BK MLADA BOLESLAV
15. 10. 2014 | Tomáš Lysý, Vojtěch Drbohlav, Tomáš Lysý

Starší dorost se v Jihlavě neprosadil a vrací se s prázdnou

18., středa 15. 10. 2014
Jihlava - Ml. Boleslav JIH - MBL
J i h l a v a – Starším dorostencům Bruslařského klubu se letos moc nedaří. Potvrzuje to i středeční zápas v Jihlavě. S tou sice v pátek na domácím ledě vyhráli 4:1, v odvetě však už tak úspěšní nebyli a připsali si druhou prohru v řadě, navíc se jim nepodařilo vstřelit ani jeden gól. První třetinu sice na malé hale Horáckého zimního stadionu uhráli bezbrankově, poté už však úřadovali jihlavští střelci. Boleslavští jsou tak stále na předposledním místě, přičemž na šesté Budějovice ztrácejí již 6 bodů.
Jihlava: Kořenář – Srnský, Pospíchal, Smutný, Pražák, Huňáček, Váňa, Krtek, Kolouch, Mejzlík, Bambula, Ondráček, Vala, Oščádal, Peschout, Najman, Kousal, Chylík, Zayml
Ml. Boleslav: Krofta – Mattis, Kalus, Mlčoch, Mašek, Tichý, Řečinský, Vodseďálek, Kalaš, Skořepa, Kroni, Vajsejtl, Prokop, Planý, Dančišin, Straka, Uřidil, Vaníček, Rypar, Bohanos, Ficek
Branky a nahrávky: 26. Peschout (Mejzlík), 30. Najman (Peschout), 47. Ondráček (Oščádal), 56. Mejzlík (Pospíchal). Rozhodčí: Král – Chocholouš, Mikšík. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 39:22. Průběh utkání: 4:0.

Komentář

Nezvykle ve středu odehráli zápas extraligy staršího dorostu týmy Dukly a Mladé Boleslavi, na programu totiž byla předehrávka osmnáctého kola. Během úvodních minut první třetiny sice byli domácí trošku aktivnější a zaměstnávali Kroftu, který však všechny střely či nahození bezpečně pochytal. Jihlava se neprosadila ani v přečíslení dva na jednoho, které nezakončil Najman, stejně jako o chvíli později Kousal. Domácím se nevyvedla ani první přesilová hra, naopak po ní měla slibné šance Boleslav. Uřidil dvakrát švihem pálil vedle, Kalaše zblízka vychytal Kořenář a neprosadil se znovu ani Uřidil. Úvodní perioda tak skončila bez branek.

Ve druhé části Dukla dohrávala svojí „přepůlenou“ přesilovou hru. Po ní měl velkou šanci Kousal, proti jehož střele vytáhl Krofta parádní zákrok lapačkou. V šestadvacáté minutě se již skóre měnilo. Richard Peschout se zblízka před Kroftou nemýlil a trefil se přesně pod víko. Vyrovnat mohl o dvě minuty později Patrik Rypar a následně domací gólman ve spolupráci s beky zlikvidoval ránu Skořepy. Nedáš dostaneš opět platilo, protože Ondřej Najman se prosadil v bezprostřední blízkosti branky hostí. V další přesilovce mohl snížit jak Mlčoch tak Prokop, ale oba dva výborně vychytal gólman červenožlutých. Na konci druhé dvacetiminutovky nevyužila Jihlava více jak minutu dlouhou přesilovku pět na tři, vadit jí to ale díky vybudovanému náskoku příliš nemrzelo.

Když na začátku závěrečné dvacetiminutovky nejprve nevyužili hosté další dvě početní převahy, přišel zasloužený trest při výhodě jednoho hráče ne druhé straně. Jiří Ondráček totiž propálil Kroftu a definitivně vnesl klid na jihlavské hokejky. Čestný úspěch Mladé Boleslavi mohl zaznamenat Skořepa, jenže Kořenář byl dnes k neporažení a tváří v tvář hráče hostí vychytal. Své vítězství stvrdila Dukla krátce po skončení další přesilovky hostí, když Tomáš Mezjlík přesným projektilem propálil muže v boleslavské masce.

Dukla tak svému sokovi oplatila porážku z pátečního utkání a po dvou zápasech znovu vyhrála. Mladá Boleslav naopak prohrála šestý zápas z posledních sedmi utkání.

Ohlasy trenérů

Jiří Rech (BK Mladá Boleslav): Když to vezmu pohledem třetin, tak v první třetině jsme si vypracovali dvě tři šance, které jsme nedali, a bylo to nula nula. To samé v druhé třetině. Prostě šance si vytvoříme, ale hlavní rozdíl mezi námi a Jihlavou byl ten, že oni góly dali a my ne.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Výhra se nerodila lehce. Soupeř dobře bránil a my jsme měli spoustu příležitostí, které jsme nevyužili. Ale potom se nám podařilo vstřelit nějaké góly, takže jsme se trošku uklidnili. Cením si toho, že jsme dnešní zápas vyhráli s nulou.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.