BK MLADA BOLESLAV
26. 9. 2014 | Lukáš Štěrovský, Vojtěch Drbohlav, Lukáš Štěrovský

Staršímu dorostu se nepovedl zápas v Hradci, šestkrát inkasoval

7., pátek 26. 9. 2014
Hr. Králové - Ml. Boleslav HKR - MBL
H. K r á l o v é – V rámci předehrávky 7. kola RAKO extraligy staršího dorostu se představili Boleslavští v Hradci Králové. Zápas se jim ale moc nevyvedl. Po celou dobu byli lepší domácí, kteří se trefili do sítě Kroftovy brány hned šestkrát. Jediným střelcem Bruslařů byl ve 25. minutě Dominik Skořepa. I přesto si ale Bruslaři přivezli z východu Čech debakl 1:6. Další zápas je čeká hned v sobotu, kdy se představí na ledě posledního Písku.
Hr. Králové: Groh – Havránek, Lier, Hronek, Hroudný, Veselý – Matouš, Zahradník, Hofman, Malík, Hnik, Matějček, Hidveghy, Chalupa, Pavlík, Šmída, Kynčl, Moník, Hejna
Ml. Boleslav: Krofta – Řečinský, Durkáč, Vodseďálek, Kalus, Marček, Mašek, Mlčoch, Mattis – Prokop, Musliu, Straka, Bohanos, Vaníček, Rypar, Kalaš, Skořepa, Uřidil, Dančišin
Branky a nahrávky: 7. Chalupa (Pavlík, Hronek), 25. Hidveghy (Hofman), 38. Pavlík (Chalupa, Hronek), 40. Veselý (Matějček, Hofman), 46. Hronek, 52. Pavlík (Zahradník) – 25. Skořepa (Mattis, Straka). Rozhodčí: Homola – Blümel, Huryta. Vyloučení: 4:5, navíc Mattis (MBL) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 33:18. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.

Komentář

Úvodní třetina, hlavně její první půle, se více vydařila domácím, kteří byli aktivnější a Boleslav pouštěli do šancí spíše sporadicky. Hned první nahození Hradeckých mohlo skončit gólem, gólman Boleslavi Krofta si notnou chvíli nebyl jistý, kde že má kotouč. Ten však nakonec zůstal v jeho výstroji.

Středočeši měli viditelné problémy s tím, aby se dostali do řádného herního tempa, čehož mohl využít Matouš. Ve stísněném prostoru však nedokázal kotouč za brankáře Kroftu v souboji jeden na jednoho zasunout.

První vážnější šance Boleslavi (a v první části takřka jediná) přišla ve čtvrté minutě. Groh však byl pozorný a prudkou střelu od modré čáry s přehledem pokryl. Vzápětí se radovali mladí Královští lvi. David Chalupa pálil z prostoru mezi kruhem a modrou čárou a trefil tak přesně, že brankář zelenočerných nemohl na střelu dosáhnout – 1:0.

Zbytek třetiny se hrálo převážně ve středním pásmu. Když už šance přišla, ukázali se jako iniciativnější královéhradečtí hokejisté. Na skóre to ale vliv nemělo.

Boleslav po přestávce zabrala a vyrovnala hru. Příležitosti ale přibyly na obou stranách. Svůj vliv na to mělo i pojetí rozhodčích, kteří hru příliš nekouskovali. Jako první se v prostřední periodě radovali opět hradečtí střelci, konkrétně Patrik Hidveghy, který ve dvaačtyřicáté minutě dorazil za záda hostujícího gólmana střelu Matějčka, a zvýšil tak na 2:0.

Už za dvacet šest vteřin ale přišla korekce středočeských hokejistů. Na 2:1 po snížil, po krásné teči, Dominik Skořepa, kdy puk obloučkem přeletěl již přesunujícího se gólmana Groha. Škodovka vzápětí srovnala tempo, skóre nikoliv. Nasazení jí vydrželo takřka celé prostřední dějství, přetavit aktivitu v branku ale nedovedla.

Oproti první třetině přibyla vyloučení. Během závěrečné pětiminutovky při hře čtyři na čtyři předvedli Hradečtí tři přečíslení, ani jedno ke gólu nevedlo. Ten se podařilo vstřelit až Radovanu Pavlíkovi, který zužitkoval přesilovou hru pět na tři, kdy po krásné kombinaci a přihrávce putující po hraně brankoviště zasunoval takřka do prázdné klece. Na 4:1 ještě před sirénou zvyšoval Emil Veselý, a to již v rámci klasické přesilové hry pět na čtyři.

V kontrastu s první třetinou se v první polovině závěrečné periody zase tolik na ledové ploše nedělo. Podstatnou výjimkou byla branka Filipa Hronka, který navyšoval už na rozdíl čtyř gólů. Avšak posledních deset minut stálo za to. Hokej nabíral na obrátkách, Boleslav se snažila, ale byl to zase Hradec, jehož hráč Chalupa nedostal po brankovišti poskakující kotouč do sítě. Ihned poté ale z takřka stejné pozice skóroval podruhé v zápase Radovan Pavlík na 6:1.

Hra se pak řádně přitvrdila, přibylo tvrdých hitů v oblasti mantinelů, ale vše v rámci fairplay. Snad až na zákrok hostujícího Mattise, jenž byl za svůj tvrdý zákrok potrestán vyšším trestem.

Zbytek zápasu už jasně opanoval celek Královských lvů, který pořádal jeden nájezd na branku týmu z města Škodovky za druhým. Poslední šanci hostujících hokejistů lapil tři sekundy před koncem Groh, a hradečtí mladíci se tak mohli radovat z jasné výhry za tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové):
Po dvou nepovedených utkáních jsme si s kluky rozebrali určité věci a myslím si, že se je v zápase s Boleslaví dařilo plnit, což bylo důležité. Soupeře jsme k velkému tlaku nebo šancím nepouštěli, navíc se nám dařilo i střelecky. Ještě v první třetině jsme měli dvě vyložené šance, které se nepovedlo dát, ale všechno se nedá proměnit. Jsme spokojeni s tím, že kluci pochopili, že styl, jaký jsme předvedli v Jihlavě, hrát nemůžeme. V takovém případě bychom zase narazili.

Jiří Rech (BK Mladá Boleslav):
Přijeli jsme do Hradce s tím, že jsme s ním dvakrát hráli v přípravě, a dvakrát prohráli. Dávali jsme si pozor na první třetinu, což nám celkem vyšlo – 0:1 jsme prohrávali, i když výkon nebyl dobrý. Ve druhé části jsme dostali gól na 0:2, pak jsme naštěstí dali kontaktní na 1:2 v době, kdy jsme měli více ze hry. Myslím, že nás zlomila přesilovka pět na tři a pět na čtyři, kdy jsme obdrželi další dvě branky. V týmu už nebyla síla s tím něco udělat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.