BK MLADA BOLESLAV
28. 2. 2015 | Josef Nudera, Josef Zdobinský, Josef Nudera

Dorost v posledním utkání sezóny vyhrál. Havířov porazil vysoko 8:3

16., sobota 28. 2. 2015
Havířov - Ml. Boleslav HAV - MBL
H a v í ř o v – K poslednímu utkání v sezóně nastoupili dorostenci Boleslavi proti mužstvu AZ Havířov. Z jeho ledu si odvážejí tři body za vítězství 8:3. To se zrodilo už v prvním dějství, ve kterém se povedlo Bruslařům vstřelit hned šest branek a zbytek utkání už svěřenci trenéra Černíka nepustili.
Havířov: Velička – Mrowiec, Spálovský, Kiss, Ševěček, Trombik, Frojda, Srníček, Dudek – Moravčík, Peterka, Kurovský, Kosina, Cihlář, Pacoň, Macuh, Hendrych, Wróbel, Stružík, Langer.
Ml. Boleslav: Krofta – Mattis, Makovička, Marček, Kalus, Mlčoch, Chládek – Veselý, Musliu, Rypar, Dančišin, Prokop, Vajsejtl, Vaníček, Kalaš, Kerda, Uřidil
Branky a nahrávky: 4. Moravčík (Spálovský, Wróbel), 29. Wróbel (Spálovský, Moravčík), 55. Wróbel (Peterka) – 4. Kerda (Marček), 6. Musliu (Prokop), 8. Rypar (Uřidil), 17. Veselý, 17. Musliu (Prokop), 18. Kerda (Rypar), 26. Uřidil (Musliu), 57. Musliu (Kerda). Rozhodčí: Mikula – Lederer, Konvička. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 107. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7, 2:7, 3:7, 3:8 .

Komentář

První třetina nabídla nevídanou porci branek. Ve 4. minutě se do vedení dostali hosté. Marček nastřelil puk na branku Veličky velmi chytře tak, že našel svou střílenou přihrávkou volného Dušana Kerdu, který puk usměrnil do branky – 0:1. Pouhých 9 sekund trvalo domácím, než se jim podařilo srovnat! Spálovský nastřelil puk na branku, kde stál Dominik Moravčík, který puk dorazil za brankovou čáru – 1:1.

V šesté minutě se už hosté ale dostali zpět do vedení. Prokop poslal přesnou přihrávku na Kroniho Muslia, který propálil Veličku k levé tyčce – 1:2. O dvě minuty později přidali hosté další přesný zásah. Patrik Rypar si najel na spodní hranu levého kruhu a svou střelu švihem z těžkého úhlu dostal přesně nad rameno Veličky do vzdálenějšího růžku – 1:3.

Závěr první třetiny se stal pro domácí dorostence hodně kritický. V 17. minutě se puk po přihrávce jednoho z hráčů Boleslavi dostal odrazem k Jiřímu Veselému, který neotálel a ihned vystřelil a přesně – 1:4.

Ve stejné minutě se Boleslav trefila znovu. Kroni Musliu svou střelou vymetl parádní střelou horní růžek Veličkovy branky – 1:5. O deset sekund později se podařilo Dušanu Kerdovi prostřelit Veličku střelou z blízkosti – 1:6.

Ve dvacáté třetí minutě se dostal do šance Hendrych, ale Krofta jeho šanci lapil. Jenže ve 26. minutě se hosté trefili posedmé. Musliu našel přihrávkou na modré čáře stojícího Františka Uřidila, který jen tak nastřelil puk na branku, dá se říci, že nahozením, brankář Velička asi nic neviděl a puk mu prošel až za záda – 1:7.

Ve dvacáté druhé minutě si zahrál Havířov přesilovku 5 na 3 a dokázal ji využít. Od modré nastřelil puk na branku Adam Spálovský, puk lehce usměrnil mezi betony Krofty Kamil Wróbel - 2:7.

Ve 36. minutě se do dobré šance dostal Macuh, ale jeho pokus se od hokejky jednoho z bránících hráčů odrazil nad branku. V 50. minutě jel na brankáře Kroftu Hendrych, ale ten jeho zakončení zázračně vyrazil. O tři minuty později proletěla Wróbelova střela jen těsně kolem horního růžku.

V pětapadesáté minutě dokázal využít Havířov velký závar před brankou hostů. Kamil Wróbel puk někde našel a dotlačil ho za záda brankáře – 3:7. V 57. minutě uzavřel skóre dnešního utkání boleslavský Kroni Musliu, který se trefil nádherně pod horní tyčku – 3:8.

Pro Havířov tak skončila sezóna vysokou porážkou a Boleslav si na konci sezony zlepšila své bodové skóre.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (AZ Havířov): Utkání se mi hodnotí velice těžce. Čekal jsem, že si ho budou chtít hráči užít, ale vstoupili jsme do něj špatně koncentrovaní. Od začátku jsme neplnili to, co jsme si řekli, a soupeř se skvělou koncovkou nám odskočil až na pětibrankový rozdíl. Pak už se to těžce nahánělo. Boleslav hrála dobře ve středním pásmu a hru kontrolovalo. My jsme se ještě pokoušeli nějakými akcemi s tím něco udělat, nicméně se to nedařilo. Škoda, že to bylo v posledním utkání sezony. Nebudeme sezonu hodnotit nějak špatně pro jeden nepovedený zápas. S hráči jsme se rozloučili a popřáli jim hodně štěstí do další kariéry a života. Snad si z této sezony něco vezmou a dotáhnou to daleko.

Tomáš Černík (BK Mladá Boleslav): Dnes nám tam oproti včerejšímu utkání padlo skoro všechno, na co jsme sáhli. Tím, že nám tam padlo úplně vše, bylo po první třetině už jasno a zápas se pak už jen dohrával.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.