BK MLADA BOLESLAV
10. 1. 2014 | Lukáš Chuchválek

Po zápase dorostu s vedoucím celkem skupiny B zůstal v Boleslavi bod

31., pátek 10. 1. 2014
Ml. Boleslav - Olomouc MBL - OLO
M l. B o l. - Po zimní pauze začala extraligová soutěž starším dorostencům, kteří hned na začátku přivítali jednoho ze soupeřů nejtěžšího kalibru, jenž přečkal nový rok na 1. místě tabulky skupiny B. Boleslav na ně ztrácela před tímto zápasem pouhé 4 body, přičemž byla v tabulce šestá. Po tomto nesmírně vyrovnaném zápase, jenž prohráli Bruslaři 1:2 po sam. nájezdech, se rozdíl sice zvýšil na 5 bodů, ale bude na čem stavět.
Ml. Boleslav: Růžička – Semrád, Adamík, Tůma, Žalud, Mašek, Mattis – Macura, Průšek, Prokop, Musliu, Outrata, Vaníček, Planý, Skořepa, Švejda, Němec, Veselý, Sedmík, Durdil
Olomouc: Urbisch – Spurný, Hes, Kolovratník, Hrabica, Tomek, Klvaňa, Marek, Škoda – Kropáč, Melichárek, Štefka, Heža, Pavlovský, Janás, Dittrich, Horák, Šoustal, Malý, Kuba
Branky a nahrávky: 46. Outrata (Prokop) – 29. Klvaňa (Šoustal), rozh. náj. Šoustal. Rozhodčí: Würtherle – Prokop, Cafourek. Vyloučení: 3:2, navíc Janás (OLO) 10 minut za nesp. chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 81. Střely na branku: 29:33.

Komentář

Mohlo to opticky vypadat, že měla Olomouc na začátku navrch, protože se Boleslav vůbec nedostávala ke střelbě, ale zápas byl od začátku velmi vyrovnaný. Později se dokonce dvakrát rozezněly tyče bran. Po uplynutí hluchého místa, kdy oba celky mařily soupeři rozehrávky, jež končily na zakázaném uvolnění, se to trochu rozhýbalo. A Olomouci k tomu pomohlo její oslabení, když v brejku ujeli Kropáč s Pavlovským. O chvíli později odpověděl pořádnou bombou boleslavský Mattis, jenže i ten se přesvědčil o spolehlivosti brankáře protějšího týmu. Boleslav další momenty výborně odbránila a nepustila vůbec soupeře k nějakým velkým šancím. Na konci sama zaútočila, jenže v podobném gardu si vedla dobře i olomoucká obrana. Stav tedy po dvaceti minutách zůstal nerozhodný.

Ve 23. minutě se dostal do parádní šance Jan Kropáč, jenž zachytil výborný pas ze středního pásma za obranu, jenže neměl potřebnou rychlost, aby si to mohl rozdat s brankářem Růžičkou sám, takže o puk přišel. Boleslav kontrovala pár pokusy, jež však byly pro Urbische lahůdkou. Hosté dostali později šanci zahrát si v početní výhodě, jenže se dlouho nedařilo ji využít. Až ve 29. minutě, chvilku před koncem přesilovky, se to povedlo a o první trefu zápasu se zasloužil Jan Klvaňa. Tímto byl prolomen jistý status quo a hra nabrala spád. Byl k vidění bojovný hokej, místy nahoru dolů, na který bylo zajímavé se koukat. Štefka mohl přidat druhou trefu, když vypíchl na obranné modré soupeři puk, ale opět doplatil na to, že nebyl dost rychlý. Dvě minuty před koncem třetiny pak mohla Boleslav vyrovnat, když její hráči dokázali v závaru vytáhnout gólmana z brány, který neudržel kotouč, ale nepovedla se jim finální přihrávka, která by umožnila skórovat do odkryté klece. V této situaci totiž gólman Urbisch napodruhé svůj tým výborně podržel.

Boleslav začala třetí třetinu přesilovku, ve které nic nevymyslela, ale nemusela smutnit dlouho. Ve 46. minutě se totiž od kruhu napřáhl Vojtěch Outrata a prostřelil dosud bezchybného Urbische nad rameno. Olomouc sice těsné vedení neudržela, ale snažila se ho znovu nabýt. Za zmínku stojí vpád Heži do předbrankového prostoru a jeho snaha v pádu usměrnit puk mezi tři tyče. Další možnost měl Tomáš Malý, jenže narazil na Růžičku. Boleslav se v této situaci také snažila něco vymyslet, ale její útoky nebyly tolik nebezpečné jako ty olomoucké. Zápas tedy dospěl do prodloužení, v němž byli aktivnější hosté, ale i tak se dostali jen ke dvěma střelám. Rozhodly tedy nájezdy. Hned k prvnímu se postavil kapitán Kohoutů Tomáš Šoustal. Jelikož Boleslav v této disciplíně vyhořela, slavili Olomoučtí po Pavlovského přesné trefě druhý bod.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil, BK Mladá Boleslav: Je to stejné pořád dokola, protože dle výsledků z ligy i z turnaje, kterého jsme se účastnili mezi svátky, je vidět, že nejsme schopni vstřelit více než jeden nebo dva góly, s nimiž se pořádně body sbírat nedají. Naše produktivita je pořád mizerná. Myslím, že první třetinu jsme byli lepší. Olomouc se rozkoukávala a nastřelili jsme dvě tyčky. Časem se ta hra vyrovnala, ale přesto si myslím, že jsme měli šanci na vítězství. Zakončení nám dělá velké starosti a potvrdilo se i v dovednostní soutěži při nájezdech, kdy jsme nevstřelili ani jednu branku, zatímco soupeř proměnil hned dva nájezdy ze tří.

Jan Tomajko, HC Olomouc: Bylo to hodně vyrovnané utkání. Skončilo 1:1, ty šance byly na obou stranách a bylo to se šťastným koncem pro nás. Ty nájezdy jsou loterie a dneska se to přiklonilo na naši stranu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.