BK MLADA BOLESLAV
15. 11. 2014 | Rudolf Bernart, Josef Zdobinský, Rudolf Bernart

Z Hradce se dorost vrací po sympatickém výkonu s bodem

21., sobota 15. 11. 2014
Hr. Králové - Ml. Boleslav HKR - MBL
H r. K r á l o v é – Po vysokém domácím výprasku od Liberce zavítal dorost Bruslařského klubu na led Královských lvů do Hradce Králové. A proti silnému soupeři podali boleslavští dorostenci sympatický a především poctivý výkon. Podařilo se jim vstřelit rychlý gól po němž dlouho drželi díky poctivé obraně domácí Hradec v šachu. Nakonec se ale domácím podařilo vyrovnat a v následném prodloužení i rozhodnout o tom, že se Bruslaři domů vrací jen s bodem.
Hr. Králové: Groh – Havránek, Lier, Fanderlík, Luštinec, Hronek, Hroudný, Veselý – Exner, Matouš, Zahradník, Hofman, Moník, Hnik, Matějček, Hidveghy, Chalupa, Pavlík, Šmída, Kynčl, Hejna.
Ml. Boleslav: Krofta – Řečinský, Tichý, Chládek, Kalus, Marček, Mlčoch, Mattis, Tesař – Prokop, Musliu, Vajsejtl, Straka, Bohanos, Rypar, Kalaš, Planý, Skořepa, Uřidil, Dančišin.
Branky a nahrávky: 43. Zahradník (Pavlík), 63. Zahradník (Hronek, Pavlík) – 5. Skořepa (Rypar, Mlčoch). Rozhodčí: Barek – Budinský, Svoboda. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. Diváci: 89. Střely na branku: 37:23. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Komentář

Po výprasku od Liberce se dalo očekávat, že se Mladá Boleslav bude snažit o co nejdefenzivnější pojetí hry. A opravdu tomu tak bylo. Hradečtí se těžko probourávali přes obranný val hostů, který jen občas propustil střelu, jež by musel Krofta v brance řešit. Od 5. minuty navíc museli domácí dohánět jednogólové manko, když se z prostoru mezi kruhy prosadil Dominik Skořepa – 0:1!

Zbytek třetiny se odehrával především ve středním pásmu a oba brankáři moc práce neměli. V dobré pozici se ale ocitl David Chalupa, který se pěknou individuální akcí odpoutal od svého strážce. I přesto, že byl tísněn, dokázal zakončit. Krofta ale střelu po ledě zlikvidoval a poradil si i s následnou dorážkou.

Do druhé třetiny vstupoval Hradec s úkolem co nejrychleji srovnat stav. Ale neprostupná obrana hostů hrála velice precizně a Královští lvi dlouho nemohli najít skulinku. V dobré šanci se ocitl František Hnik, který si skvěle nabruslil mezi kruhy, ale Krofta stihl včas sklapnout betony. Dominik Groh si na druhé straně musel také připsat několik důležitých zákroků, aby udržel svůj tým na dostřel soupeři. Domácí se nedostali k souvislému tlaku, který by vedl k většímu počtu šancí, a tak po druhé třetině stále prohrávali o jednu branku.

Třetí třetina začala pro Hradec nejlépe, jak mohla. Na trestnou lavici putoval Jan Prokop a domácí dostali možnost přesilové hry. Tu sehráli výborně a důrazný Tomáš Zahradník se dokázal prosadit z mezikruží, když našel místo nad Kroftovou lapačkou – 1:1.

Po vstřelené brance byl Hradec jasným pánem na hřišti. Šance střídala šanci a Krofta si připisoval jeden zákrok za druhým. I díky hostujícímu brankáři utkání dospělo do prodloužení.

Prodloužení začalo v opatrném tempu. Ale poté putoval na trestnou lavici Jakub Planý a domácí tak měli možnost přesilové hry 4 na 3. Několik rychlých přihrávek nakonec skončilo u Tomáše Zahradníka, který druhou brankou v zápase rozhodl o tom, že bonusový bod si připíše Hradec Králové po vítězství 2:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové): Oproti minulému utkání jsme se dost nadřeli na to, abychom dali gól. Začátek zápasu jsme neodehráli úplně tak, jak jsme si představovali. Soupeř se zatáhl do středního pásma, dobře ho bránil a špatně jsme se přes něj prosazovali. Nakonec si ale myslím, že rozhodla vůle a chuť po vítězství. Je to ale škoda, je to pro nás ztráta bodu, což nás mrzí. Musíme se připravit na těžké utkání v pondělí, kdy hrajeme s Libercem, ale chceme uspět.

Jiří Zorkler (BK Mladá Boleslav): Byli jsme v těžké pozici, protože jsme v minulém kole dostali výprask od Liberce. Celé mužstvo to poznamenalo, byli jsme schlíplí, proto jsme se snažili kluky do dnešního zápasu motivovat. Známe sílu soupeře, Hradec má velice kvalitní mužstvo. Soustředili jsme se na obranu a snažili jsme se o to, abychom dostali co nejméně gólů a třeba to i na ten jeden gól vyhrát. Ve finále ale po minulém utkání, vzhledem k postavení v tabulce a síle soupeře, jsme s bodem spokojení.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.