BK MLADA BOLESLAV
14. 11. 2014 | Zdena Bobková

Liberec uštědřil dorostu výprask 8:0!

20., pátek 14. 11. 2014
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. - Velmi hořkou porážku musel v pátek odpoledne skousnout mladoboleslavský starší dorost. Liberečtí Tygři nedali domácímu celku šanci a vyhráli velmi přesvědčivě 8:0 a na sever Čech tak sebejistě odvážejí tři body do tabulky RAKO Extraligy staršího dorostu.
Ml. Boleslav: Krofta – Řečinský, Tichý, Chládek, Kalus, Marček, Mlčoch, Mattis, Tesař – Prokop, Musliu, Vajsejtl, Křížek, Straka, Bohanos, Rypar, Kalaš, Planý, Skořepa, Uřidil, Dančišin
Liberec: Žajdlík – Klinger, Husa, Kunst, Mečíř, Velechovský – Šír, Sviták, Rubeš, Wiencek, Černý, Nezbeda, Jursa, Zachar, Kačírek, Chlum, Hylena, Bělohorský
Branky a nahrávky: 6. Bělohorský (Velechovský, Sviták), 7. Chlum (Jursa, Zachar), 27. Mečíř (Rubeš), 33. Wiencek (Kačírek, Chlum), 36. Wiencek (Kačírek), 37. Jursa (Husa), 45. Sviták (Hylena, Mróz), 55. Mróz (Šír). Rozhodčí: Horinek – Cafourek, Kettner. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Střely na branku: 15:55. Průběh utkání: 0:2, 0:6, 0:8

Komentář

V úvodních dvou minutách hry si oba týmy vyměnily pozdravy v podobě propagačních střel, čímž umožnily rozchytat se oběma gólmanům. Poté došlo k posunutí boleslavské klece, takže se hra cca na 5 minut přerušila, jelikož se branka musela znovu pevně ukotvit. První větší šancí se ve třetí minutě blýskl boleslavský Musliu Kroni, jehož střela mířila k tyči Žajdlíkovy branky. Liberec však nejprve zůstal lehce v ústraní a pár šancí si tak připsali i Boleslavští, zbývající část zápasu pak byla spíše v režii Severočechů. Na Kroftu si jako první vyšlápl liberecký Zachar, který se sám protlačil útočným pásmem, vystřelil a ještě stihl dorážet. Už tímto výpadem dali Liberečtí najevo, kdo bude ve ŠKOENERGO Aréně panovat.

První gól zaznamenal Matouš Bělohorský v polovině šesté minuty. O minutu později na 2:0 pro hosty navýšil Filip Chlum když si najel až před Kroftu a na druhý pokus zakončil. Nutno podotknout, že oba góly padly po chybách v obraně domácího celku. Během první třetiny měla Boleslav možnost s nepříznivým vývojem utkání něco dělat, ale Boleslavští nepřetlačili svého soupeře ani v přesilové hře, kdy naopak dokázali hrozit právě hosté a domácí byli svými šancemi bezzubí.

Zlomovou třetinou se ukázala být ta druhá. Liberec tlačil od prvních minut druhé periody. V signalizované výhodě navýšil už na 3:0 Jakub Mečíř. Vzápětí potom dostali Boleslavští možnost přesilové hry pěti proti třem. Dvojnásobnou početní výhodu ale nevyužili podle jejich přání, ve výraznější šanci se ocitl Vajsejtl, který mířil do rohu Žajdlíkovi brány a následně dorážel do jeho výstroje. Liberec však Boleslavi nedovolil téměř nic. Na rozdíl do Boleslavských však čarovali opět hosté, kteří v rozsahu čtyř minut dokázali vstřelit tři branky. Po chybě v obraně se dvojice Libereckých dostala až před Kroftu a Petr Wiencek doklepl odražený kotouč do prázdné klece. Další, v pořadí už pátou branku, vstřelil opět Petr Wiencek. A aby toho nebylo málo, šestou branku přidal Martin Jursa, který se dostal až před Kroftu, počkal si na to, až se brankář položí na zem a svou střelu zvedl.

Třetí třetina byla o poznání ve volnějším tempu. Boleslav se sice stále tlačila a snažila se vstřelit alespoň čestný úspěch, ale Liberec si dokázal velmi dobře ohlídat celý zápas a nedopustil Boleslavským ani jednu gólovou radost. Sedmý gól Libereckých přidal Petr Sviták, který střelou pod víko pouze podtrhl mladoboleslavské trápení. Boleslavi ve hře chyběla rychlost, jakékoli úniky do útočného pásma stačili liberečtí obránci snadno dojíždět. Osmý gól, který zároveň stanovil výsledné skóre, přidal Zikmund Mróz. Liberec tedy převálcoval Mladou Boleslav a zaslouženě si na sever Čech odváží důležité tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Jiří Vozák, Bílí Tygři Liberec: 8:0, je to krásný výsledek. Jsme rádi, že jsme nedostali gól a zápas jsme dohráli s čistým kontem, protože Boleslav i za takového stavu hraje velmi sveřepě a umí být nebezpečným soupeřem. Chtěli jsme to dohrát se ctí i po přestávce, trochu jsme se toho báli, ale vyšlo to a jsem spokojen.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.