná dvacetiminutovka už na rozdělení bodů nic nezměnila. Bílí Tygři slibně rozehraný duel pohodlně kontrolovali, Boleslav se do šancí dostávala jen zřídka. O poznání větší vzruch byl naopak opět před Růžičkou, ovšem mrštný brankář si v závěrečných minutách připsal několik efektivních zákroků. Nad břevno zázračně vytáhl střelu Kačírka a o radost připravil i u branky operujícího Solenského.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): Kluky musím pochválit za předvedný výkon, utkání jsme až na malé chybičky zvládli. Věděli jsme, že proti nám bude stát kvalitní soupeř. Boleslav nám v tabulce šlape na paty. Ale na druhou stranu jsme hráli doma, kde zkrátka musíme bodovat, pokud chceme pomýšlet na postup do finálové skupiny. Zítra nás čeká zápas s Pískem, ve kterém se pokusíme znovu uspět a zajistit si klid před reprezentační přestávkou.

Jan Křivohlávek (Mladá Boleslav): První dva góly jsme soupeři darovali po našich chybách. Liberec se dostal na koně a utkání si bez problému pohlídal. Z naší strany to byl snad nejhorší zápas, co jsme letos odehráli. Liberci se můžeme pouze omluvit za to, že jsme mu nebyli ani částečně rovnoceným protivníkem. Soupeři k vítězství gratuluji.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.