BK MLADA BOLESLAV
21. 11. 2014 | Daniel Langer

Bojovný výkon dorostu proti Pardubicím na body nestačil

23., pátek 21. 11. 2014
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. - Nepříznivou situaci v tabulce starší dorostenci nevylepšili ani v utkání 23. kola, které na led malé haly přivedlo soupeře z Pardubic. Hokejisté z města perníku jsou druzí v tabulce Střed a svou dominantní pozici potvrdili i proti předposlední Mladé Boleslavi. Bruslaři dřeli, nevzdávali se, bojovali, ale jediná branka Jakuba Planého bohužel nestačila.
Ml. Boleslav: Krofta – Řečínský, Tichý, Kalus, Marček, Mlčoch, Mattis, Tesař, Chládek – Prokop, Kroni, Vajsejtl, Straka, Bohanos, Rypar, Kalaš, Planý, Skořepa, Veselý, Uřidil, Dančišin.
Pardubice: Klouček – Rudy, Horyna, Kučera, Mikulčák, Boček, Budík – Krejčík, Tomaník, Petrus, Kusý, Roubal, Rohlík, Cach, Dušek, Voženílek, Jajcay, Růžička, Martinec.
Branky a nahrávky: 47. Planý (Řečínský) – 14. Růžička (Kusý, Budík), 44. Kusý (Martinec), 52. Tomaník (Růžička, Horyna) Rozhodčí: Jílek – Tasch, Špringl. Vyloučení: 5:3, navíc Kučera (PAR) 5 min + OT do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65.

Komentář

Úvodní vhazování padlo se zpožděním a na výkonech obou mužstev to bylo v mrazivém prostředí malé haly znát. Oba celky se spíše oťukávaly, mírnou převahou se přeci jen prezentovaly favorizované Pardubice. První velkou šanci měli hosté v početní výhodě poté, co Mlčoch vyhodil kotouč mimo hrací plochu a poslal tak svůj tým do třech. Hosté ale zaváhání nedokázali využít, v pasivní přesilovce na Kroftu nevyslali dostatek střel a když už ano, boleslavský brankář je za svá záda nepustil.

Na druhé straně mohl skóre střetnutí otevřít šikovnou tečí Rypar, proti jeho zakončení se ale stihl přesunout Klouček a ránu vyrazit mimo tři tyče. Po sérii nevyužitých početních výhod se paradoxně těsně po skončení prosadil po průniku od mantinelu Adam Růžička a rozesmutněl tak domácí hokejisty,kteří pomalu začínali získávat územní převahu. Do sirény už se žádné z mužstev prosadit nedokázalo a Pardubice si tak do kabin odnášely hubené vedení 1:0.

Druhá třetina byla na brankové příležitosti chudší, než by si promrzlí diváci v malé hale ŠKOENERGO Arény přáli. Ve výraznější šanci se ocitl Kusý, jenž v početní výhodě cílil na poloodkrytou branku. Krofta se ale proti jeho zakončení skvěle přesunul a zkazil tak soupeři gólovou radost. Těsně před koncem třetiny se trefil Dušek, jeho pohledné branka ale nemohla být uznána pro offside, který čárový odpískal s mírným zpožděním.

Hned zkraje závěrečného dějství uháněl sám na branku Planý, vymíchal si Kloučka a poté nezvládl zakončení, když kotouč poslal jen na beton hostujícího brankáře. Na druhé straně přišel trest z hokejky Denise Kusého jenž pohotově využil vyhrané vhazování od Martince. Bruslařům se ale podařilo snížit.

Své předchozí zaváhání v samostatném úniku napravil Jakub Planý, jenž se pohlednou stahovačkou mezi bruslemi zbavil obránce a zakončil přesně pod horní tyč pardubické branky. Poslední slovo si ale přeci jen vzaly Pardubice, když Pavel Tomaník sklepl těžkou přihrávku do útočného pásma. Krofta za kotoučem vyrazil, rychleji u něj ale byl Tomaník a ten už po rychlé kličce zasunul puk do odkryté branky.

V závěru měla Boleslav velkou šanci alespoň snížit díky vyššímu trestu Kučery, tu ale navzdory velké snaze za pačesy uchopit nedokázala a tři body tak po výhře 3:1 berou Pardubice.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Utkání bylo dlouho vyrovnané, kluci makali, nedá se jim toho mnoho vyčíst. Máme ale velký problém se střílením gólů. Uděláme čtyři chyby, soupeř je potrestá. Soupeř udělá deset chyb, my zkrátka nepotrestáme ani jednu. Semkli jsme se a herně zvedli, takže je mi hráčů v tuhle chvíli spíš líto. Úzké hřiště malé haly pro nás může být výhoda a hodláme ji využít, jak jen to půjde. Trénujeme tu a budeme i hrát zápasy.

Miroslav Vybíral (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Bylo to hodně těžké utkání na úzkém hřišti. Víme, že tu boleslavský dorost trénuje a hraje. Soupeř byl výborně připraven a my měli v počátku velké problémy. Nicméně jsme se zvedli a možná jsme v pátek nebyli lepší, ale šťastnější. Podpořili jsme výkon bojovností a podržel nás brankář. Ustáli jsme i dlouhé oslabení v závěru, kdy jsme si zbytečně situaci zkomplikovali, ale kluci to zvládli a za to se jim patří poděkovat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.