BK MLADA BOLESLAV
21. 2. 2014 | Jan Matúš, Josef Zdobinský

Dorostenci na Olomouc nevyzráli

39., pátek 21. 2. 2014
Olomouc - Ml. Boleslav OLO - MBL
O l o m o u c – Dorostenci Bruslařů mají za sebou další zápas RAKO extraligy. V něm podlehli domácí Olomouci 4:2. Marodkou těžce zkoušené mužstvo bojovalo na Hané do posledních chvil, ale nakonec mužstvu trenéra Potěšila nebylo práno. Autory boleslavských branek se stali Planý a Průšek.
Olomouc: Urbisch – Spurný, Beutl, Kolovratník, Tomek, Klvaňa (C), Marek, Horák, Škoda, Zelený – Melichárek, Štefka, Heža, Beier, Janás, Horký, Dittrich, Hajšman, Ministr, Kuba.
Ml. Boleslav: Pechek – Makovička, Průšek (C), Prokop, Vasejtl, Marček, Adamík, Vaníček, Tůma, Planý, Žalud, Ficek, Mášek, Skořepa, Němec, Sedmík.
Branky a nahrávky: 14. Melichárek (Štefka, Janás), 19. Melichárek (Horák), 56. Štefka (Janás), 60. Heža (Štefka) – 2. Planý, 8. Průšek (Němec, Skořepa). Rozhodčí: Přikryl, Volf – Bubela, Loun. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 21:26. Průběh utkání: 0:2, 4:2.

Komentář

Vstup do utkání se lépe vydařil hostující Mladé Boleslavi, kteří na domácí tým doslova vlétli. Aktivita hostujících hráčů přinesla velice rychle kýžené ovoce v podobě první vstřelené branky, když hned první střela, která mířila na Urbische skončila za jeho zády. Konkrétně to byl hostující kapitán Jakub Planý, který si vzal puk ve své útočné třetině, prošel přes tři domácí hráče a následně pověsil puk pod břevno Urbischovy brány.

Následně hrála Mladá Boleslav svou první přesilovou hru v utkání, ve které svou střelou orazítkoval pravou tyč Žalud. Neproměněná přesilová hra však nemusel hostující celek mrzet, protože chvíli po jejím konci přece jenom přišel druhý gól boleslavských, když Němcovu střelu vyrazil Urbisch svým betonem přímo na hůl Milana Průška, který již neměl problém posunout puk do zcela prázdné brány.

Mora však své zbraně nesložila a ještě do konce první třetiny se povedlo svěřencům Jana Tomajka vyrovnat stav utkání. Nejdříve ve 13. minutě nahrál Janás mezi kruhy Štefkovi, jenž svou střelou orazítkoval břevno hostující klece, ale k puku se jako první dostal Václav Melichárek, který již uklidil puk za záda Pecheka. Druhý gól Olomouce padl v samotném závěru první části, když Horák našel u pravé tyče stojícího Václava Melichárka, jenž pohotovou střelou vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Po bohaté první části přišlo kruté vystřízlivění v podobě hodně chudé druhé části, ve které jsme neviděli ani jednu větší šanci. Více ze hry měla ve druhé části domácí Olomouc, která měla v této části hry hned tři přesilové hry, ale ani v jedné domácí dorostenci nijak neohrozili Pecheka. Ani Boleslav nebyla ve druhé třetině příliš aktivní. Hosté měli ve druhé části také jednu přesilovou hru, ale ani svěřenci Tomáše Potěšila si nevedli o moc lépe.

Ve třetí třetině se navíc na boleslavských hráčích začala postupně projevovat únava ze hry na tři formace, kterou ještě umocňovala odehraná oslabení. Jako první využil díry v obraně Melichárek, který mohl zkompletovat svůj hattrick, ale tváří v tvář Pechekovi nedokázal procpat puk mezi betony hostujícího brankáře. V polovině třetí třetiny se hnal na boleslavského brankáře další domácí útočník, když se tentokráte uvolnil Hajšman, ale ani ten si na Pecheka nepřišel se svou kličkou do bekhendu.

Když už to vypadalo, že utkání půjde do prodloužení, tak Olomouc udeřila z celkem nenápadné akce, kdy domácí jeli dva na dva a Jan Štefek se prodral až do zakončení před Pechekem, kterého překonal střelou mezi jeho betony. Mladá Boleslav v závěru zkusila hru v šesti, ve které měl snad tisíci procentní šanci Planý, ke kterému se odrazil puk mezi kruhy a před hostujícím útočníkem zbývala již zcela prázdná brána, ale boleslavský hráč olomouckou klec přestřelil. V poslední vteřině už jen tedy potvrdil Jakub Heža vítězství Olomouce střelou do opuštěné brány.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Nepovedl se nám vstup do utkání, kdy jsme inkasovali hned dvě branky. Naštěstí se nám však povedlo vyrovnat ještě v první třetině, a tak jsme mohli znovu pomýšlet na zisk všech bodů. Ve třetí třetině jsme potom dokázali vstřelit rozdílový třetí gól a v závěru utkání při nás stálo obrovské štěstí, když jeden z hostujících hráčů přestřelil před prázdnou bránou.

Tomáš Potěšil (BK Mladá Boleslav): Sužuje nás velká marodka a do Olomouce jsme přijeli pouze v patnácti hráčích. Myslím si, že i tak jsme začátek utkání zvládli lépe, když jsme prvních třináct minut byli lepším týmem a byla škoda, že jsme nevstřelili víc branek. Bohužel Olomouc dokázala vyrovnat ještě v první třetině. Nám poté postupně docházeli síly a už jsme nepůsobili tak aktivním dojmem. Utkání nakonec rozhodla trochu individuální chyba v závěru, kdy jsme inkasovali třetí branku, na kterou jsme již nedokázali reagovat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.