BK MLADA BOLESLAV
15. 2. 2014 | Josef Zdobinský

Oslabený dorost nad Porubou nevyzrál

38., sobota 15. 2. 2014
Ml. Boleslav - Poruba MBL - OST
M l. B o l e s l a v - Další přetěžký zápas čekal v rámci 38. kola RAKO extraligy staršího dorostu. Do města aut totiž přijel soupeř ne snad nepřekonatelný, ale pro marodkou sužovaný tým těžký - HC RT TORAX Poruba. I když se Bruslaři snažili se soupeřem držet krok, po čase se namužstvu ukázala únava a Bruslaři nakonec hostům podlehli.
Ml. Boleslav: Pechek – Makovička, Marček, Adamík, Tůma, Žalud, Mašek – Průšek, Prokop, Vajsejtl, Vaníček, Planý, Ficek, Skořepa, Švejda.
Poruba: Sroka – Štěpán, Síkora, Šustala, Ščurek, Široký, Boháč, Olšr, Halška, Šípek, Gola, Kurnik, Bartoň, Greš, Csomor, Mládek, Bialoň, Csabala, Dohnal.
Branky a nahrávky: 23. Csabala (Šustasla), 33. Šípek (Gola, Csomor). Rozhodčí: Coubal – Tasch, Prokop. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 30:27.

Komentář

Ačkoliv nastoupili domácí hokejisté jen se čtrnácti hráči na soupisce, jejich herní projev v první třetině nebyl vůbec špatný. Už v desáté vteřině první třetiny se ocitl před brankou Planý, ale ke smůle Boleslavi netrefil polovinu odkryté klece. O dvě minuty později pálil nad Vajsejtl. Ikdyž si Bruslaři v první třetině vytvořili ještě několik dobrých příležitostí ke vstřelení branky, nebyli schopni prostřelit brankáře Sroku, který zářil v brance Poruby. Největší šance hostů ke vstřelení gólu přišla v sedmnácté minutě, kdy šel po hrubce Tůmy sám na branku Šustala, ale najel si moc do úhlu a pak těsně minul domácí svatyni.

Do druhé třetiny vstoupili hosté o mnoho aktivněji než do té první, což se po chvíli také projevilo i výsledkově. Po úvodním tlaku domácích se totiž Poruba na začátku třiadvacáté minuty osvobodila, Šustala našel Martina Csomora a ten překonal gólmana Pecheka poprvé – 0:1! V šestadvacáté, respektive v osmadvacáté minutě si udělali příležitost k vyrovnání domácí, ale nebylo jim přáno. Nejprve Skořepa zavezl puk až za Srokovu branku a hledal před ním Průška, který však přijel před brankáře hostů o vteřinku později, než tam měl být.

V osmadvacáté minutě pak Adámik se štěstím obral o puk v útočném pásmu jednoho z obránců Poruby a šel sám na bránu. Sroka mu ale chytře skočil pod nohy a tím zachránil Porubu. Poté ale domácím jakoby došly síly a hosté začali udávat tempo hry. Ve třiatřicáté minutě pak přidal vítězný gól, který domácí definitivně zlomil Vojtěch Šípek0:2! V poslední minutě druhé třetiny ještě pálil od kruhů Planý, ale jeho střela jen prosvištěla nad ramenem Sroky a jeho bránu o chlup minula.

Tempo hry ve třetí třetině už udávali jen hosté. Boleslav na to byla fyzicky očividně hůře a Poruba byla u většiny kotoučů dříve než domácí. V jednapadesáté minutě zkoušel s nepříznivým stavem střelou od modré něco udělat Tůma, ale trefil jen helmu Martina Csomora. To bylo ze strany domácích v tomto klání vše. V samotném závěru ještě zahrozili hosté, poté co Vajsejtl v souboji se Šustalou ztratil v obranném pásmu puk, ale ostravský útočník se šancí naložil prachbídně, a tak si Poruba z Mladé Boleslavi odváží tři body za výhru 2:0.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.