BK MLADA BOLESLAV
13. 2. 2015 | Vojtěch Drbohlav

Starší dorostenci si poradili s PZ Kladnem

11., pátek 13. 2. 2015
Ml. Boleslav - PZ Kladno MBL - PKL
M l. B o l. – Po více než dvou týdnech se boleslavští starší dorostenci představili opět v rámci RAKO extraligy staršího dorostu. Do zápasu naskočili pod novou trenérskou dvojicí. Místo Jiřího Zörklera a Ladislava Kolnera trénují starší dorost nově Tomáš Černík a Radek Novák. Na domácím ledě přivítali suverénně nejhorší celek z celé extraligy - PZ Kladno. Zpočátku bylo utkání vyrovnané, Boleslavští nakročili blíž k vítězství až ve druhé periodě, když se dokázali prosadit. Výhru zpečetili dvěma rychlými góly v úvodu poslední desetiminutovky zápasu. Další zápas čeká starší dorost hned v sobotu, kdy od 15 hodin přivítají v malé hale Rytíře Kladno.
Ml. Boleslav: Marek – Makovička, Mašek, Kalus, Marček, Mlčoch, Chládek – Prokop, Musliu, Vajsejtl, Vaníček, Rypar, Kalaš, Planý, Kerda, Skořepa, Veselý, Uřídil, Dančisin
PZ Kladno: Karlík – Straka, Rampfel, Kučera, Vlk, Slatinský – Toula, Lenárt, Ďuračka, Kučera, Lachman, Jizba, Novotný, Jarý, Jeřábek, Vach, Vyšín, Nekvinda
Branky a nahrávky: 27. Mašek (Mlčoch, Veselý), 39. Skořepa (Kerda, Makovička), 46. Planý (Makovička), 50. Veselý (Dančisin), 52. Dančisin (Vajsejtl, Makovička) – 48. Ďuračka (Kučera, Jeřábek). Rozhodčí: Horinek – Hejl, Grundler. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 36. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Komentář

První třetina nenabídla příliš pohledný hokej. První větší šanci si připsal Filip Jeřábek, jehož střelu domácí brankář Marek vyrazil. Na druhé straně to zkusil zajímavě Patrik Vaníček, který poslal puk tak šikovně, že prosvištěl brankovištěm. Škoda pro Mladou Boleslav, že jej nikdo netečoval. V závěru prvního dějství se dostal ke kotouči ještě Kalaš, který si objel branku a nahrával připravenému Vaníčkovi, druhý jmenovaný však nedokázal propasovat puk do branky Karlíka. První třetina tak skončila bezbrankově.

V prostřední části utkání nabralo o něco větší spád. Ve 27. minutě zkusil uspět se svou kličkou Kroni Musliu, jenže než stačil něco vymyslet, hostující hráči se na něj sesypali jako vosy a nedali mu příležitost. Další šanci dostat se do vedení měli znovu Bruslaři. Gól měl tentokrát na holi Patrik Rypar, ale poskakující puk na hranici brankoviště za Karlíkova záda ne a ne zapadnout.

O pár sekund později už to ale Mladé Boleslavi vyšlo. Obránce Jan Mašek se na modré napřáhl a vymetl pavučiny v kladenské kleci. Hosté však chtěli ihned vyrovnat. Na druhé straně se dostal k puku Jizba, který trefil tyč Markovy branky. O chvilku později mohl padnout gól na druhé straně. Na mladoboleslavské hráče totiž zívala prázdná branka hostů. Nenašel se ale nikdo, kdo by toho dokázal využít. Na druhé straně trefili hosté znovu tyčku, tentokráte měl střeleckou smůlu Nekvinda. V závěru dokázali vstřelit Boleslavští Kladnu branku do šatny. Dominiku Skořepovi se vyplatila aktivita a trpělivost v útočném pásmu, když z blízka prostřelil Karlíka.

Hned v úvodu třetí třetiny se musela činit mladoboleslavská obrana v čele s brankářem Markem. Ten se vytáhl skvělým zákrokem lapačkou proti Jarého střele. Bruslaři se paradoxně prosadili ve vlastním oslabení o několik minut později. Hostům ujel Jakub Planý, jenž si položil brankáře, a vstřelil tak další branku pro Bruslařský klub. Jenže v dalším oslabení padla i následující branka - tentokrát ji vstřelili Kladenští. Petr Ďuračka uspěl se svou střelou od modré.

Další skvělý zákrok musel vytáhnout brankář Marek proti Kučerově střele. Nutno ale dodat, že opět úspěšný. Mladoboleslavští o své výhře rozhodli definitivně v úvodu poslední desetiminutovky. Nejdříve překonal Karlíka přesně mířenou střelou Jiří Veselý, který se trefil do pravé části branky. Poté se strhl dramatický závar v kladenském brankovišti. Hostující brankář se dopustil chyby, jelikož si příliš vyjel z klece. To byla příležitost pro Pavla Vajsejtla, který se chopil kotouče a nahrál Milanu Dančisinovi, a ten uklidil puk za záda bezmocného Karlíka. Pracovní zálohy byly i nadále aktivní a v závěru měly tlak, ale další branku již 36 diváků v malé hale nevidělo.

Ohlasy trenérů

Tomáš Černík (BK Mladá Boleslav): Při pohledu do tabulky od nás bylo povinností PZ Kladno porazit. Nebylo to úplně jednoduché, jak by mohl napovídat konečný výsledek. Kluci ale od druhé třetiny zlepšili výkon a bojovností jsme zápas dotáhli do zdárného konce.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.