BK MLADA BOLESLAV
13. 9. 2014 | Tomáš Lysý, Josef Zdobinský

Dorostenci po Spartě vybouchli i na Dukle

4., sobota 13. 9. 2014
Jihlava - Ml. Boleslav JIH - MBL
J i h l a v a - Starší dorostenci po debaklu se Spartou zavítali do Jihlavy, kde si to rozdali s Duklou. Úkol Bruslařů byl jasný - napravit alespoň částečně dojem z posledního zápasu. Opak byl ale pravdou. Boleslavští tahali po většinu utkání za kratší konec a nechali lepším domácím všechny tři body. Autory dvou čestných boleslavských branek byli Planý se Strakou.
Jihlava: Kořenář – Pospíchal, Srnský, Smutný, Pražák, Váňa, Huňáček – Kolouch, Mejzlík, Bambula – Najman, Vala, Kousal – Peschout, Ondráček, Oščádal
Ml. Boleslav: Krofta – Tichý, Marček, Kalus, Ďurkáč, Řečinský, Mlčoch, Vodseďálek – Uřidil, Skořepa, Planý – Rypar, Prokop, Musliu – Kalaš, Dančišin, Vaníček – Straka, Ficek, Vajsejtl.
Branky a nahrávky: 10. Kousal (Vala, Najman), 12. Smutný (Najman, Kousal), 16. Bambula (Kolouch, Mejzlík), 26. Bambula (Mejzlík, Kolouch), 37. Najman (Kousal, Vala), 39. Bambula (Mejzlík), 55. Najman (Pražák), 60. Peschout (Ondráček, Oščádal) – 22. Planý (Krofta), 54. Straka (Tichý, Kroni). Rozhodčí: Doležal – Kuřítko, Rittich. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 56. Střely na branku: 41:26. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:2, 8:2.

Komentář

Bruslaři nezačali utkání s ´Jihlavou dobře a od první mínuty museli bránit přesilovku Dukly. Červenožlutí si ale žádnou výraznější šanci nevypracovali, stejně jako o chvíli později Boleslavští při své úvodní přesilové hře. Druhá početní výhoda domácích již přinesla sladké ovoce v podobě gólu. Závar před svojí brankou ještě stačil Krofta za přispění svých spoluhráčů odvrátit. Jenže, pu se dostal pouze k Najmanovi, který našel na levém kruhu Valu. Ten vystřelil a vyražený puk zametl u pravé tyče zcela volný Pavel Kousal – 1:0. Jihlavu vstřelený gól povzbudil a za dvě minuty už vedla o dvě branky. Michal Smutný totiž propálil z vrcholu levého kruhu vše, co mu stálo v cestě - 2:0. Hráčům z města automobilů nepomohl ani oddechový čas. V situaci dva na jednoho ještě neuspěl Peschout s Oščádalem, který si špatně zpracoval kotouč. Po dalším rychlém protiútoku ale Jihlava zvedala ruce nad hlavu už potřetí. Jiří Bambula si po přihrávce Koloucha navedl puk na střelu a záhy našel volné místo u pravého betonu gólmana - 3:0. V součtu s pátečním zápasem tak Mladá Boleslav inkasovala za čtyři třetiny celkem 15 branek.

Že bude druhá třetina gólově bohatší, ukázaly hned její první desítky sekund. Boleslav do ní vlítla jako vyměněná. Skořepa zblízka trefil jen betony gólmana, ale za půlminuty se již hosté radovali. V signalizovaném trestu dopravil kotouč do sítě Jakub Planý – 3:1. Krátce na to mohli hosté vstřelit kontaktní gól v přesilové hře, Planý tentokrát z mezikruží neuspěl. Po vypršení trestu si Dukla vrátila zpět třígólové vedení. Přihrávku Mejzlíka z pravé strany zvedl před brankou zcela volný Jiří Bambula nad vyrážečku boleslavského muže v masce - 4:1. Mladá Boleslav byla blízko k dalšímu snížení v polovině zápasu. Dančišin našel pěkným pasem Kalaše, který mířil pouze do hrudi Kořenáře. Ani další přesilovka Jihlavy nevedla ke gólu, ba naopak, prosadit se mohl v protiútoku Kroni, to by však musel najít volné místo mezi pravou tyčí a pravým betonem domácího gólmana.

Gól tak padl o chvíli později a opět do Kroftovy branky. Chybu obrany hostí před vlastní svatyní neztrestal Kousal, který byl při zakončení faulován. K přesilové hře nedošlo, protože Ondřej Najman zblízka doklepl puk do sítě - 5:1. Aby toho na Mladoboleslavské nebylo málo, trefila se Dukla i při jejich přesilovce. Na své útočné modré vystřihli hosté chybu jak z těžkého diktátu, Mejzlík vyslal do úniku Jiřího Bambulu a ten v oslabení přesnou střelou do levého horního rohu zkompletoval hattrick - 6:1. Nemluvě o tom, že Jihlava mohla v oslabení přidat další gól, kdyby Kousal v úniku po levé straně mířil přesněji.

Třetí třetina se již dohrávala pouze z povinnosti. Bruslaři se jí snažili důstojně dohrát a „nepřiblížit“ se výsledku posledního zápasu, Dukla naopak byla s velkým náskokem spokojená. Branky začaly padat až ve druhé polovině závěrečného dějství. Mladá Boleslav také ukázala, že umí využít přesilovku, když Patrik Straka na levém kruhu získal puk, najel si před Kořenáře a prostrčil mu kotouč bekhendem mezi betony - 6:2.

Konečné slovo měli opět domácí. Nejprve usměrnil Ondřej Najman svým druhým gólem v dnešním zápasu puk za záda nešťastného brankáře hostí - 7:2. Pětačtyřicet vteřin před koncem pak kapitán domácí družiny Richard Peschout uplatnil důraz v závaru před brankou a uzavřel skóre na konečných 8:2. Bruslaři si tak z Jihlavy po Spartě připsali další vysokou porážku.

Ohlasy trenérů

Jiří Rech (BK Mladá Boleslav): Když to vezmu postupně, tak jsme si zase v kabině říkali, abychom v prvních deseti minutách nebyli vyloučení, jenže při druhém vyloučení zase dostaneme gól a opět jsme šli dolů, psychicky dolů, do kolen. Proto jsem si po třetím gólu vzal oddechový čas, abych kluky povzbudil a namotivoval je. Chvilku to vypadalo dobře a když jsme dali gól na 3:1, zase to vypadalo, že by se zápas mohl vyvíjet jinak, trošku v náš prospěch. Ale bohužel jsme znovu třikrát inkasovali. Třetí třetina se už jen dohrávala, proto byla hra taková nahoru-dolu.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Dneska si mi zápas hodnotí dobře. Vyhráli jsme a myslím si, že od začátku do konce jsme byli lepším týmem. Samozřejmě jsme udělali nějaké chyby, na kterých budeme muset dále pracovat, ale jinak jsem spokojený. Doufejme, že jsme se dneska po těch předchozích zápasech nijak nevystříleli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.