BK MLADA BOLESLAV
20. 9. 2014 | Zdena Bobková

Vítězství proti Liberci dorostu vyneslo páté místo v tabulce

6., sobota 20. 9. 2014
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Šesté kolo RAKO extraligy staršího dorostu přineslo střet dvou soupeřů vzdálených jen padesát kilometrů, na led Bruslařů totiž zavítali liberečtí Tygři. Že se bude jednat o vyrovnaný hokej, bylo znát již od prvních minut, vždyť oba týmy dělil v tabulce pouze rozdíl tří bodů. Rozhodujícími momenty utkání se tak zřejmě jeví dvě gólové akce Skořepy a Musliuho, které velmi napomohly výhře domácích 5:3.
Ml. Boleslav: Krofta – Řečinský, Ďurkáč, Kalus, Marček, Mašek, Mlčoch, Mattis – Prokop, Musliu, Straka, Bohanos, Vaníček, Rypar, Kalaš, Planý, Ficek, Skořepa, Uřídil, Dančišin
Liberec: Petruželka – Starosta, Bednář, Eichler, Klinger, Husa – Šír, Wiencek, Černý, Lakatoš, Nezbeda, Jursa, Kunst, Zachar, Chlum, Chrtek, Hylena
Branky a nahrávky: 8. Skořepa, 16. Straka, 22. Kroni (Straka), 39. Musliu (Skořepa), 60. Skořepa (Musliu) – 4. Nezbeda (Hylena, Šír), 17. Lakatoš (Šír), 31. Mečíř (Lakatoš, Chrtek). Rozhodčí: Nepomucký – Potůček, Tasch. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 84. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3.

Komentář

První třetinu začal lépe Liberec, který už od počátku lépe napadal a nepouštěl Boleslav do šancí. Na začátku třetí minuty si útočná hra hostí vyžádala ovoce v podobě faulu boleslavského Prokopa. Následná odpověď Severočechů na sebe nenechala dlouho čekat. Hylena dokázal s pukem objet bránu, zavezl puk k pravé tyči Kroftovy brány a těsně před zakončením přihrál Tomáši Nezbedovi, který poslal puk ke vzdálenější tyči. Boleslav ze sebe prvotní nervozitu po inkasované brance rychle oklepala a po necelých čtyřech minutách srovnala stav skóre. Dominik Skořepa dokázal s pukem prokličkovat celou třetinu, aniž by jej kdokoli o puk obral, objel bránu a nekompromisně zakončil k tyči.

Nutno podotknout, že první třetina se blýskala nejednou individuální akcí domácího týmu, například nadvakrát se pokoušel skórovat Vaníček, nejprve v akci s Maškem, podruhé ujel hostující obraně zcela sám. Pokaždé však neúspěšně. V polovině první třetiny dostal domácí tým šanci navýšit skóre v přesilové hře, ta se mu ale vůbec nepovedla. Naopak se stále více na koni ocital Liberec, který nepříjemně hrozil. Po vyloučení domácího Kroniho se situace ještě vystupňovala a Boleslav se musela bránit libereckému souvislému tlaku. Jako ledová sprcha tak Liberec překvapila gólová akce Patrika Straky, kterého si hostující obrana nepohlídala a nechala jej proniknout až před Petružálka. Boleslavský forvard si položil libereckého gólmana a zasunul puk k tyči. Radost Boleslavských ale vydržela pouze 80 vteřin, když tváří v tvář Dominiku Lakatošovi kapituloval boleslavský Krofta podruhé. Do kabin se tak oba týmy rozešly za smířlivého skóre 2:2.

Na začátku druhé třetiny poslal domácí do vedení Musliu Kroni krásnou tečí do odkryté Petruželkovy branky. Hosté se poté doslova natlačili před boleslavskou bránu a snažili se všemožně o vyrovnání. Nejprve si na brankovišti počínal důrazně Chlum, o pár minut později se do třetiny vřítil Kunst, který si objel branku a přihrál volnému Zacharovi, který střílel z pravého kruhu. Do pěkné šance se na druhé straně dostal boleslavský Vaníček, který dostal na modré namazáno, ale liberecký gólman jej parádně vychytal. V polovině utkání se zranil jeden z libereckých hráčů a dvě minuty za krosček šel odpykávat domácí Mašek. Lavičku neohříval však nikterak dlouho, jelikož Liberec stihl během 14 vteřin vstřelit vyrovnávací branku. Hosté vyhráli vhazování v pásmu a po několika přihrávkách a střele Jakuba Mečíře Krofta potřetí v zápase kapituloval. Potřetí v zápase se tak začínalo takříkajíc „od nuly“. Na konci třetiny se Liberečtí začali po závaru před boleslavskou brankou radovat, avšak jak se posléze ukázalo, puk nepřekročil brankovou čáru a hra tedy pokračovala dál. Před koncem druhé části se tak nakonec radovali domácí, a to opět po akci Musliu Kroniho, který našel Skořepovu přihrávku a poslal puk k pravé tyči Petruželkovy brány. Hosté mohli záhy znovu vyrovnat, ale jejich akci zmařila modrá čára a pískaný ofsajd.

Třetí třetina nabídla zřejmě nejvyrovnanější hokej od obou celků, jelikož v poměru střel skončila smírně 9:9. Všechny akce však končily v náručí či výstroji obou gólmanů, kteří měli nemálo práce. Ve 47. minutě se liberecký Zachar natlačil do brankoviště a zkoušel nadvakrát propálit Kroftu. V polovině třetí třetiny šli hosté do oslabení zásluhou Chrtka. Následná přesilovka ale domácím pohodu nepřinesla, spíše naopak se v jistých okamžicích trápili. Domácí trenér si poté vyžádal oddechový čas, aby hráče spíše uklidnil v nervózním pojetí hry. Boleslav poté dostala možnost hrát přesilovou hru po zákroku Mečíře. Hra se jí již dařila lépe, nicméně Petruželka si byl v zákrocích velmi jistý a držel naději svého týmu stále ještě při životě. Jak čas plynul, stoupala i nervozita v libereckých řadách, a to i po Ryparově šanci, který promáchl skákající kotouč na brankovišti. Liberecká střídačka si proto v závěru vyžádala rovněž oddechový čas a bylo nasnadě, kdy Petruželka opustí svou svatyni. Což se také stalo minutu před koncem zápasu. Liberec se dostal do útočného pásma a Chlum se snažili propálit Kroftu. Poté ale hosté o puk přišli, v pásmu se ho zmocnil Musliu Kroni, který přihrál volnému Dominiku Skořepovi, který nahodil puk na libereckou branku, a bylo rozhodnuto. Body tedy zůstávají v Mladé Boleslavi a Liberec odjíždí domů bohužel s nepořízenou.

Ohlasy trenérů

Jiří Rech, BK Mladá Boleslav: Vzhledem k tomu, že jsme v minulých kolech dostali výprask jak doma se Spartou, tak v Jihlavě, jsme se snažili taktiku zaměřit spíše na obranné pojetí hry, a to ji v minulém zápase proti Budějovicím. V zápase jsme vedli, takže jsme kluky nabádali k tomu, aby hráli dobře odzadu, aby zahustili střední pásmo a před brankářem čistili prostor a zamezili tak možnost dorážky. Myslím si, že jsme vítězství šli více naproti a proto jsme zaslouženě vyhráli.

Jiří Vozák, Bílí Tygři Liberec: Boleslav je vždy houževnatý soupeř, doma hrají disciplinovaně, agresivně a hodně bruslí, s tím jsme počítali. Naopak mám pocit, že v tomto utkání s tím nezačali hned, tak jak jsme od nich zvyklí. Avšak v zápase se Boleslav prezentovala disciplinovaněji hrou na rozdíl od našich hráčů, kteří v zápase udělali tři hrubé chyby, které domácí tým následně potrestal gólem. Myslím si, že soupeř byl zodpovědnější a chtěl více vyhrát. My jsme začali poslední třetinu hrát tak, jak bychom měli hrát celý zápas, a to již na vítězství nestačilo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.