BK MLADA BOLESLAV
28. 2. 2014 | Zdena Bobková

Poslední únor dorostencům nepřál, padli s Ústeckými Lvy

41., pátek 28. 2. 2014
Ml. Boleslav - Ústí n. L. MBL - UNL
M l. B o l. – Až na úplný konec února byl naplánován zápas třináctého kola RAKO Extraligy staršího dorostu, skupiny B. A právě ona třináctka nepřinesla Bruslařům potřebné štěstí. S předposledními Ústeckými Lvy padla těsně 1:2 a právě Severočeši, jimž jde o záchranu, díky tomu poskočili na desátou příčku.
Ml. Boleslav: Pechek – Makovička, Marček, Tůma Dominik, Žalud, Mašek, Mattis – Průšek, Prokop, Vaníček, Planý, Ficek, Skořepa, Švejda, Němec, Sedmík
Ústí n. L.: Zvědělík – Hucek, Benda, Michajličenko, Vandas – Kašek, Koval, Drha, Macek, Kopta, Rubeš, Tůma Martin, Zdvořáček, Navarra, Amirov, Ozom
Branky a nahrávky: 35. Planý (Ficek) - 10. Macek (Vandas, Kopta), 24. Macek (Kopta, Kašek). Rozhodčí: Horinek – Cafourek, Kettner. Vyloučení: 6:5, navíc Hucek (UNL) 10 minut nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Komentář

Na první šanci zápasu se nemuselo čekat příliš dlouho, hned ve druhé minutě ujel domácí Žalud ústecké obraně, jenže se rozhodl střílet z větší dálky a minul branku. I další chvilky na ledě patřily spíše domácímu celku. Nicméně pak se domácí Skořepa nechal vyloučit za hákování a Severočeši hozenou rukavici beze zbytku zužitkovali. Clonící Marek Macek tečoval Vandasovu střelu do odkryté klece a rázem to byli hosté, kdo diktovali tempo a styl hry na mladoboleslavském kluzišti. V dalším samostatném úniku se ocitl ústecký Kopta, ale nestihl dobruslit kotouč, a tak ze slibné šance bohužel nevytěžil nic. Další oslabení, které Boleslav sehrála, již mnohem lépe, hosté se téměř k ničemu nedostali.

Na začátku druhé třetiny se hosté ujali dokonce dvoubrankového vedení, když Kopta s Mackem ujeli v ukázkové akci dva na jednoho. Před Pechkem si několikrát vyměnili puk, čímž docílili toho, že Marek Macek zasouval do úplně odkryté klece. Zanedlouho poté zazvonila za Zvědílkem tyčka, kterou nastřelil Marček. Ve druhé třetině měli mladoboleslavští borci problémy s mnoha ústeckými výpady vstříc další brance, jenže proti tomu byl vždy domácí gólman Pechek. Ve velké šanci byli v polovině utkání Skořepa a Sedmík, jenže ani jeden z nich nevytěžil ze závaru před Zavadílkem kýžené srovnání. Co se nepodařilo jim, se zanedlouho povedlo Jakubovi Planému, který pláchl ústecké obraně, vymíchal Zvědělíka a poslal kotouč podél tyče rovnou do branky.

Třetí třetina se nesla v duchu boleslavského snažení se o vyrovnání a ústeckého bránění těsného výsledku. Mladá Boleslav se nejprve musela bránit třem přesilovým hrám Lvů, jenže domácí obrana pracovala na plné obrátky a nepouštěla hosty do přílišných výpadů před Pechka. Na druhé straně si výlet do útočného pásma udělal domácí Prokop, který ve vlastním oslabení jen těsně minul horní břevno ústecké branky. Hra se poté stala pro diváky nepříliš pohlednou, bylo k vidění dost faulů a také nepřesností. Boleslav se sice snažila o vyrovnání, nicméně Ústečtí již nedopustili žádný zvrat, a to ani když se domácí pokusili o mohutný tlak v závěru zápasu, když odvolali gólmana.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil, trenér BK Mladá Boleslav: Mrzí mě, že jsme neporazili ani poslední manšaft. S lepšími manšafty hrajeme líp, ale výsledky jsou víceméně stejné. Když se podíváme na naši střeleckou potenci za celou sezonu, tak téměř v každém zápase nevybočujeme z našeho průměru, což je jeden až dvě branky za zápas, a s tím se vyhrát nedá. Motivace a přístup některých hráčů už není takový, jaký by měl být. Sezona už skoro končí, takže už se to víceméně dohrává. Na druhou stranu musím říct, že někteří hráči do tohoto zápasu nastoupili po delší nemoci, což je hodně těžké a těm nemůžu nic vyčítat.

Vít Borůvka, trenér HC Slovan Ústečtí Lvi: Co k utkání říct?! Jsme rádi za to, že jsme vyhráli 2:1, protože teď hrajeme o všechno. Každý bod je pro nás důležitý, protože se chceme vyhnout baráži. Dnes jsme rádi za to, že jsme uspěli. Možná, že jsme nebyli důraznější, ale nenechali jsme se od soupeře ničím překvapit. Máme v týmu pár šikovných kluků, kteří dokážou dát gól. Možná, že jsme si mohli vypracovat víc šancí, ale jsme rádi za tři body.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.