BK MLADA BOLESLAV
29. 11. 2014 | Vojtěch Drbohlav

Junioři zvítězili i v posledním zápase základní části, vyhráli nad Zlínem

30., sobota 29. 11. 2014
Ml. Boleslav - Zlín MBL - ZLN
M l. B o l. – Další domácí zápas čekal v sobotu juniory Mladé Bolelavi a jelikož čas ledí jako voda, byl to už poslední duel Bruslařů v základní části DHL extraligy juniorů. Zápas začali lépe hosté, kteří se dostali do vedení. Boleslavští však dokázali na všechny góly Zlínských odpovědět a srovnat. Ani ve třetí třetině se žádnému z týmů nepodařilo rozhodnout, a následovalo tedy pětiminutové prodloužení. To však také vítěze neurčilo, na řadu tak musely přijít samostatné nájezdy. V těch se trefil pouze Jakub Kotala, který tak zajistil Bruslařům vítězství. O dalších zápasech Mladé Boleslavi rozhodne až konečná pozice v tabulce všech týmů. Na našem webu vás o rozpisu nadstavbové části budeme samozřejmě informovat.
Ml. Boleslav: Pechek – Mašek, Štosek, Hes (C), Žalud, Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Poljanyčka, Pätoprsty, Klečka, Pořízek, Ďurač, Sedmík, Motloch
Zlín: Čáp – Zbořil (C), Kužílek, Velčovský, Žabčík, Stuchlík, Sirota, Andrýsek, Hořanský, Hlaváč, Gago, Haničinec, Dalajka, Pavlůsek, Vyoral, Bumbál, Hladiš
Branky a nahrávky: 27. Hes (Žalud), 31. Klečka (Sedmík, Šťáva), 46. Kotala (Šťáva, Ďurač), rozh. náj. Kotala – 19. Andrýsek (Dalajka, Hořanský), 30. Hořanský (Hlaváč), 43. Hladiš (Velčovský). Rozhodčí: Kopeček – Špringl st., Špringl ml. Vyloučení: 4:4, navíc Motloch (MBL) 5 + DKU za vražení na hrazení. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

Komentář

Na začátku si vypracoval dobrou příležitost Aleksandr Poljanyčka, jenže hostující brankář se nenechal překvapit a betony měl na správném místě. První gólová šance mohla být z hole rychlého Radka Pořízka, jenže ten byl v důležitý moment faulován a jelikož se po chvilce nechali vyloučit i Bruslaři, branka nepadla. Naopak. Zlínští uzamkli soupeře ve svém pásmu a stříleli na domácí branku.

Skrz clonící spoluhráče mohl poslat Zlín do vedení Jan Andrýsek, puk ale do klece domácích nespadl. V 15. minutě faulovat Lukáš Motloch, pro nějž zápas skončil, jelikož se dopustil trestu ve hře. Navíc se zranil hostující Zbyněk Žabčík. Zlín se v dlouhé početní výhodě nejdříve nemohl prosadit. Neujaly se střely Kužílka a ani Andrýska. Nakonec to Ševcům ale přeji jen vyšlo. Do branky domácích sklepl puk Jan Andrýsek, jenž tak poslal v závěru třetiny svůj tým do těsného vedení.

Na začátku třetiny se Bruslařům naskytla možnost přesilové hry (dokonce čtyřminutové). Ta se ale domácím příliš nepovedla a několikrát se dokonce museli bránit. Ve 27. minutě už to ale Boleslavi vyšlo. Domácí uzamkli Zlínské v jejich pásmu a Čápa pohotově překonal Matěj Hes, jemuž se tak podařilo vyrovnat. Bruslaři se ale nechali po chvilce vyloučit a i tuto přesilovku Ševci využili. Pechkovi se nepodařilo polapit skákavý puk a toho využil Adam Hořanský, který uklidil kotouč válející se na brankové čáře až do sítě domácích.

Domácím to však netrvalo dlouho a prosadili se i podruhé. Boleslavští proměnili závar u Čápovy branky a Jan Klečka, který byl nikým nehlídán, tak znovu vyrovnal. Další dobrou příležitost si připsal zlínský Sirota, jehož ale Pechek bez problémů vychytal. Následně hostům ujel pohotový Poljanyčka, který poslal puk křižně k brance, kde jej však neměl kdo zachytit. V závěru mohl poslat domácí do vedení ještě Pořízek, ale nedokázal proměnit ani tuto šanci. Stav po druhé třetině byl tedy vyrovnaný.

Na začátku poslední třetiny se prosadili opět Zlínští. Do protipohybu domácího brankáře poslal puk Dominik Hladiš. Při následné přesilovce, kterou měli domácí k dispozici se ale Bruslařům podařilo znovu vyrovnat. Šťáva poslal černý kousek pryže od modré až před branku, kde stál nepohlídaný Jakub Kotala, který chladnokrevně donutil Čápa inkasovat i potřetí.

Následně se dostal k osamocenému puku Ivan Ďurač, bohužel pro jeho tým jej však nestačil usměrnit za záda zlínského gólmana. V závěru měl dobrou příležitost ještě jednou tentýž hráč, jemuž chyběl kousek k překonání Jana Čápa. Třetí perioda však o vítězi totoho duelu nerozhodla, a tak dospěl sobotní zápas do prodloužení.

V prodloužení byli jednoznačně lepší hráči ze Zlína. Velčovský ani Andrýsek však své příležitosti neproměnili. V samotném závěru mohl rozhodnout ještě Ďurač, ale jeden z protihráčů jej připravil o puk. V samostatných nájezdech se pak trefil pouze jediný hráč - Jakub Kotala, jenž nedal hostujícímu brankáři šanci. Bonusový bod tedy zůstává v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Zápas byl pro nás přípravou na play-off a věřím tomu, že i Zlín se probojuje do play–off. Utkání bylo ze začátku hodně bojovné a myslím si, že remíza je spravedlivá pro obě mužstva. V nájezdech jsme byli šťastnější a dali jsme gól.

Radek Pšurný (PSG Zlín): Myslím si, že vedení, které jsme třikrát měli, jsme měli ustát. Nakonec si ale myslím, že remíza je spravedlivá. V prodloužení jsme sice měli více šancí než domácí, ale neproměnili jsme je. Nájezdy už jsou loterie, kterou zvládli lépe Boleslavští. Nepodali jsme však špatný výkon.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.