BK MLADA BOLESLAV
16. 2. 2014 | Jitka Čechová

B tým bojoval, nakonec ale prohrál v nájezdech a končí

ČF2, neděle 16. 2. 2014
Mělník - Ml. Boleslav MEL - MBL
M ě l n í k – Kvůli zápasu české reprezentace na olympiádě byl druhý zápas play-off, který se tentokrát konal v Mělníce, časově posunut a oba týmy tak měly poněkud méně času na oklepání se z toho pátečního. Boleslavští hráči nakonec prohráli v samostatných nájezdech, bojovným výkonem ale dali odčinit pátečnímu debaklu a se sezonou se tak rozhodně mohli rozloučit se vztyčenou hlavou.
Mělník: Plíšek - Franc, Bílek, Dinga, Budín, Kukla - Vondrlík, Škaloud, Christov, Ficek st., Ficek ml., Rovný, Zörkler, J. Protivný, M. Protivný
Ml. Boleslav: Vokurka - Fiala, Novák, Boháček, Krejsa, Prejza, Brožovský, Stinka, Nový, Heran, David, Havel, Vernek, Příhoda, Šubrt, Vočadlo, Kratochvíl
Branky a nahrávky: 16. Příhoda (Šubrt, Boháček), 32. Příhoda, 40. Příhoda (Havel), 44. Příhoda (Brožovský), 65. David (rozhodující sam. náj) - 3. M. Protivný (Zörkler), 26. Bílek (J. Protivný), 35. Vondrlík (J. Protivný), 46. Vondrlík (J. Protivný, Zörkler). Rozhodčí: Hruška, Lohr, Nevařil. Vyloučení: 9:12, navíc Ficek st. (MBL) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 380.

Komentář

Boleslav začala lépe, již ve třetí minutě se hned po vhazování ujala střela M. Protivného, který ji ihned po vhazování v útočném pásmu Boleslavi ukryl za klubko hráčů clonící Vokurkovi - 0:1. Domácí se nemohli dostat do tempa podobného tomu pátečnímu, Boleslav mnohem lépe pokrývala mělnické hráče. Naopak ve vlastní obranné třetině se mělničtí ne vždycky správně domluvili na rozebrání hráčů soupeře a z toho vznikaly některé nebezpečné situace před Vokurkovou brankou. V 16. minutě mělnický stadion bouřil a to poté, co Příhoda v přesilovce propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1.

V 26. minutě Boleslav opět navýšila své vedení, když se v přesilovce trefil Bílek - 1:2. Vyrovnání zařídil těsně po polovině zápasu opakovanou střelou zblízka opět Příhoda - 2:2. O tři minuty později šla do vedení znovu Boleslav. V obranném pásmu si Mělničtí nerozebrali dobře boleslavské hráče, ti zakombinovali a na konci byla Vondrlíkova střela do odkryté klece - 2:3. V poslední minutě ale bylo opět vyrovnáno - Příhodův nahozený kotouč z rohu protekl výborně chytajícímu Plíškovi po výstroji až za brankovou čáru - 3:3.

Třetí třetina nabídla opatrnější hokej, žádný z týmů nechtěl udělat chybu, protože ta už mohla rozhodnout o osudu celého utkání. Domácí začali postupem času získávat více ze hry, jejich akce byly čím dál tím nebezpečnější a Boleslav měla plné ruce práce ve svém obranném pásmu. Ve 47. minutě přinesla aktivita domácích poprvé v utkání vedení, když svojí čtvrtou branku vsítil Příhoda - 4:3. Oslavy domácích fanoušků ale ještě ani neskončily a bylo opět vyrovnáno, trefil se podruhé střelou k tyči Vondrlík - 4:4. V závěru utkání si vypracovali Mělničtí několik ohromných šancí, ale žádnou nevyužili. Utkání tak dospělo až do vrcholu v podobě samostatných nájezdů. Za Mělník neproměnili Havel a Příhoda, svůj nájezd proměnil ale David. A protože Vokurku nepřekonal nejdříve Rovný, potom Zörkler a nakonec ani J. Protivný, byla mělnického Davida trefa i vítězná a postupová. Boleslav tak končí sezónu a do semifinále postupuje Mělník.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.