BK MLADA BOLESLAV
12. 11. 2014 | Vojtěch Tůma, Vojtěch Balon, Vojtěch Balon, Vojtěch Tůma

Junioři proti Spartě předvedli parádní obrat!

22., středa 12. 11. 2014
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. - V dohrávce dvaadvacátého kola se mladoboleslavští junioři na domácím ledě střetli s pražskou Spartou. Oba celky se nachází v první polovině extraligové tabulky, a proto neměl tento duel jasného favorita. V první třetině se hrál vyrovnaný hokej, mírně aktivnějším týmem byli hosté, kteří byli odměněni v deváté minutě, kdy se trefil Svoboda. Hosté byli za svou aktivitu odměněni i druhou brankou, kterou vstřelil Havel. O chvíli později Bruslaři snížili zásluhou Poljanyčky. V pětačtyřicáté minutě vrátil Spartě dvoubrankové vedení Litera. Boleslavští se ale nevzdali a do konce třetí periody dokázali vyrovnat, přesilové hry využili Borovec a Volf. V pětiminutovém prodloužení branka nepadla. V samostatných nájezdech se prosadili Kotala i Bernad, hosté na brankáře Růžičku nevyzráli ani jednou a celek z města automobilů tak po skvělém obratu ukořistil dva body.
Ml. Boleslav: Růžička – Štosek, Tůma, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala – Poljanyčka – Pätoprstý, Chvátal, Podsedníček – Brzák, Borovec, Pořízek – Volf, Sedmík.
Sparta: Langer – Kalina, Vacek, Mikliš, Kadeřávek, Vokurka, Bláha, Březina – Augustin, Arnošt, Litera – Svoboda, Havel, Klindera – Györi, Pulkrab, Polesný – Linda, Lojka, Krudenc – Brejcha.
Branky a nahrávky: 31. Poljanyčka (Tůma), 47. Brzák (Hes, Borovec), 53. Volf (Kotala, Chvátal), rozh. náj. Kotala – 9. Svoboda (Brejcha, Havel), 29. Havel (Svoboda), 46. Litera (Györi, Lojka). Rozhodčí: Horinek – Zavřel, Kajínek. Vyloučení: 5:6, navíc Linda (SPA) trest ve hře. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 49:45. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3.

Komentář

Začátek utkání byl velice aktivní z obou stran, oba týmy měly pár zajímavých šancí, ale ani jedna se jako první vstřelená branka neujala. Do vedení se v deváté minutě dostali hosté. Martin Svoboda vystřelil z mezikruží a jeho rána propadla až za záda brankáře Růžičky. O půl minuty později mohlo být na sparťanské střídačce ještě veseleji, ale Pulkrabova střela jen těsně nepřešla za brankovou čáru. Ve třinácté minutě měli domácí možnost srovnat stav zápasu. Unikající Podsedníček byl faulován, nařízené trestné střílení ale neproměnil, Langer jeho střelu mezi betony vychytal. Oba celky ještě poté nevyužily přesilovku a po první třetině tak bylo skóre z pohledu Mladé Boleslavi 0:1.

Na začátku prostředního dějství nevyužil tým z Holešovic početní převahu. Za aktivní pojetí hry byli hosté odměněni v devětadvacáté minutě, když se před mladoboleslavskou svatyní ocitl nikým nehlídaný Jan Havel a z bezprostřední blízkosti se nemýlil. Bruslaři se ale rozhodně nechtěli vzdát a druhá inkasovaná branka je nakopla. V jednatřicáté minutě nevyužil dobrou příležitost sparťanský obránce Bláha, z následného protiútoku se domácím podařilo snížit na rozdíl jediné branky, prosadil se Aleksandr Poljanyčka. V čase 36:08 byl u hrazení velice tvrdě atakován mladoboleslavský útočník Patrik Podsedníček, který byl následně na nosítkách přenesen do útrob ŠKOENERGO Arény. Faulující Michal Linda obdržel trest ve hře. Pětiminutovou přesilovou hru Boleslavští ale nedokázali využít.

V pětačtyřicáté minutě bylo pro domácí ještě hůř, když se prosadil Petr Litera a vrátil Pražanům dvoubrankové vedení. Mladoboleslavští junioři ale zlepšili svůj herní projev a za minutu se vrátili zpět do hry, přesilovou hru využil Stanislav Brzák. Další oslabení Sparty znamenalo vyrovnání na 3:3. Tentokrát přesně mířil Lukáš Volf, kterého před bránou exkluzivní přihrávkou našel mládežnický reprezentant Jakub Kotala.

Pětiminutové prodloužení nenabídlo ani jednu výraznější šanci a rozhodnout tak musela dovednostní soutěž zvaná samostatné nájezdy. Sparta svůj první nájezd neproměnila, Györi střelou mezi betony Růžičku nepřekvapil. Za Mladou Boleslav se jako první rozjel Jakub Kotala a parádní forhendovou kličkou vymíchal Langera. V druhé sérii byli jako exekutoři nájezdů zvoleni oba muži s céčkem na hrudi. Hostují kapitán Krudenc neuspěl, naopak David Bernad předvedl skvělý bekhendový blafák a nedal Langerovi šanci. Mladoboleslavští junioři tak po Slavii přehráli i druhý celek z hlavního města a získali tak cenné dva body do extraligové tabulky.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Dnešní utkání od začátku rozhodně neprobíhalo podle našich představ. Na začátku jsme se trápili, ale dokázali jsme, že zápasy jsme schopni otáčet. Za stavu 1:3 jsme zlepšili hru a dokázali vyrovnat. Nájezdy jsme nedávno zvládli ve Zlíně, v minulém kole jsme porazili Slavii v prodloužení a tato výhra nad Spartou je taková třešnička na dortu.

Darek Stránský (HC Sparta Praha): Z naší strany to byl emotivní zápas, protože trestné střílení na začátku se dle mého názoru pískat nemělo, bylo tam i pár dalších sporných momentů. Dostali jsme se ale do vedení 3:1 a zápas jsme měli udržet pod kontrolou, bohužel jsme se nechali dvakrát vyloučit, za což ale můžeme být naštvaní jen na sebe. Oslabení jsme neubránili, dostali jsme v nich dva góly a ztratili tři body. Klasická fráze – nájezdy jsou loterie a tentokrát nám nevyšly.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.