BK MLADA BOLESLAV
30. 11. 2013 | Lukáš Chuchválek

Zápas dorostenců s Libercem rozhodla třetí třetina

26., sobota 30. 11. 2013
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. - Hodně dlouho hráči obou celků drželi stav 0:0 a téměř to vypadalo, že by takový stav zůstal. Ve 49. minutě však hosté udeřili v přesilovce a záhy udeřili znovu, čímž rozhodli o tom, že si Severočeši protáhnou vítěznou sérii, zatímco Boleslav skončila bez bodu. Zápas ještě mohli Bruslaři získat zpět díky pohotovému kontaktnímu gólu Sedmíka, ale vyrovnat se přes veškerou snahu už v tak krátké chvíli nepodařilo.
Ml. Boleslav: Růžička – Marček, Tůma, Žalud, Mašek, Mattis – Macura, Průšek, Prokop, Vajsejtl, Vaníček, Planý, Skořepa, Švejda, Němec, Veselý, Sedmík, Durdil
Liberec: Hosnedl – Běhula, Klinger, Tržický, Suchý, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Janele, Šír, Král, Gecko, Solenský, Lakatoš, Ordoš, Zachar, Kačírek, Hylena, Bělohorský
Branky a nahrávky: 59. Sedmík (Němec, Marček) – 49. Divila (Šír, Janele), 55. Ordoš (Bělohorský). Rozhodčí: Synek – Cafourek, Kettner. Vyloučení: 8:5, navíc Gecko (LIB) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 57:40.

Komentář

Hosté si hned na začátku zahráli přesilovku, kterou nedokázali využít. Ba co víc, ani se nedokázali trvale usadit v pásmu Boleslavi. Každopádně měl začátek spíše vlažnější tempo. V 7. minutě vlil trochu toho adrenalinu do hry Planý se Švejdou, kteří v dobré šanci ztroskotali na Hosnedlovi. Přesilovku si záhy vyzkoušeli i domácí, kteří ji sehráli podobně bídně jako jejich soupeř dříve. Bruslaři však hráli po jejím skončení dobře před brankovištěm, když po Běhulově ráně od modré dobře vyklidili prostor. Gólman Růžička vyniknul o pár chvil později, když mu soupeř objížděl bránu a zakončil do jeho betonu. Na druhé straně pak z kraje brankoviště netrefil bránu Vaníček. Od té oby téměř až do konce třetiny byla více aktivní Boleslav, jenže neuspěla v žádné šanci. Těsně před sirénou se ještě zkusil prosadit hostující Kačírek, jenž se v pásmu Boleslavi prokličkoval až před Růžičku a pokusil se dát mu gól mezi nohy. Ani ten neuspěl.

Dvě minuty po výměně stran si musel gólman Růžička poradit se Solenského střelou z bezprostřední blízkosti a o vteřinu později i s Janeleho jedovatou dorážkou. Hosté byli v té době více v útoku, neboť si zahráli i další přesilovku. V ní ovšem byli podobně neúspěšní jako v první třetině. Po jejím skončení však dostal do mezikruží parádní pas od mantinelu Matyáš Kačírek, který neváhal a pokusil se vsítit úvodní branku. I s ním si ale Růžička poradil. Mladá Boleslav si poté vypracovala dvě slušné šance, které dokázal brankář Hosnedl vytěsnit, ale v předbrankovém prostoru nebyl nikdo, kdo by se postaral o dorážky. Ve 35. minutě byl ve 100% šanci Jan Prokop, který se ocitl u pravé tyče sám a nedokázal trefit prázdnou bránu. Následně se popral s Divilou a oba vyfasovali menší tresty za hrubost.

V posledním dějství se rozhodlo, ovšem stav 0:0 držel ještě dlouho. V pěkném brejku se ocitl kolem 44. minuty Bělohorský, na něhož si přišel Růžička. Další šanci si vypracoval Šír, jenž to zkusil z velké dálky od kruhu na růžek, chyběla mu větší přesnost. Ve 49. minutě se už ale skóre změnilo, když se krátce po vhazování prosadil na příležitost číhající Vojtěch Divila. Hra po této brance získala jiskru a hosté byli rázem v laufu. Mohli proměnit další chybu, ale v brejku dvou na jednoho se nepovedla finální přihrávka. O šest minut později přišel druhý gól do boleslavské sítě, o který se postaral pěknou kličkou Jan Ordoš. Boleslav se díky druhému gólu a liberecké aktivní hře, jimiž si vynutili přesilové hry, ani nedostávala pořádně k šancím snížit. Přesto ještě zápas zdramatizovala v závěru, když využil laxního přístupu liberecké obrany Vojtěch Sedmík, který stál nekrytý u levé tyče a zametl puk do sítě. Minutu před koncem ještě zkusili domácí štěstí ve hře bez brankáře, ale neměli štěstí.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): Věděli jsme, že budeme hrát na malé hale, kde jsou ty zápasy specifické. Naše mužstvo musím pochválit, protože vyjma té zbytečné chyby v závěru jsme hráli výborně odzadu a čekali jsme na chybu soupeře. Ta nakonec přišla a dokázali jsme ji proměnit. Jsme rádi, že jsme prodloužili vítěznou sérii. V určitých zápasech jsme nastříleli mnoho gólů a ukázali jsme si, že umíme hrát i zodpovědně zezadu. Agresivní hra nám nevadí, ba naopak je pro nás, myslím, suprová. Na malém hřišti to bylo vidět a jsme rádi, že jsme toto utkání zvládli. Asi to bylo i o tom, kdo vydrží déle. Když to po dvou třetinách stále bylo 0:0, čekalo se na chybu a na to, kdo je za tohoto stavu trpělivější. Ta naše přesilovka, v níž jsme dali gól, byla i trochu o štěstí. Měli jsme tam dobře postaveného hráče před bránou a jsme rádi, že to tam spadlo. Myslím si, že jsme si pak to utkání zkušeně pohlídali.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.