BK MLADA BOLESLAV
22. 10. 2013 | Jitka Čechová

B tým prolomil venkovní trápení, vyhrál v Mělníku

6., úterý 22. 10. 2013
Mělník - Ml. Boleslav MEL - MBL
M ě l n í k – Na třetí pokus se boleslavskému B týmu podařilo na kluzišti soupeře bodovat. Ačkoliv to na to nejdříve nevypadalo, protože prakticky polovinu utkání Bruslaři na soupeře jen dotahovali, nakonec svěřenci trenéra Lejska vyhráli přesvědčivým výsledkem 8:3.
Ml. Boleslav: Vacek - Kukla, Hart, Franc, Dinga, Budín, Bílek - Vondrlík, Vajsejtl, Christov - Kačírek, Ficek, Rovný - Zörkler, Protivný J., Protivný M. Trenér: Lejsek.
Branky a nahrávky: 3. David (Kratochvíl), 4. Havel (Šubrt, Vernek), 27. Heran (Příhoda) - 25. Protivný M. (Bílek), 36. Rovný (Ficek), 37. Protivný M., 39. Zörkler (Budín), 40. Ficek (Franc), 40. Budín (Zörkler), 47. Dinga (Kačírek), 48. Vondrlík (Christov). Rozhodčí: Doubek - Mrčka, Fůs. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 194.

Komentář

Do utkání vstoupili domácí velmi aktivně, dobře bruslili a hosty z Mladé Boleslavi do ničeho vážnějšího nepustili. Vedení Mělníku zajistil už ve třetí minutě zápasu David, který vystřelil hned po přechodu modré čáry a trefil přesně – 1:0. Po další půlminutě hry rozebrala obranu hostí trojice Vernek, Šubrt a Havel, posledně jmenovaný zakončoval téměř do prázdné branky – 2:0. V tuto chvíli asi nebyl na stadionu nikdo, kdo by pochyboval o tom, že domácí dovedou utkání do vítězného konce. Hosté byli prakticky celý zbytek první třetiny pod tlakem, ze kterého se dokázali vymanit a zahrozit až v samotném závěru, kdy vteřinu před koncem musel likvidovat Vokurka sólový únik boleslavského Protivného.

Na začátku druhé třetiny byl za hákování vyloučen Havel, rozhodčímu navíc ještě zřejmě „poděkoval“ a vyfasoval tak navíc desetiminutový osobní trest. Oslabení domácí ustáli. Hosté se dočkali první branky v pětadvacáté minutě. Po dlouhé přetlačované mezi střídačkami, která volala po přerušení hry, se s kotoučem uvolnil M. Protivný, na jehož pohyb nestihl včas zareagovat J. Heran – 2:1. Po minutě hry odskočili domácí opět do dvoubrankového vedení. Příhoda se protlačil za posledního bránícího hráče, ten jej však dokázal zablokovat, takže jeho zakončení ještě neskončilo v brance. Puk zůstal ležet pod hostujícím gólmanem a věděl o něm snad jen dojíždějící J. Heran a lehce ho postrčil tak, že doklouzal za brankovou čáru – 3:1. To bylo však ze strany domácích poslední, co se v zápase vydařilo. Ve třicáté šesté minutě začal strašidelnou pětiminutovku domácích Rovný, když skóroval do domácí branky přes rameno bezmocného Vokurky – 3:2. Domácí se ještě nestačili vzpamatovat a hosté vytvořili další závar u jejich branky, M. Protivný objel domácí klec a zasunul kotouč do chumlu hráčů na brankové čáře. Hlavní rozhodčí se jel ještě na místo přesvědčit o poloze puku a branku uznal – 3:3. Obrat dokonali hosté dvě minuty před koncem třetiny, když na střelu Zörklera z modré čáry od mantinelu nestihl Vokurka zareagovat, protože kotouč byl do poslední chvíle ukrytý za jedním z bránících hráčů – 3:4. Další branku hosté přidali za další minutu, když střelu od modré čáry vyrazil Vokurka ke zcela volnému Fickovi, pro kterého to do prázdné brány nebyl nejmenší problém – 3:5. Aby toho nebylo málo, ihned po vhazování se hosté dostali do rychlého protiútoku. Domácí obrana si špatně rozebrala hráče, zpětná přihrávka našla volného Budína mezi kruhy a ten se trefil do protipohybu přesouvajícího se Vokurky a trefil přesně horní roh mělnické branky – 3:6.

Do třetí třetiny Vokurku vystřídal Šrámek. Toho hosté překonali po šesti minutách hry, když si střela golfákem od modré Dingy našla cestu přes bránící hráče a vyhnala pavouky z šibenice – 3:7. Dílo zkázy dokonali hosté po další minutě, když pohotovou dorážkou zužitkovali rychlý protiútok Vondrlík z rohu nahozený puk Christova – 3:8.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.