BK MLADA BOLESLAV
1. 12. 2014 | Lukáš Chuchválek

Junioři dali Třinci tři góly v oslabení, přesto berou jenom bod

31., pondělí 1. 12. 2014
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. - Na první kolo nadstavby DHL extraligy juniorů přivítali Bruslaři Oceláře z Třince. Zápas se zprvu nevyvíjel příznivě, ale při vlastním oslabení se domácímu celku povedlo ještě do konce první třetiny vyrovnat a pak v přesilovce otočit. V poslední části si vypracovali díky dalšímu gólu v oslabení dvougólové vedení, které však ztratili a nakonec padli v prodloužení. Z prvního zápasu nástavby tak mají jen bod.
Ml. Boleslav: Růžička – Mašek, Čermák, Hes, Žalud, Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Pätoprstý, Klečka, Pořízek, Volf, Ďurač, Sedmík, Motloch
Třinec: Svoboda – Pisarik, Heider, Bednárik, Stránský, Roman, Doudera, Zahradníček – Pěnčík, Franek, Kofroň, Kovarčík O., Jašek, Severa, Petrák, Bednář, Pala, Fejko, Christov, Kovařčík M.
Branky a nahrávky: 17. Volf (Kotala), 18. Ďurač (Šťáva), 20. Volf (Šťáva, Kotala), 43. Šťáva (Kotala, Volf) – 3. Pala (Fejko), 11. Kovařčík O. (Pisarik), 44. Jašek (Franek, Pisarik), 59. Doudera (Jašek, Pisarik), 61. Bednář (Franek). Rozhodčí: Vokřál – Laczko, Špála. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 3:0. Diváci: 61. Střely na branku: 22:56.

Komentář

Do začátku zápasu vstoupili lépe hosté, když se už ve 3. minutě ujali vedení zásluhou Martina Paly, jenž využil nepozornosti domácího celku. A pro Boleslav mohlo být hůř díky vyloučení vzápětí. Tu sice domácí přečkali bez úhony, stejně jako soupeř o pár minut později, ale Boleslav se poté snažila až příliš útočit a nehlídla si dostatečně zadní vrátka. To potrestal v 11. Minutě Ondřej Kovařčík svou dorážkou u levé tyče z pohledu brankáře Růžičky, kterého domácí nechali zcela osamoceného.

Boleslav však za nepříznivého stavu 0:2 nesložila zbraně a více si začala dávat pozor na obrannou činnost. Vypracovala si mnoho šancí, z nichž se žádná neujala, ale nakonec se gólu dočkala ve vlastním oslabení. Po vyloučení Hese dokázali domácí sebrat kotouč a uniknout do brejku, v němž uspěl Lukáš Volf. Ještě, než se Třinec stačil vzpamatovat, už lovili puk ze sítě při vlastní přesilovce podruhé. Tentokrát se v úniku prosadil krátce po vhazování Ivan Ďurač. Z tohoto vyrovnání se už do konce třetiny nevzpamatovali a Boleslav začala díky tomu hrát více v pohodě, kterou při přesilovce završil parádní dorážkou u levé tyče Lukáš Volf.

Jak byla první třetina na góly bohatá, tak ta druhá vyšla gólově naprosto naprázdno, ačkoliv k dalším gólům měly příležitosti oba celky. Jednu z největších měl po osmi minutách Pätoprstý, kterému se nepovedlo uklidit puk do odkryté sítě, neboť na něj touš neletěl ideálně. Ve vlastním oslabení měl gólovku na holi Lukáš Bednář, který však ztroskotal na gólmanovi Růžičkovi. Za zmínku stojí také dvě boleslavské přesilovky pěti proti třem, ovšem k vážnému ohrožení branky hostů se nedostali. Situaci mohly zvrátit chyby obrany obou celků, jenže oba dva brankáři, jak boleslavský Růžička, tak třinecký Svoboda, své spoluhráče podrželi.

Poslední dějství začalo přesilovkou, kde si Bruslaři zopakovali to, co jim šlo v té první, tedy střelbu při vlastním oslabení. Hosté udělali po dvou minutách od začátku třetiny hrubku v obraně, kterou následně potrestal pumelicí z dálky Ondřej Šťáva. Z vedení 4:2 se ale domácí neradovali dlouho. Ještě v téže přesilovce bleskově snížil Lukáš Jašek.

Konec zápasu se nesl ve znamení třineckého dobývání boleslavské brány. Domácí držel skvěle chytající Růžička a už to vypadalo, že domácí stav 4:3 udrží. Jenže dvě minuty před koncem si hosté vybrali oddechový čas a po čtyřech sekundách od vhazování šokoval Bruslaře Lukáš Doudera, jehož nepříliš důrazná střela zapadla do brány. Díky tomu dospěl zápas do prodloužení a v něm se opět radovali hosté, když Kotala nejprve nevyužil svojí tutovku. Zato hosté vzápětí ani ne minutu po začátku prodloužení ano a druhý bod si Oceláři připsali zásluhou Lukáše Bednáře.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.