BK MLADA BOLESLAV
1. 11. 2014 | Josef Zdobinský

Dorostenci protrhli trápení, zdolali Budějovice!

19., sobota 1. 11. 2014
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - CEB
M l. B o l. – Velmi důležitý zápas se šťastným koncem za sebou mají starší dorostenci Bruslařského klubu. V 19. kole totiž na domácím ledě přivítali svého přímého souseda v tabulce - České Budějovice. Porážka by znamenala, že by se hosté dostali od domácích na rozdíl jedenácti bodů. Nic takového však Bruslaři nedovolili a po brankách Prokopa, Mattise a Skořepy se dostali k Budějovicím na dohled pěti bodů.
Ml. Boleslav: Krofta – Řečinský, Chládek, Kalus, Marček, Mlčoch, Mattis, Tesař – Prokop, Vajsejtl, Straka, Vaníček, Rypar, Kalaš, Planý, Ficek, Skořepa, Uřídil, Dančišín.
Č. Budějovice: Kváča – Stehlík, Kadlec, Farka, Kubeš, Benda, Tintěra, Švagr, Svoboda – Bláha, Pánek, Schmidmayer, Matys, Bárta, Jiřinec, Doktor, Fencl, Káník, Mašek, Vochozka.
Branky a nahrávky: 4. Prokop (Uřídil, Planý), 40. Mattis (Skořepa, Rypar), 50. Skořepa (Kalaš, Kalus). Rozhodčí: Matúška – Lhotský, Žídek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 26:31.

Komentář

Utkání mezi dvěma sousedy v tabulce začalo hodně aktivně. Jako první se dostali do mírné šance hosté, ale Fencl nebyl schopen správně trefit puk. Pak už ale začali zlobit domácí, kteří po dlouhé době herně netahali za kratší konec a hráli s Jihočechy vyrovnanou partii. Nejprve Chládek zachytil nepovedenou rozehrávku hostů a poslal do šance Straku. Z této akce nicméně ještě Bruslaři nedokázali vytěžit nic podstatného. Ve čtvrté minutě už se ale domácí zaslouženě radovali z gólu. František Uřídil nahrál před bránu zcela volnému Janu Prokopovi, který puk jen lehce tečoval za záda brankáře Kváči.

V dalších minutách první třetiny sice už žádný gól nepadl, ale stále bylo co sledovat. Bruslaři se snažili navýšit své vedení, aby mohli uklidnit svou hru a hosté se naopak snažili o rychlé vyrovnání. Výsledkem toho bylo poměrně mnoho vyloučení – v první třetině jich bylo totiž k vidění hned pět. Když ale ve dvanácté minutě mířila Mlčochova střela po samostatné akci jen do Kváčovy vyrážečky a na druhé straně v sedmnácté minutě nevyšel střelecký pokus Pánkovi, jehož střela skončila Kroftovi přímo v náručí, odcházelo se do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Druhá část utkání se nesla v podobně bojovném duchu, jako ta první. Nejprve ve dvaadvacáté minutě Doktor rozezvučel Kroftovu pravou tyč, a pak na druhé straně trefil Dančišin jen Kváčovo rameno. Budějovice byly ve druhé třetině v některých pasážích lepším mančaftem, ale Bruslařům tentokrát přálo štěstí. O tom svědčí i střelecké pokusy Bláhy, respektive Svobody, při kterých Krofta sice nemusel zasahovat, ale puk při nich tahal z branky očima.

Když už se zdálo, že druhá třetina i přes mírnou aktivitu hostů skončí bez branek, zfauloval na začátku poslední minuty druhé části Tinťěra Planého, pročež si šel odpočinout na trestnou lavičku. Domácím dorostencům stačilo jen dvaačtyřicet vteřin na to, aby přesilovku využili a de facto tím rozhodli o svém vítězství. Michal Mattis se totiž prosadil po Skořepově nahrávce.

Závěrečná třetina už byla víceméně v režii domácích dorostenců. Ti byli u téměř u každého puku o chlup dřív než hosté. Ve třiačtyřicáté minutě se v oslabení dostal do úniku Prokop, ale jeho jedovatá střela mířila jen do Němcovy lapačky. V devětačtyřicáté minutě pak ujel obraně hostí Planý, ale ani on nebyl ve své snaze úspěšný. O minutu později už ale Kváča kapituloval potřetí. Kalaš z levého rohu našel před bránou Dominika Skořepu, který rozhodl o výhře domácích 3:0.

Jelikož již hosté s nepříznivým stavem nic nebyli schopni udělat, připisují si starší dorostenci Bruslařského klubu po dlouhém čekání šesti utkání bez bodu opět na své konto tři body. Tím se přiblížili na dosah právě Českým Budějovicím.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.