BK MLADA BOLESLAV
4. 3. 2014 | Radim Gajdošík, Jitka Čechová, Radim Gajdošík

Vidina postupu se boleslavským juniorů začíná komplikovat

OF7, úterý 4. 3. 2014
Zlín - Ml. Boleslav ZLN - MBL
Z l í n – Mladoboleslavští junioři předvedli v zápase se Zlínem bojovný výkon a nakonec padli rozdílem jediné branky. Naději na postup Bruslaři stále živí, koneckonců ztrácí jen jeden bod, ve hře je ale ještě ambiciozní Sparta a taky fakt, že skutečně reálně je k dispozici vlastně už jen jedno postupové místo. Zbývá odehrát již jen tři osmifinálová kola, to nejbližší je na programu už ve středu 5. března od 17:15 ve ŠKOENERGO Aréně.
Zlín: Svoboda – Řezáč, Stuchlík, Macharáček, Zbořil, Kobylík, Buchta, Talán, Kužílek – Hlaváč, Dalajka, Gremlica, Š. Kratochvil, Zaremba, Vyoral, Jurík, Stránský, Galuška, Matula, Hladiš, Sedláček
Ml. Boleslav: Ašenbrenner – Lobo, Souček, Kulhánek, Hes, Kurka, Adamík, Šťáva, Nedbal – Byakov, Ďurač, Marek, Patoprstý, Chvátal, Borovec, Frolík, Volf, Kotala, Smrčka, Sonnek
Branky a nahrávky: 19. Zbořil (Dalajka, Hladiš), 34. Sedláček (Matula, Buchta) – 1. Marek (Souček, Kotala). Rozhodčí: René Hradil - Jiří Novák, Karel Lukš. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 27:21. Diváci: 60.

Komentář

Hned v úvodu utkání měli berani velkou příležitost, ale domácí Matula ji nevyužil. To co se na jedné straně nepodařilo Matulovi, se v čase 0:42 podařilo boleslavskému Ladislavovi Markovi, jež přejel nikým neatakován hřiště až ke Svobodovi a z úhlu bekhendem skóroval. Hostující nabuzeni úvodní brankou se hnali do útoku a další příležitost měl Byakov, ale situaci dva na jednoho řešil střelou, kterou Svoboda chytil. Pod tlakem hrající ševci se taky zmohli k útoku, když se z ničeho nic zjevil před bránou Hladiš, ten však nevyzrál na boleslavského Ašenbrennera a nepodařilo se to ani dorážejícímu Galuškovi. Dvě a půl minuty před koncem úvodní třetiny šli žluto-modří do početní výhody. Dalajka posunul puk na modrou Mikuláši Zbořilovi a ten jej tvrdou střelou nad betony Ašenbrennera v čase 33:30 překonal. Chvíli na to se do dvou brankových příležitostí dostal domácí Jurík, jenž nejprve puk minul a poté mířil těsně vedle. Obě mužstva tak šla do kabin za nerozhodného stavu.

V první větší šanci druhé třetiny se ocitl útočník beranů Galuška, ten však z mezikruží minul. To nebyla jeho jediná příležitost. Sedláček jej hned na to krásným pasem našel číhajícího u brány, avšak kotouč skončil mimo svatyni boleslavského Ašenbrennera. V čase 25:40 se hosté dostali do přesilové hry v počtu pěti proti třem, ale skvěle hrající obrana Ševců je k ničemu nepustila. Zlínští tak přežili oslabení bez větších problémů a nebezpečně pronikající Jurík je mohl poslat vzápětí do vedení. Obrana Mladé Boleslavi však musela zatáhnout za brzdu a těsně před zakončením byl Jurík faulován. Následovalo trestné střílení. Jurík si rozhýbal Ašenbrennera, ale ve finální fázi bekhendem přestřelil vysoko nad. Nakonec se to beranům povedlo a nutno říct, že zaslouženě. Boleslavští šli po dvou vyloučeních znovu do třech, což využil na modré stojící Pavel Sedláček a nechytatelnou ránou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. A nemuselo to být vše. Do třetí stoprocentní příležitosti se dostal Galuška a minutu před koncem druhé třetiny Jurík, oba však vychytal skvěle chytající gólman Ašenbrenner.

Neuběhla ani minuta třetí třetiny a mohlo být vyrovnáno. Byakov a Sonnek nedokázali dostat puk za záda Svobody. Na druhé straně střílel nebezpečně Zaremba, Ašenbrenner byl také na místě. Několik minut se nic nedělo, až si málem z nevinného nahození domácí Macharáček srazil bruslemi nahozený kotouč do vlastní brány. Svoboda s velkou dávkou štěstěny puk zachytil před brankovou čárou. Boleslavského Byakova se už nebavilo dívat na marně útočící spoluhráče, a tak to vzal do vlastních rukou. Krásnou stahovačkou překvapil obranu ševců a v cestě za vyrovnáním se mu postavil opět Svoboda. Mladá Boleslav už do závěrečné sirény nic nevymyslela a Zlín si tak připsal důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Těsné vítězství, které nás těší. Zůstáváme ve hře o play-off. Ve druhé třetině jsme měli stoprocentní gólové příležitosti, které musíme proměňovat. Když se nám to bude dařit, budou ty zápasy trošku jednodušší.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Z utkání jsme trošku zklamaní, protože jsme tu chtěli bodovat. Bohužel, rozhodly přesilovky, kdy se soupeř dvakrát prosadil při hře 5 na 4 a 5 na 3. Ač si myslím, že v poslední třetině jsme tomu šli opět naproti, vytvořili jsme si šance, vytvořili jsme si tlak, ale bohužel štěstí se k nám nepřiklonilo a o ten gól jsme prohráli. Soupeři můžu jenom pogratulovat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.